Їмо

Бутерброди на природу: топ-7 найцікавіших рецептів

buterbrody-na-pryrodu-5

У теплі місяці року багато українців майже кожні вихідні виїжджають на природу, дачі, бази відпочинку — варіантів «зеленого» дозвілля безліч! Незмінним залишається одне: необхідність щоразу складати меню на пікнік, закуповувати всі потрібні продукти.

У таких випадках ми традиційно беремо з собою м’ясо й овочі для гриля, хліб, різноманітні снеки та напої. Пропонуємо вам розширити кулінарні горизонти та приготувати смачні бутерброди на природу! Йдеться, звичайно, не про банальне поєднання батона й ковбаси.

Різні кухні світу можуть похвалитися напрочуд простими та смачними стравами, які легко вписуються в категорію «бутерброди». Пропонуємо вам ознайомитися з декількома адаптованими ідеями приготування цієї їжі для пікніка. Такі бутерброди на природу зробити зовсім нескладно. До того ж вони чудово підійдуть як закуска, поки готується шашлик і вариться юшка.

Чикеті — смачні бутерброди по-венеційськи

В італійській провінції Венето поширені міні-бари — бакарі. У них подають напої та закуски — невеликі бутерброди чикеті з різноманітною начинкою. Як інгредієнти використовують м’ясні продукти, рибну нарізку, ікру, паштети, сирі та мариновані овочі. Основна відмінність чикеті від популярної в усьому світі італійської чіабати — для приготування фірмової венеційської страви використовують хліб, схожий на французький багет.

buterbrody-na-pryrodu-3

 Чикеті з вершковим сиром і шинкою

Кількість інгредієнтів розрахована на 5–6 осіб. Час приготування — 10 хвилин.

Вам знадобляться:

  • свіжий багет;
  • 100 г м’якого вершкового сиру;
  • 200 г в’яленої шинки типу прошуто (можна замінити на будь-який інший м’ясний делікатес).

Процес приготування цих бутербродів на природу дуже простий:

  1. Нарізати багет по діагоналі тонкими шматочками. Краще використовувати спеціальний ніж з оснащеним зубчиками лезом, оскільки він впорається навіть із найм’якішим і свіжим хлібом.
  2. Намазати шматочки багета вершковим сиром.
  3. Нарізати прошуто як можна тонше.
  4. Розкласти шматочки в’яленого м’яса на бутерброди, злегка притиснути — тоді страва не розпадеться під час транспортування.

Поєднання ніжного вершкового сиру з солоним вишуканим м’ясом гідне ресторанного меню. Ще одна перевага таких бутербродів — з невеликої кількості продуктів можна приготувати значний обсяг закуски, яка на природі розлетиться швидше, ніж гарячі пиріжки!

buterbrody-na-pryrodu-9

Бутерброди по-грецьки: 4 інгредієнти й море задоволення

Страва під назвою «дакос» популярна на Криті — одному з найбільших грецьких островів. Ця проста і дуже смачна закуска викликає захоплення навіть у гурманів.

Для приготування 5–6 порцій дакосів вам знадобиться 7–10 хвилин.

Інгредієнти:

  • половинка хліба, бажано трохи черствого;
  • 2–3 соковитих стиглих томати;
  • оливкова олія;
  • 200 г м’якого сиру фета;
  • сіль, орегано сушене.

buterbrody-na-pryrodu-1

Робити бутерброди по-грецьки краще просто на природі або на дачі у розпеченого гриля.

Процес приготування нескладний:

  1. Нарізати хліб на скибки завтовшки 1,5–2 см. Шматочки не мають бути занадто тонкими!
  2. Підсмажити хліб на решітці над вугіллям.
  3. Нарізати помідори кубиками або шматочками.
  4. Викласти томати на підсмажений хліб. Зверху посипати шматочками фети, яку можна розкришити пальцями.
  5. Посолити, покропити оливковою олією, посипати орегано.
  6. Насолодитися смачними бутербродами!

Помідорне диво по-каталонськи

Це ще один геніальний у своїй простоті рецепт, ідеальний для швидкого приготування апетитного обіду на природі. Цікаво спостерігати за реакцією туристів, які вперше куштують pan tomaca в каталонських ресторанах. Спочатку — розчарування: як, це просто хліб із помідором?! Потім — здивування та захоплення: адже страва дійсно дуже смачна.

Обов’язково приготуйте бутерброди по-каталонськи цього літа на природі! До речі, вони стануть чудовим доповненням до м’ясних страв гриль.

buterbrody-na-pryrodu-8

Кількість інгредієнтів розрахована на приготування бутербродів для 5–6 дорослих. Процес створення закуски забере максимум 15 хвилин.

Вам знадобляться:

  • батон або сірий хліб із пекарні;
  • оливкова олія першого холодного віджиму;
  • 2 соковитих стиглих помідори;
  • 3 зубчики часнику, сіль.

Приготування:

  1. Нарізаний хліб підсмажити на грилі або пательні без додавання олії.
  2. Кожен шматочок від душі натерти часником.
  3. Щедро натерти хліб розрізаними на половинки помідорами. Можна додати свіжомелений чорний перець на смак.
  4. Полити оливковою олією.

Бутерброди по-каталонськи — чудовий гарнір до м’яса та риби. Але в Іспанії такі тости вживають і як окрему страву, наприклад як сніданок. І легкий аромат часнику нікого не бентежить! Тут ним пахне буквально на кожному розі.

Бутерброди японського холостяка

Бутерброди на природу не обов’язково мають бути виготовлені з хліба. Звернемося до японської кухні, яка, незважаючи на всесвітню популярність суші та ролів, має величезний, не розкритий іноземцями потенціал.

