П'ємо

BORGOBRUNO — вина з самого серця Італії

borgobruno-eksklyuzyvni-vyna-1

Щороку професійні сомельє компанії METRO творять диво: вибирають регіон, винороба, сорт винограду, куштують десятки сортів вин. І все це для того, щоб надати можливість клієнтам мережі придбати найкращі напої. Разом із партнерами сомельє підбирають ідеальний купаж для унікальних вин, які варті уваги українських споживачів. 2019-го переможцем стали вина бренду BORGOBRUNO.

Чому саме BORGOBRUNO родом із Тоскани (Італія) відзначено званням «Вино Року — 2019»?

У цьому регіоні ростуть чи не найкращі у світі сорти винограду. Клімат, унікальний ґрунт, вікові традиції сімейного виноробства — запорука успіху тосканських вин. Сім’я Кастеллані вже понад сто років виробляє першокласні напої, спираючись на фамільні традиції та дотримуючись високих стандартів якості. На їхніх виноградниках, розташованих на ґрунті з давніми скам’янілостями, і створюють сировину для BORGOBRUNO.

borgobruno-eksklyuzyvni-vyna-2

Саме вибір виноробного регіону — перший і основний крок до визначення «Вина Року». «Це постійний квест під керівництвом досвідчених фахівців з вина, яких нам вдається залучити до METRO Group», — говорить Бернард Філіоль де Раймонд, директор глобального управління виноробством компанії METRO. Результат таких пошуків тепер доступний усім покупцям. Цікавий факт: 2018-го званням «Вино Року» відзначили вино з Аргентини, виготовлене з винограду сорту «мальбек». Загалом  реалізовано понад мільйон пляшок цього напою, що є стовідсотковою гарантією його якості та виняткового смаку. Шукайте на полицях METRO пляшки з етикетками, на яких є спеціальний знак — «Вино Року — 2019, рекомендація експертів». А як вибрати напій до тієї чи іншої страви, ми розповімо.

Жити по-тосканськи

Тоскана — один із найбільш романтичних і мальовничих регіонів Італії. Головне, що потрібно знати про це чарівне місце, — тут вміють насолоджуватися життям, і роблять це постійно з особливим смаком і задоволенням. Кухня регіону вирізняється простотою та витонченістю, геніальним поєднанням місцевих інгредієнтів. Без вина в тосканських сім’ях не обходиться жодна трапеза. Коронна страва тутешньої кухні — стейк по-флорентійськи на грилі. До нього обов’язково подають вино з локального винограду. Хочете влаштувати «гастротур» до Тоскани просто в себе вдома? Запорука успіху — це правильне вино. Пропонуємо вибрати з асортименту BORGOBRUNO саме те, що підійде для втілення вашого кулінарного задуму.

В асортименті BORGOBRUNO представлено такі вина:

BORGOBRUNO — RED (червоне)

borgobruno-eksklyuzyvni-vyna-7

Сорти винограду: 85 % «санджовезе», 10 % «мерло», 5 % «сіри». Назва основного сорту «санджовезе» походить від латинського sanguis Jovis (укр. «кров Юпітера»). Поширений цей виноград переважно в центральних регіонах Італії, зокрема в Тоскані. Відомий як основний компонент популярних у всьому світі вин к’янті та карміньяно. Смак «санджовезе» — це легка терпкість ожини, яка після витримки в бочках набуває легкого «дубового» присмаку. Сорт «мерло», хоча й вважається істинно французьким сортом винограду, поширений по всьому Середземномор’ї. Знаменитий фруктовими тонами, які після витримки трансформуються в шоколадні, карамельні.

  • Урожай 2016 року.
  • Температура подачі: 16–18 °C.

Найкраще смакує з такими стравами:

  • традиційний флорентійський стейк (до цього вина підійде й приготована на грилі українська яловичина!);
  • тартар із яловичини;
  • італійські м’ясні делікатеси — в’ялена шинка, прошуто, італійські ковбаси (вентрічіна, салямі, сальсіча й інші регіональні різновиди);
  • паста з м’ясними та томатними соусами (наприклад, равіолі з кролика в соусі, паста болоньєз);
  • реберця гриль та інші м’ясні страви;
  • гострі сири з пліснявою, наприклад, горгонзола.

