Купуємо

Азія у тарілці – удон, соба та фунчоза

aziya-u-tariltsi-udon-soba-ta-funchoza-1

Скільки знадобиться часу, аби полюбити локшину так, як її люблять в Азії? Рівно десять хвилин! Адже саме стільки часу ви витратите на її приготування.

Локшина – це чисте полотно для кулінарної творчості. Її нейтральний смак поєднується з багатьма компонентами. Локшину можна споживати в дуеті з овочами, морепродуктами чи м’ясом. Її можна додавати до супів та салатів. Також локшину часто подають як гарнір основної страви.

Про різновиди цього заморського продукту можна писати романи – їх безліч. Проте найбільшої популярності серед українців набули лише декілька. Наприклад, удон, соба та фунчоза, які ви знайдете в асортименті ТМ METRO Chef.

Удон – домашня локшина «по-азіатськи»

Почнемо з найзрозумілішого – з удона. Цей вид локшини чимось нагадує нашу традиційну домашню вермішель. Готується удон із пшеничного борошна, солі та води. Його часто додають до гострих супів, проте він чудово смакує і як окрема страва. Удон легко впізнати, адже це найтовстіший з усіх видів японської локшини. Його головна відмінність від решти – відсутність яєць у складі. Саме ця характеристика робить локшину «улюбленицею» всіх, хто завжди сидить на дієтах.

aziya-u-tariltsi-udon-soba-ta-funchoza-7

Удон чудово поєднується з овочами, морепродуктами, грибами та різноманітними видами м’яса. У спеку страви можна подавати холодними, а в морозні дні, навпаки, гарячими.

Для того щоб спробувати традиційний удон, не обов’язково їхати на інший континент – достатньо зробити замовлення на офіційному сайті METRO або придбати в торговельному центрі. До того ж, ви будете здивовані зручним пакуванням та приємною ціною.

Якщо ви бачите товсту та білу локшину, знайте – перед вами удон.

aziya-u-tariltsi-udon-soba-ta-funchoza-2

Соба – гречана локшина з надзвичайним смаком

Соба – довга коричнево-сіра локшина з гречаного борошна. На вигляд вона нагадує спагеті, проте її смак абсолютно відрізняється від італійського аналога. Локшина чудово гармонує з багатьма компонентами. Наприклад, вегетаріанці можуть приготувати її з морквою, цибулею, свіжим огірком, обсмаженими томатами та кунжутним насінням. Любителі м’яса – з копченою куркою, смаженою свининою або телятиною. Фанати дарів моря – з креветками, мідіями, рибою тощо. При приготуванні страви не варто забувати й про соуси та спеції. До соби чудово підійде горіхова заправка та гострі прянощі.

aziya-u-tariltsi-udon-soba-ta-funchoza-4

Принцип приготування цієї локшини дещо відрізняється від класичної пасти. Якщо після відварювання продукту планується його подальше обсмаження з іншими компонентами, то час відварювання зменшується до однієї хвилини. А якщо ви будете подавати страву з овочами чи м’ясом – відваріть локшину на курячому, м’ясному чи овочевому бульйоні.

Гречана соба – ідеальний дієтичний гарнір, котрий не зіпсує вашу фігуру.

Фунчоза – прозоріше не буває

Фунчоза – китайська локшина, яку ще називають «скляною», що пов’язано з її властивістю ставати напівпрозорою після термічної обробки. Саме ця особливість відрізняє її від рисової локшини, котра під час відварювання зберігає білий колір.

Багато кухарів вважають фунчозу ідеальним гарніром до будь-якої страви, й не дарма! Адже вона має унікальну властивість поглинати запах, смак та навіть колір інших продуктів.

Для виготовлення справжньої фунчози використовують крохмаль бобів мунг – зернобобова культура родом з Індії. Локшину їдять як холодною у складі різноманітних салатів, так і гарячою, як гарнір до риби чи м’яса. Загалом це відносно новий продукт для українських споживачів. Проте з кожним днем його популярність зростає шаленими темпами, так само як і кількість рецептів із його використанням. Тож не гайте часу – придбайте фунчозу ТМ METRO Chef та відчуйте колорит Азії у себе на кухні.

Справжня фунчоза після термічної обробки стає напівпрозорою. Якщо ж колір змінився на білий – перед вами звичайна рисова локшина.