Багато хто не хоче затіватися з дріжджовим тістом. Справді, воно вимагає суворого дотримання рецептури та температурного режиму. Однак, скориставшись наведеною нижче покроковою інструкцією, ви досить легко (а, головне, швидко!) приготуєте булочки з цукром «Трояндочки».
Десерт отримав свою назву завдяки схожості з благородною квіткою. Ну а щоб зробити такі естетичні булочки, знадобиться набір найпростіших продуктів, які ви завжди можете придбати в торгових центрах мережі METRO.
Готуємо булочки з цукром в духовці
Випікання булочок з цукром забере всього 20 хвилин. Щоправда, підготовчі роботи можуть тривати понад 2 години, адже тісто має підійти. При цьому на ваші активні дії знадобиться мінімум часу.
З наведеної нижче кількості інгредієнтів у вас вийде 20–25 ароматних булочок. Якщо любите корицю, обов’язково додайте її в тісто — тоді перед запахом свіжої випічки точно ніхто не встоїть!
Інгредієнти:
- сухі дріжджі — 1 ст. л. з гіркою;
- молоко — 130 мл;
- яйця — 1 шт.;
- цукор-пісок — 100 г;
- вершкове масло — 40–50 г;
- ванілін —1 пакетик;
- пісне масло — 50 г;
- попередньо просіяне борошно — близько 0,5 кг.
Покрокова інструкція:
- Заздалегідь вмикаємо духовку, щоб вона розігрілася до 180 °C.
- Розтоплюємо в мікрохвильовці/на водяній бані вершкове масло. Нам знадобиться злегка теплий продукт.
- Перемішуємо в глибокій мисці нагріте (приблизно до 40 °C) молоко, 2 ложки цукру та дріжджі.Відставляємо місткість хвилин на 10 до утворення «шапочки» піни.
- Вводимо до заготовки ванілін, розтоплене масло, вбиваємо яйце, перемішуємо до однорідної консистенції, порціями додаємо борошно.
- Замішуємо еластичне, м’яке тісто, що не липне до рук. Скачуємо його кулькою, кладемо її в миску, змащену олією. Укутуємо місткість з тістом рушником, залишаємо підходити на 1 годину 20 хвилин. За цей час кілька разів обминаємо основу майбутнього десерту.
- Ділимо тісто на 2 частини. З першого шматка розкочуємо квадратний пласт, змащуємо його рослинною олією, злегка посипаємо цукром і (за бажання) корицею. Звертаємо тісто рулетом, ріжемо його на порції завдовжки 5–6 см. Кожен шматочок защипуємо з одного боку, а другий вмочуємо в цукор.
- Викладаємо булочки на змащене деко цукровими бутонами вгору, даємо «відпочити» хвилин 20.
- Повторюємо цю процедуру з другим шматком тіста.
Відправляємо деко до розігрітої духової шафи на 20 хвилин. Після закінчення зазначеного часу булочки з цукром у духовці, покроковий рецепт яких ми вам представили, будуть готові. За бажання на них можна зробити візерунки білою або шоколадною глазур’ю, прикрасити свіжими ягодами, кокосовою стружкою, дропсами.
Смачного!