BORGOBRUNO — ROSÉ (рожеве)

borgobruno-eksklyuzyvni-vyna-8

Сорти винограду: 90 % «санджовезе», 10 % «сіри». «Сіра» або «шираз» — знаменитий сорт винограду родом із Франції (хоча деякі вчені стверджують, що його вперше виростили в Ірані), який традиційно використовують для виготовлення рожевих і червоних сухих вин. Вирощують практично в усіх країнах, де розвинене виноробство.

  • Урожай 2018 року.
  • Температура подачі: 10–12 °C.

Подарує гастрономічну насолоду з такими стравами:

  • італійський козячий сир, а також ніжна рікота, солонувата фета. Можна приготувати брускети з сиром — традиційну для Тоскани страву. До сирів також варто додати овочі — в’ялені томати, цукіні, підрум’янені на грилі;
  • легкі овочеві салати, на які також багата регіональна кухня. Додайте в них артишоки, руколу, чері;
  • морепродукти. Ніжні гребінці гриль з оливковою олією та лимонним соком — ідеальна «пара» для розе;
  • карпачо з червоної риби;
  • різото з морепродуктами;
  • піца з гострим сиром, наприклад, з горгонзолою.

BORGOBRUNO — WHITE (біле)

borgobruno-eksklyuzyvni-vyna-9

Сорти винограду: 50 % «трамінера», 30 % «требіано», 20 % «віоньє». «Трамінер» — відомий сорт винограду, що походить із Німеччини. Росте в багатьох виноробних регіонах планети. Історія «трамінера» доволі заплутана — є дані про те, що вперше його виростили в Альпах або ж в долині річки Рейн. Відомо напевно, що це один із найароматніших у світі сортів винограду з високим природним вмістом цукру. «Требіано» вельми поширений в Італії, Франції, Австралії, Новій Зеландії. Другий за поширеністю у світі сорт і основний для виробництва коньяків. Має ніжні фруктові нотки абрикоса, персика, яблука, цитрусових. «Віоньє» — виноград родом із Франції, поширений в Європі та Новому Світі. Надає купажу легкого мускатного відтінку.

  • Урожай 2018 року.
  • Рекомендована температура подачі: 10–12 °C.

Чудово гармонує з такими закусками:

  • страви з птиці. Запечена курка, перепели, індичка в соусі — підійде абсолютно все;
  • рибні делікатеси та морепродукти. Асорті, рибна нарізка, канапе й брускети з лососем, ікрою, мідії, креветки, восьминоги, кальмари в будь-якому вигляді (салати, гарячі страви, гриль);
  • салат а-ля «Цезар» з куркою або з лососем;
  • паста карбонара;
  • різото з білими грибами;
  • різноманітні сири, особливо з білою пліснявою (брі, камамбер);
  • фрукти.

Щоб сповна насолодитися смаком вин BORGOBRUNO, рекомендуємо під час вибору закусок застосовувати принцип регіональної спорідненості. Все дуже просто: вино з конкретного регіону (в нашому випадку це Тоскана) майже завжди підходить до місцевих продуктів і страв із них. Традиційними для цього чарівного італійського краю вважають такі прості продукти, як свіжий хліб і оливкова олія холодного віджиму. Навіть якщо вдома немає сирів і м’ясних делікатесів, до вина можна приготувати брускети з томатом, оливковою олією та сіллю. До речі, в Тоскані оригінальний італійський бутерброд називають не «брускета», а «фетунта».

borgobruno-eksklyuzyvni-vyna-6

Іще одна місцева страва, яка стане ідеальною закускою до червоного та рожевого вина, — паштет із курячої печінки. Окрім головного інгредієнта, до цієї страви додають цибулю, моркву, каперси, навіть анчоуси. Подавати такий паштет слід зі шматочками підсушеного на грилі або сковороді хліба.

Відкривайте для себе нові поєднання смаків разом із BORGOBRUNO — «Вином Року — 2019»!

yak-pyty-sambuku-10