Їмо

Cмак Cередземномор’я

Як приготувати справжню італійську пасту з морепродуктами?
cmak-ceredzemnomor-ya-1

Різноманіття морепродуктів значно більше, ніж ми звикли думати. Здебільшого йдеться не лише про звичні креветки , мідії, гребінці і краби, а і про екзотичні омари, восьминоги, устриці, філе акули тощо. А дехто і взагалі називає цим словом усі дари моря.

cmak-ceredzemnomor-ya-2Морепродукти багаті на білок і корисні омега-3 кислоти. А ще вони є незамінним джерелом вітамінів A, E та групи B, йоду, кальцію, фосфору, цинку і селену – які поліпшують пам’ять, додають сили, добре впливають на нервову систему, красу й молодість шкіри.

Смачні, поживні і легкі в приготуванні морепродукти – серйозний конкурент стравам з рибою.  Вони вдовольнять смаки найвимогливішого гурмана. Морепродукти входять до національної кухні багатьох країн на різних континентах. Звісно, морські продукти відрізняються залежно від клімату, однак гастрономічний інтерес до них усюди величезний. В Європі особливо популярні морепродукти в середземноморському регіоні – у Франції, Іспанії та Італії.  І тут навіть класичні страви мають варіант приготування з морськими продуктами, як наприклад, італійська паста.

cmak-ceredzemnomor-ya-3Інгредієнти:

  • Спагеті – 250 г
  • Морський коктейль ARO – 500 г
  • Мідії – 200 г
  • Помідори пілаті – 1 банка 200 мл
  • В’ялені помідори – 50 г
  • Часник – 2 шт.
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Сіль, перець

Основні етапи приготування:

  1. Готуємо соус: подрібнюємо і на оливковій олії обсмажуємо часник, додаємо помідори пілаті, цибулю, в’ялені помідори, зелень, сіль-перець.
  2. Окремо обсмажуємо на оливковій олії з часником морепродукти.
  3. Готуємо спагеті: беремо велику 3-літрову каструлю, доводимо воду до кипіння, лише тоді кладемо спагеті у воду, варимо 7-10 хв.
  4. Викладаємо на тарілку спагеті, додаємо соус і морепродукти.

Бон аппетіто!