Відпочиваємо

Чайна вечірка вдома

chajna-vechirka-vdoma

Пропонуємо освоїти оригінальний формат проведення свят — чайну вечірку. Якісний чай, вишукані солодощі, елегантні сервіз і декор створять особливу атмосферу, що залишить лише найкращі спогади.

Чайна вечірка вдома: організація свята

Чайна вечірка — незвичний для нас формат проведення свят. У багатьох відразу виникає запитання, що це — дегустація напою чи якийсь особливий ритуал?..

Відразу заспокоїмо: із тривалою та жорстко регламентованою японською церемонією домашні чайні вечірки не мають нічого спільного. Ідеться лише про альтернативний спосіб проведення свят. 

Завдяки першокласному чаю, якісним десертам та відповідному оформленню стола день народження або зустріч давніх друзів запам’ятається надовго. А все необхідне для організації такого заходу ви знайдете в торгових центрах мережі METRO. 

Традиції та сучасний етикет chajna-vechirka-vdoma

Європейська батьківщина традицій чаювання — Великобританія. Представники вищого світу збиралися в будинку одного з аристократів і вели світські бесіди, попиваючи чай. Називався такий захід Afternoon Tea. 

Були свої чаювання й у представників інших верств населення. Ці заходи йменувалися High Tea. Такі чаювання не відзначалися вишуканістю, елегантністю сервірування. Крім того, на столі була проста їжа — сир, крекери, хліб. 

Сучасна чайна вечірка вдома також має низку традицій. Зокрема:

  1. Про запланований захід попереджають заздалегідь, аби гості могли скоригувати свої плани.
  2. Учасникам домашньої чайної вечірки розсилають іменні запрошення. Оптимальний варіант, якщо вони будуть написані від руки. До листівки можна прикріпити чайний пакетик — це відразу налаштує гостей на потрібний лад.
  3. Чайну вечірку, яку організовують вдома, призначають на другу половину дня.
  4. Цей формат заходу передбачає мінімальну кількість гостей. Отже, запрошуйте від однієї до п’яти осіб. 

Підготовка до заходу chajna-vechirka-vdoma

Аби організувати вдома чайну вечірку, колосальних зусиль докладати не доведеться. Але вам потрібно буде подбати про наявність:

  • якісного чаю (звісно, про пакетовані варіанти в цьому випадку не може бути й мови), бажано кількох сортів;
  • гарного сервізу з великим чайником. Якщо ви запаслися кількома сортами напою, приготуйте ще один заварник. Можете використати сучасний скляний чайник;
  • скатертини, полотняних серветок із гарними візерунками;
  • відповідного декору стола, зони навколо нього, особливо якщо запланований захід присвячено певній події;
  • солодощів — капкейків, мафінів, кексів, здобного печива, тортиків;
  • закусок. Звичайно, на столі мають переважати солодощі, але за кілька годин спілкування гостям захочеться перекусити чимось серйознішим. Тому заздалегідь зробіть бутерброди, красиво оформте таріль з сирно-м’ясною нарізкою.

Чудової вам домашньої чайної вечірки!