П'ємо

Тенденції барбекю 2017: вина до вашого барбекю — ідеальна добірка

Ідеальне поєднання: хороший стейк іще смачніший з прекрасним вином Відкрийте для себе найкращі поєднання для меню вашого барбекю!
osnovni-pravyla-poyednuvannya-vyna-j-produktiv-3

Саме пиво вважають напоєм до будь-якого барбекю. Але не всі люблять пиво. І коли високоякісне м’ясо, таке як вагю або шароле, готують на грилі, вибір напоїв повинен відповідати цьому високому стандарту. Ось п’ять порад, як вибрати ідеальне вино до барбекю!

Стейки на грилі: вино має бути міцним та ароматним

Вибір вина до барбекю, як правило, досить простий. Воно не повинно бути занадто м’яким і дуже хмільним, і, звичайно ж, вино має подобатися. Загальне правило «червоне вино — до червоного м’яса» можна вважати дещо застарілим: зазвичай червоне вино найкраще смакує з яловичиною або дичиною. Запитайте в себе: як ви здобрюватимете стейки? До добре заправленого м’яса потрібен настільки ж могутній «партнер» з винної стійки. Cabernet Sauvignon, Garnacha або Sangiovese будуть хорошим варіантом. Придимлене Pinotage із Південної Африки чи темне Malbec із Аргентини — будь-яке вино, яке вже має виражений аромат смаженини й чудово підкреслює димний акцент смаженого м’яса.

blog.metro.ua-bbq-wine-trends-red

Вино до гриля: рекомендують усі вина з Іспанії, Чилі, Аргентини та Італії

У «сомельє на барбекю», як правило, великий вибір вина за країною походження. Червоні вина з Іспанії, Каліфорнії, Аргентини та Італії ідеальні до стейків. Французькі вина, такі як Côtes du Rhone, надзвичайно універсальні. Вина з відносно високою кислотністю справді на висоті, коли м’ясо дуже промариноване. Високоякісні німецькі вина Pinot Noir (наприклад, від Kaiserstuhl) довели, що вони ідеальні: дуже кислі й насичені, вони можуть поліпшити й без того відмінний стейк.

Смажена риба й червоне вино? Залежить від обставин

Білі вина, залежно від особистих уподобань, зазвичай рекомендують до риби й птиці. Найчастіше — легші сорти, бажано з сильною кислинкою, щоб створити приємний баланс: Riesling, Müller-Thurgau, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc або навіть сильніше вино Pinot Gris з Пфальцу. Ще одна чудова комбінація — риба з шампанським, кабою або ігристим вином: вуглекислота дає приємний ефект, подібний до пивного. До домашньої птиці, на аромат якої дуже впливає маринад, підходить важкий «спаринг-партнер». Ризикніть знехтувати правилом «біле м’ясо — біле вино» і спробуйте сильне фруктове червоне вино. Pinot Noir, або Merlot  будуть хорошим вибором у цьому випадку. А як щодо червоного вина зі смаженою рибою? Залежить від обставин. Тонка ароматна структура річкової риби, такої як форель, — це вже занадто для більшості червоних вин, тому часто вони не підходять. З ними краще смакуватиме морська риба, наприклад морський лящ із його солоним акцентом. Морепродукти, такі як омари або креветки, часто добре поєднуються з «багатим» Chardonnay з бариків (невеликих дубових бочок).

Сосиски на грилі й вино? Так, у разі правильної кислотності

Класичний вибір для барбекю — це, звичайно ж, братвурст. І хоча декому важко в це повірити, не лише пиво, а й вино може виявитися ідеальною парою для сосисок. Сосиски на грилі можна описати так: дуже пряні (майоран), багато жиру (грудинна свинина) і з сильним смаженим ароматом завдяки способу готування. Тому тут може бути доречна висока кислотність: Rivaner, Silvaner або Riesling — ось деякі відповідні білі вина. Відмінним вибором буде також шампанське завдяки поєднанню кислотності й вуглекислоти. Червоні вина Trollinger і Dornfelder теж на диво гарні. Якщо в меню є свинячі відбивні або реберця, які готують так само, як сосиски, ці вина теж можна сміливо вибирати.

Рожеве вино — справжній універсал, коли йдеться про гриль

Рожеве вино — справжній універсал, коли йдеться про гриль. Чому? Тому що воно поєднує в собі кислотність білого вина й сильний аромат червоного. Незалежно від основної страви — стейк чи ковбаса, птиця чи риба, — ви не помилитеся, подавши до столу кілька добре охолоджених пляшок рожевого вина. Той, хто любить куштувати щось особливе, може зупинити свій вибір на Weissherbst, яке виготовляють з одного сорту винограду, що росте в одній місцевості. Це, наприклад, вишукані вина з Бадену або Пфальцу. Звичайно, рожеве вино — хороший вибір для гриля, бо воно легке й завжди смакує холодним; ідеальна свіжинка для спекотного літнього дня. Тим, хто віддає перевагу келиху червоного вина, не варто строго дотримуватися рекомендованої кімнатної температури. В Іспанії червоне вино часто буває холодним. Його п’ють, коли їхня температура становить приблизно дванадцять градусів за Цельсієм. Таким чином, найважливіше правило, яке потрібно запам’ятати: спробуйте — і якщо вам це подобається, пийте.