Їмо

Булочки з цукром: рецепт апетитного «швидкого» десерту

bulochky-z-tsukrom-retsept-apetytnogo-shvydkogo-desertu

Багато хто не хоче затіватися з дріжджовим тістом. Справді, воно вимагає суворого дотримання рецептури та температурного режиму. Однак, скориставшись наведеною нижче покроковою інструкцією, ви досить легко (а, головне, швидко!) приготуєте булочки з цукром «Трояндочки».

Десерт отримав свою назву завдяки схожості з благородною квіткою. Ну а щоб зробити такі естетичні булочки, знадобиться набір найпростіших продуктів, які ви завжди можете придбати в торгових центрах мережі METRO.

Готуємо булочки з цукром в духовці bulochky-z-tsukrom-retsept-apetytnogo-shvydkogo-desertu

Випікання булочок з цукром забере всього 20 хвилин. Щоправда, підготовчі роботи можуть тривати понад 2 години, адже тісто має підійти. При цьому на ваші активні дії знадобиться мінімум часу.

З наведеної нижче кількості інгредієнтів у вас вийде 20–25 ароматних булочок. Якщо любите корицю, обов’язково додайте її в тісто — тоді перед запахом свіжої випічки точно ніхто не встоїть!

Інгредієнти:

  • сухі дріжджі — 1 ст. л. з гіркою;
  • молоко — 130 мл;
  • яйця — 1 шт.;
  • цукор-пісок — 100 г;
  • вершкове масло — 40–50 г;
  • ванілін —1 пакетик;
  • пісне масло — 50 г;
  • попередньо просіяне борошно — близько 0,5 кг.

 Покрокова інструкція:

  1. Заздалегідь вмикаємо духовку, щоб вона розігрілася до 180 °C.
  2. Розтоплюємо в мікрохвильовці/на водяній бані вершкове масло. Нам знадобиться злегка теплий продукт.
  3. Перемішуємо в глибокій мисці нагріте (приблизно до 40 °C) молоко, 2 ложки цукру та дріжджі.Відставляємо місткість хвилин на 10 до утворення «шапочки» піни.
  4. Вводимо до заготовки ванілін, розтоплене масло, вбиваємо яйце, перемішуємо до однорідної консистенції, порціями додаємо борошно.
  5. Замішуємо еластичне, м’яке тісто, що не липне до рук. Скачуємо його кулькою, кладемо її в миску, змащену олією. Укутуємо місткість з тістом рушником, залишаємо підходити на 1 годину 20 хвилин. За цей час кілька разів обминаємо основу майбутнього десерту.
  6. Ділимо тісто на 2 частини. З першого шматка розкочуємо квадратний пласт, змащуємо його рослинною олією, злегка посипаємо цукром і (за бажання) корицею. Звертаємо тісто рулетом, ріжемо його на порції завдовжки 5–6 см. Кожен шматочок защипуємо з одного боку, а другий вмочуємо в цукор.
  7. Викладаємо булочки на змащене деко цукровими бутонами вгору, даємо «відпочити» хвилин 20.
  8. Повторюємо цю процедуру з другим шматком тіста.

Відправляємо деко до розігрітої духової шафи на 20 хвилин. Після закінчення зазначеного часу булочки з цукром у духовці, покроковий рецепт яких ми вам представили, будуть готові. За бажання на них можна зробити візерунки білою або шоколадною глазур’ю, прикрасити свіжими ягодами, кокосовою стружкою, дропсами. bulochky-z-tsukrom-retsept-apetytnogo-shvydkogo-desertu

Смачного!