Різноманіття морепродуктів значно більше, ніж ми звикли думати. Здебільшого йдеться не лише про звичні креветки , мідії, гребінці і краби, а і про екзотичні омари, восьминоги, устриці, філе акули тощо. А дехто і взагалі називає цим словом усі дари моря.
Морепродукти багаті на білок і корисні омега-3 кислоти. А ще вони є незамінним джерелом вітамінів A, E та групи B, йоду, кальцію, фосфору, цинку і селену – які поліпшують пам’ять, додають сили, добре впливають на нервову систему, красу й молодість шкіри.
Смачні, поживні і легкі в приготуванні морепродукти – серйозний конкурент стравам з рибою. Вони вдовольнять смаки найвимогливішого гурмана. Морепродукти входять до національної кухні багатьох країн на різних континентах. Звісно, морські продукти відрізняються залежно від клімату, однак гастрономічний інтерес до них усюди величезний. В Європі особливо популярні морепродукти в середземноморському регіоні – у Франції, Іспанії та Італії. І тут навіть класичні страви мають варіант приготування з морськими продуктами, як наприклад, італійська паста.
Інгредієнти:
- Спагеті – 250 г
- Морський коктейль ARO – 500 г
- Мідії – 200 г
- Помідори пілаті – 1 банка 200 мл
- В’ялені помідори – 50 г
- Часник – 2 шт.
- Оливкова олія – 50 мл
- Сіль, перець


Основні етапи приготування:
- Готуємо соус: подрібнюємо і на оливковій олії обсмажуємо часник, додаємо помідори пілаті, цибулю, в’ялені помідори, зелень, сіль-перець.
- Окремо обсмажуємо на оливковій олії з часником морепродукти.
- Готуємо спагеті: беремо велику 3-літрову каструлю, доводимо воду до кипіння, лише тоді кладемо спагеті у воду, варимо 7-10 хв.
- Викладаємо на тарілку спагеті, додаємо соус і морепродукти.
Бон аппетіто!