Бургер — одна з найпопулярніших страв у світі. Вона інтерпретована шеф-кухарями безліч разів, адаптована до будь-яких смаків. Проте донедавна цією стравою могли поласувати не всі: у класичному рецепті одним із основних інгредієнтів була рубана котлета, яка не мала альтернатив.
Наразі вже існує декілька компаній, які виготовляють інноваційні рослинні напівфабрикати для бургерів. Саме рослинні замінники є, без сумніву, м’ясом майбутнього. Приміром, компанія Beyond Burger розробила котлети з рослинного білка, основною складовою яких є горох, а в Moving Mountains Burrge — гриби. Котлети цих компаній уже представлені на полицях торговельних центрів METRO. Відтепер у рестораторів з’явиться можливість задовольнити потреби клієнтів, які не вживають м’яса.
У чому головна особливість котлет із рослинного білка?
Beyond Meat
Котлети компанії Beyond Meat містять ізолят горохового білка, воду, рапсову олію прямого віджиму, трохи солі, оцту, крохмалю, дріжджового екстракту. Цей рецепт винайшли в інноваційному центрі Manhattan Beach Project у Каліфорнії.
Протягом семи років над розробкою «м’яса майбутнього» працювала команда з 40 вчених, шеф-кухарів, молекулярних біологів, фізіологів рослин. Щоб створити ідеальну рецептуру, розробники розклали натуральне м’ясо на дрібні компоненти й досконало вивчили пов’язані з ним сенсорні відчуття — запах, смак, текстуру та зовнішній вигляд, затим дібрали рослинні аналоги й зібрали «архітектуру» м’яса з його м’язовими волокнами. Для того щоб котлета з рослинного білка була схожа на звичайну зовні, до неї додали буряковий сік. Котлета від Beyond Meat не містить тваринних білків, ГМО, глютену й сої, антибіотиків, холестерину, гормонів і паразитів. Страва на 100% підходить веганам.
Сьогодні продукція Beyond Meat продається в торгових мережах різних країн світу: у 53 000 роздрібних точок в Америці, з 2018 року в Європі, а віднедавна і в Україні.
The Moving Mountains Burger
Симеон, засновник і генеральний директор Moving Mountains, є вегетаріанцем і пристрасним прихильником боротьби з екологічними проблемами. Він вирішив створити альтернативу м’ясу, яка б смакувала, мала аромат і вигляд справжнього м’яса. Щоб створити її, Симеон разом із відданою командою вчених та кухарів провів два роки в лабораторіях. Вони випробували сотні рецептів і, зрештою, досягли результату. Сьогодні смачний, поживний бургер із котлетою з рослинного білка доступний для всіх.
В основі котлети від The Moving Mountains Burger — кокосова олія, збагачена антиоксидантами, сік буряка, який створює колір справжньої котлетки, та рослинні білки та гриби, які надають страві соковиту текстуру. Для яскравості смаку до котлети додали трави, спеції та вітаміни В12. Котлета The Moving Mountains Burger смачна, соковита й корисна. Вона не містить антибіотиків і шкідливих інгредієнтів.
Наразі бургери від The Moving Mountains Burger популярні в більшості країн Європи, відтепер їх можна придбати і в METRO.
Обидва варіанти бургерів від Beyond Meat та The Moving Mountains Burger смакуватимуть навіть найвибагливішим клієнтам, зокрема вегетаріанцям. Тож розширюйте меню своїх ресторанів, створюйте нові цікаві пропозиції для своїх клієнтів, а METRO підтримає вас якісною і смачною їжею!