У Країні, де сходить сонце, перекуси, які готують, щоб взяти з собою, називають «бенто». Ще це вважається традиційною їжею неодружених чоловіків.

За годину на 4–5 осіб можна приготувати онігірі (найпоширенішу начинку бенто) з таких інгредієнтів:

  • рис для суші або звичайний круглий рис — 2,5 склянки;
  • філе будь-якої червоної риби;
  • рисовий оцет — 2 ст. л.;
  • соєвий соус — 2 ст. л.;
  • гірчиця — 1 ч. л.

Приготування:

  1. Рис відварити так, як вказано в інструкції на упаковці. Не солити!
  2. Замаринувати рибу, поки крупа вариться.
  3. Нарізати рибу на однакові шматочки.
  4. Приготувати маринад — змішати ложку рисового оцту, гірчицю, соєвий соус.
  5. Потримати рибу в маринаді хвилин 15.
  6. До рису, що вже прохолонув, додати решту рисового оцту.
  7. Зліпити з рису коржі. У середину покласти рибу. Зліпити невеликі кульки.
  8. Можна обваляти бенто в кунжуті, а всередину додати шматочки огірка або авокадо. Для подачі використовувати листя норі.

buterbrody-na-pryrodu-7

Така закуска підійде для пікніка на природі, головною стравою якого стане риба на грилі. Гарним доповненням до бенто буде сухе біле вино.

Апетитні роли з лаваша

Лаваш — обов’язковий інгредієнт багатьох швидких страв різних кухонь світу. Пропонуємо нестандартний рецепт смачної закуски, яка прикрасить веселий пікнік в лісі або біля річки. А ще це цілком здорова альтернатива шкідливим чипсам, крекерам або сухарикам. Викресліть їх із меню та приготуйте корисні роли з омлетом і шинкою.

Кількість продуктів в рецепті розрахована на приготування їжі для 3 осіб. Процес створення ролів забере близько пів години.

Інгредієнти:

  • упаковка лаваша зі шпинатом;
  • 3 курячих яйця;
  • 5 тонких скибочок шинки;
  • довгий огірок;
  • трохи майонезу та кетчупу для змащення;
  • пір’я зеленої цибулі або листя салату — що більше подобається;
  • сіль, чорний перець на смак.

buterbrody-na-pryrodu-2

Приготування:

  1. У глибокій тарілці злегка збити яйця з сіллю.
  2. Приготувати тонкий омлет, розділивши яєчну суміш на кілька частин.
  3. Лаваш розрізати ножем або кухонними ножицями на рівні прямокутники.
  4. Змішати майонез із кетчупом, змастити кожен шматочок лаваша, відступаючи кілька сантиметрів від краю.
  5. Шарами розкласти шинку й остиглий омлет.
  6. Посередині розмістити огірок, розрізаний довгими смужками, покласти пір’ячко зеленої цибулі.
  7. Згорнути рол, трохи притискаючи.
  8. Розрізати кожен рулет навпіл, щоб його зручніше було їсти на природі.

Така закуска гарно підійде для дітей і дорослих і не стане непотрібною важкістю в шлунку. У вас точно вистачить сил на ароматний шашлик!

Бутерброди під міцні напої

Багато чоловіків віддають перевагу міцним напоям — горілці, коньяку або віскі. Їх необхідно добре закушувати, адже на голодний шлунок можна швидко захмеліти. Пропонуємо вам два варіанти страв, які і порадують смаком, і збережуть ясність розуму.

Сендвіч із хумусом

Хумус — традиційна для арабських країн та Ізраїлю закуска з кунжутної пасти й нуту. Це ситний, густий паштет з ніжним вершково-горіховим смаком. А ще ця страва просто незамінна для меню компаній, що збираються на природу і в яких є вегетаріанці.

Щоб приготувати сендвічі з хумусом для 5 осіб, знадобиться 5 хвилин.

Інгредієнти:

  • 5 маленьких гречаних булочок;
  • баночка готового хумусу;
  • 200 г моркви по-корейськи;
  • кілька листочків свіжого салату.

buterbrody-na-pryrodu-4

Приготування:

  1. Кожну булочку потрібно розрізати практично навпіл, але не до кінця, щоб бутерброд не розвалювався.
  2. Усередині намазати булочки хумусом — і верхню, і нижню частини.
  3. Покласти моркву і листя салату.

Щоб доставити такі сендвічі на природу в цілісності, можна загорнути кожен у харчову плівку або в пергаментний папір.

Тости з форшмаком

Оселедець — універсальна закуска під міцний алкоголь. Вирушаючи на пікнік, приготуйте з неї масло, яке безпосередньо на місці відпочинку намажете на житні тости. Не забудьте прихопити свіжу зелену цибулю — тоді гармонія буде цілковитою!

Якщо картоплю зварити заздалегідь, на приготування 5 порцій піде близько 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • цілий житній хліб, порізаний на шматочки;
  • великий слабосолоний оселедець;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 відварені картоплини;
  • 3 ложки дуже м’якого плавленого сиру;
  • мелений чорний перець на смак.

buterbrody-na-pryrodu-6

Приготування:

  1. Оселедець очистити, витягти кісточки.
  2. Шматочки рибного філе, розм’якшене масло, шматочки картоплі перемолоти на м’ясорубці або в блендері.
  3. Хліб висушити в тостері або на сковорідці без олії.
  4. Готовий форшмак скласти в судочок, тости — в пакет.
  5. Перед пікніком необхідно потримати оселедцевий паштет близько години в холодильнику.
  6. На природі змастити тости, не шкодуючи форшмаку. Подавати бутерброди з зеленою цибулькою.

Веселих і смачних вам пікніків!