П'ємо

Час пити шампанське: 7 ігристих весняних новинок від МЕТRО

chas-pyty-shampanske-7-igrystyh-vesnyanyh-novynok-vid-metro-6

Перші теплі весняні дні відмінно налаштовують, щоб закінчувати їх келихом хорошого шампанського. Хоча цей ігристий напій необов’язково повинен бути вечірнім. Можна навіть спробувати замінити ним ранкову каву, і тоді день заграє новими фарбами. Час доби для вживання шампанського ролі не грає. Значення має якість напою. Наприклад, одним з найдорожчих вин в світі вважається Heidsieck & Co. Monopole Champagne врожаю 1830-х і 1907 років. Пляшку такого напою можна було придбати на аукціоні приблизно за 25 тис. доларів. Знайшли унікальний напій дайвери, які досліджували затонулі судна.

Цієї весни побавити себе вишуканим французьким шампанським з лінійки Monopole Heidsieck & Co, що належить групі Vranken-Pommery, пропонує і МЕТRО. На щастя, пірнати на глибину або платити тисячі доларів за пляшку не доведеться. Які саме новинки з цієї лінійки вибрати на полицях МЕТRО, ви дізнаєтеся з нашого огляду.

Другий фаворит від Vranken-Pommery Monopole Group — це шампанське Pommery. Виноробний будинок з давньою історією став одним з найвідоміших в регіоні Шампань, а також затребуваним у світі завдяки Луїзі Поммері. Вона очолила справу після смерті чоловіка і зробила безліч революційних кроків у виробництві шампанських вин. Наприклад, повністю прибрала з них цукор і створила улюблений багатьма Брют, який і відкриває наш огляд.

Pommery Brut Royal

Флагманський кюве від відомого виноробного будинку — це відмінний аперитив. Для виготовлення використовують три сорти винограду — Шардоне, Піно Меньє, Піно Нуар. У келиху шампанське переливається золотистим відтінком з зеленими відблисками. Свіжий ніжний аромат поєднує в собі нотки цитрусових, білих квітів і ягід.

Основний козир Pommery Brut Royal — яскравий, виразний, гармонійний з фруктовими нотами збалансований смак, завдяки якому напій не може набриднути. Також його можна подавати до морепродуктів, фруктів або білого м’яса.

Pommery Brut Rose Royal

Флагманський напій від виноробного будинку Pommery, який оцінять прихильники рожевого брюту. Під час наповнення келихів, розе від Pommery порадує гарним лососевим кольором з апельсиновим відтінком, безліччю бульбашок і стійкою пінкою. Він має ніжний і свіжий фруктовий смак, як і біле Pommery Brut Royal, але в цьому випадку він вигідно доповнений ягідними нотками. Такий смак і аромат дозволяє напою відмінно поєднуватися не тільки з білим м’ясом і молюсками, а й десертами з ягід.

Pommery Apanage Blanc de Blans

chas-pyty-shampanske-7-igrystyh-vesnyanyh-novynok-vid-metro-4

Біле ігристе вино виготовлене з винограду сорту Шардоне. Основа його смаку і аромату — зелене яблуко з вираженими горіховими нотками. Букет доповнює аромат цитрусових і тропічних фруктів. Якщо ви шукаєте ідеальне гастрономічне вино, яке підкреслить смак риби або морепродуктів, приготованих на грилі, то Apanage Blanc de Blans — те, що потрібно.

Pommery Grand Cru Vintage

Його виробляють лише в роки найкращого врожаю. Біле шампанське спокушає багатогранним ароматом і смаком. У ньому чітко відчутні нотки білих квітів, цитрусових, шафрану. В ароматі переважають лимонні, медові, квіткові нотки, що відтіняють кремовими нюансами. Елегантний напій виготовляють за традиційними технологіями і витримують в льохах 3-5 років. Подають з білим м’ясом, морепродуктами і фруктами.

Monopole Heidsieck & Co Blue Top Brut

chas-pyty-shampanske-7-igrystyh-vesnyanyh-novynok-vid-metro-1

Біле сухе шампанське Heidsieck & Co Blue Top Brut — енергійний напій з яскравим смаком. Його виробляють з трьох сортів винограду, але найбільш відчутний в бленді Піно Нуар. Це ігристе неодноразово перемагало в престижних міжнародних конкурсах, тому можна сміливо стверджувати, що його рекомендують експерти.

Blue Top Brut — це поєднання прянощів і деревини з відтінками вершкового масла, підрум’яненого хліба і сушеного винограду. Що стосується смаку, то тут відчуваються фруктові нотки. Шампанське найкраще подавати як аперитив або до білого м’яса, морепродуктів, ракоподібних, молюсків та фруктам.

Monopole Heidsieck & Co Brut Rosé

chas-pyty-shampanske-7-igrystyh-vesnyanyh-novynok-vid-metro-3

Brut Rosé — легке ніжно-рожеве шампанське зі збалансованим смаком. Ніжний грайливий напій доповнює ягідний аромат з нотками смородини, малини та суниці. Витончений рожевий брют добре поєднується з креветками і часниковим соусом, морепродуктами і суші, а також з десертами.

Monopole Heidsieck & Co Gold

chas-pyty-shampanske-7-igrystyh-vesnyanyh-novynok-vid-metro-2

Heidsieck & Co Gold — ігристе вино з потужним, багатим смаком і сильним довгим післясмаком. Аромат напою не менш багатий і складається з зеленого яблука, сухофруктів, підсушеного фундука, вершкового масла і свіжої випічки. У його об’ємному букеті найбільш яскраво відчуваються нотки ананаса і карамелі, після них – сухофрукти, а потім — підсушений хліб. Потенціал витримки напою — до семи років. Добре підходить до м’яса і морепродуктів, особливо, коли вони приготовані з вершковим і масляним соусом.

Обравши шампанське, яке ідеально підходить вам за смаковими якостями, не забудьте про його правильну подачу. Оптимальна температура напою, в середньому, 6-8 градусів. Перед вживанням його варто потримати в холодильнику, але не в морозилці. Щоб за столом воно не нагрілося занадто швидко, помістіть пляшку в ємність з водою і льодом.