Працюємо

Біорозкладний посуд — для відповідальних закладів та ярмарків вуличної їжі

biorozkladnyj-posud-1

Сьогодні однією з найважливіших причин забруднення вважається перенасичення довкілля пластиком. І, на жаль, готельно-ресторанний бізнес теж причетний до цього. Через недбале користування пластиковим посудом у минулі роки планета — під загрозою. У всьому світі 73% сміття — це пластик: пляшки та кришечки, одноразовий посуд, харчові обгортки та контейнери з полістиролу. За невтішними прогнозами, через 35 років в океанах на 2 т риби припадатиме 1 т пластику і практично кожен вид морських птахів на планеті буде змушений споживати пластик. Через те, що немає можливості переробляти цей вид відходів, близько 1/3 усього пластику йде не на переробку, а в світовий океан. Натомість тривалість його розпаду – від 450 років до вічності. Найбільшим джерелом пластику сьогодні є пакувальні матеріали. Серед них і одноразовий посуд, у якому подають страви на фестивалях вуличної їжі чи пропонують забрати в них їжу додому з ресторану. Зараз це майже половина всіх пластикових відходів, що утворюються в усьому світі, і більшість із них не переробляються та не спалюються.

Як же можна боротися з цією проблемою, якщо ви ресторан чи кафе? Використовувати біорозкладний посуд. Одноразовий посуд, що здатен повністю розкладатися протягом 6 місяців не лише корисний тренд останніх років, але й необхідність, якою користуються відповідальні заклади. Крім того, ресторан чи кафе, що дбає про природу, отримує більше прихильності й від гостей.

У чому ж переваги біорозкладного посуду для вашого закладу? Їх кілька

  • Створений повністю із натуральних матеріалів без додавання пластику.
  • Він добре тримає форму з гарячими стравами і може використовуватися для зберігання рідких страв і соусів, не просочуючись протягом 24 годин.
  • Придатний для підігріву  мікрохвильовці та ідеально підходить для кейтерингу та їжі на виніс.
  • Такий посуд можна легко утилізувати з іншими харчовими відходами, і це не шкодитиме природі.
  • Біорозкладний посуд — це насамперед менше відходів для ресторану, вам не доведеться додатково перейматися сортуванням шкідливого пластику.
  • Через 6 місяців після викидання повністю перетворюється на компост.

Саме такий посуд можна знайти на полицях магазинів METRO — ТМ МЕТRО Professional. Він виготовлений з макухи цукрової тростини та, на відміну від пластикового, здатен повністю розкладатися природним шляхом, не шкодячи природі. Такий посуд ідеально підійде для використання під час фестивалів вуличної їжі та як посуд для їжі з собою у вашому закладі. В асортименті: тарілки, піали, судочки і тарелі для сервірування столу, які можна підігрівати в мікрохвильовій печі, а також трубочки для напоїв.

biorozkladnyj-posud-2

Екологічність продукції МЕТRО Professional підтверджена сертифікатом EN 13432 та сертифікатом міжнародного зразка OK compost HOME. Тобто цей посуд повністю розкладається на CO2, воду та біомасу, не містить шкідливих домішок, а компост, що утворюється після розпадання , відповідає нормам екотоксичності.

Сьогодні можна замовити онлайн або придбати безпосередньо в магазині такі елементи посуду:

Тарілки:

  • Прямокутні 20х28 см
  • Овальні діаметром 26,5 см
  • Квадратні довжиною сторін 15, 20 та 26 см
  • Круглі: діаметром 18, 22, 23 та 26 см; глибокі діаметром 18 см та з роздільниками діаметром 26 см.

Тарелі для сервірування:

  • У формі листка чи ложки
  • Маленькі квадратні, круглі та овальні

Такий посуд буде зручно використовувати для кейтерингу та фестивалів вуличної їжі. Скільки б у вас не було гостей — тарілок вистачить усім. І найголовніше — їх потім не доведеться мити.

Невід’ємним елементом літніх вечірок є коктейлі, які передбачають і наявність  пластикових трубочок. Їх чудово можуть замінити екологічні трубочки з паперу.

biorozkladnyj-posud-3

Судочки:

  • Лотки для їжі з кришками
  • З кількома відділеннями на 1200 мл
  • Для салату на 900 мл
  • Для гамбургера на 800 мл
  • Для кебабу на 700 мл

biorozkladnyj-posud-4

Піали:

  • Квадратні 16 см
  • Для супу на 450 мл з кришками
  • Універсальні на 200 і 400 мл

biorozkladnyj-posud-5

Різноманітні судочки та піали з кришками ідеально стануть у пригоді, якщо ваші гості вирішили забрати їжу з вашого ресторану додому. Вони зберігають температуру страви й, що важливо, через них не просочується волога. Таким чином ви не лише робите комфортним споживання їжі для своїх гостей, але й також піклуєтеся про чистоту довкілля.

Заклади, в основі яких лежить ідея піклування про навколишнє середовище, завжди будуть іти попереду інших і здобувати більше лояльних клієнтів.