Працюємо

День Валентина: топ-5 порад, як підготуватися до свята

den-valentyna-top-5-porad-yak-pidgotuvatysya-svyata1

День усіх закоханих — це не лише свята, подарунки, обійми. Саме так сприймає його більшість. Це, звісно так і є, але це ще і один із найнасиченіших днів року для рестораторів! Тож,щоб задовольнити попит клієнтів та збільшити продажі, власникам ресторанів та кафе варто добре підготуватися до цього важливого свята.

Саме для цього ми зібрали для вас топ-5 порад, які приведуть вас до успіху!

den-valentyna-top-5-porad-yak-pidgotuvatysya-svyata2

Хто рано встає…

Саме так може звучати головний принцип підготовки рестораторів до Дня Валентина. Адже якщо ви не встигнете підготувати святкові акції й завчасно не повідомите про них потенційним клієнтам, усі старання будуть марними! Оновіть свій сайт, опублікуйте новини, тематичні публікації й інформацію про акції й спеціальні пропозиції до свята в соцмережах, додайте святкові зображення на чеках. Зробіть усе, аби ваші клієнти дізналися про важливість бронювання завчасно.

Також завчасно переконайтеся в тому, що ваша телефонна система та система бронювання столиків працює коректно, а за комунікацію з клієнтами відповідають найдосвіченіші працівники. Адже телефонні дзвінки потенційних гостей й платформа бронювання столиків значно знижує витрати й може значно вплинути на ваш успіх й підвищити репутацію закладу. Водночас негативний досвід клієнтів, особливо в передсвятковий час, може призвести до зменшення обсягу бронювання.

Будьте креативними!

День Валентина цьогоріч припадає на п’ятницю, тож після робочого дня більшість людей захочуть відпочити разом із коханими за смачною вечерею. Запропонуйте щось особливе! Це можуть бути страви з екзотичних продуктів, або інгредієнтів, відомих як афродизіаки. До того ж, практично будь-яку страву можна оформити у формі серця й придумати для неї креативну назву. І не забудьте про сердечні десерти й, звісно, шоколад! Цікавою може бути ідея подати страви в загальній тарілці на двох.

Так само можна «почаклувати» біля барної стійки й запропонувати відвідувачам особливі напої з ефектною подачею. Наприклад, спеціальні коктейлі, алкогольні та безалкогольні напої з красивими кольорами розлийте у цікаві келихи.

Ваші гості неодмінно будуть захоплені вашою вигадливістю! 😉

Вино та кохання

den-valentyna-top-5-porad-yak-pidgotuvatysya-svyata3

Для того, щоб День Валентина пройшов вдало, переконайтеся, що ваш персонал знає як поєднувати зі стравами святкової пропозиції: більш легкі вина — з легшими стравами, а більш важкі — з більш важкими. Запропонуйте гостям два різні винні меню — дві винні пари. Також в цей день ви можете влаштувати спеціальний захід — безкоштовну дегустацію вина. Це підсилить позитивні емоції ваших гостей.

Святкова пропозиція

den-valentyna-top-5-porad-yak-pidgotuvatysya-svyata4

Розробка концепції святкової пропозиції — основа вашого успіху. Пам’ятайте, в день свята ніхто не хоче турбуватися зайвий раз. Тож чим детальніше ви продумаєте свою пропозицію, тим більше матимете лояльних клієнтів. Ваша пропозиція повинна бути настільки привабливою, що ваші гості не знайдуть кращого способу провести цей день, аніж повечеряти разом у вашому ресторані!

Зробіть прийнятними ціни на спецпропозиції і запропонуйте гостям різні комбінації страв. Так ви отримаєте можливість бронювання усіх столиків цього вечора. Запропонуйте бокал солодкого десертного вина або келих шампанського якості компліменту до тематичної пропозиції.

Серед ваших гостей можуть бути студенти. Безумовно, вони складають основну часину цільової аудиторії Дня Валентина. Проте їх бюджет часто обмежений і вони не можуть собі дозволити вишуканої вечері в ресторані. Відрегулюйте ціни та створіть окрему спеціальну пропозицію. Якщо їм сподобається, можливо, вони стануть наступним поколінням ваших постійних клієнтів.

До речі, час святкової пропозиції ви можете подовжити й на вихідні! Запропонуйте відсвяткувати День закоханих для тих, хто не може зустрітися в п’ятницю. Це додатковий трафік для вашого ресторану та ще один плюс лояльності від ваших потенційних клієнтів.

Любов — у кожній деталі

Зробити День закоханих по-справжньому особливим — ваше головне завдання. Звісно, йдеться не лише про страви та напої. Важливі загальна атмосфера та кожна деталь! Прикрасьте зал ресторану самостійно або довірте це професійним декораторам. Попіклуйтеся, аби в залі було багато червоних троянд або рожевих деталей, предмети у формі серця, підставки з романтичними словами, або мінідошки на стіні з цитатами про кохання. Персонал може прикріпити до сорочки певний значок у формі серця або маленькі живі троянди.

Загасіть світло та запаліть свічки. Виберіть легку, романтичну музику відповідно до концепції ресторану. Для класичних ресторанів чудовим вибором буде акустична гітара або фортепіано, переконайтеся що ваш DJ у цей вечір гратиме лише пісні про любов.

Не забудьте потурбуватися про пар, які мають дітей і не можуть залишити їх навіть у цей святковий вечір. Пристосуйте одну частину ресторану для потреб дітей, організуйте ігри, складіть список дитячих страв у формі серця, підготуйте подарунки та сюрпризи.

Усе має бути ідеально! Ще з порогу ресторану ваші гості повинні відчути теплу та романтичну атмосферу. Окрім того, досить багато пар заручаються саме в цей день! Нехай ваш ресторан стане найкращим місцем для цього!

Даруйте клієнтам лише приємні емоції та найкращі враження від святкових страв, напоїв та теплої атмосфери, неодмінно отримуйте задоволення від процесу підготовки свята! А ми допоможемо свіжими, якісними продуктами та професійним сервісом для ваших найоригінальніших ідей!

Адже наш успіх — це успіх наших клієнтів!