Їмо

Домашнє згущене молоко — просто і неймовірно смачно

domashnye-zgushhene-moloko-prosto-nejmovirno-smachno1

Згущене молоко — улюблений з дитинства «делікатес». Не дивно, що практично у кожного з нас є й свої уподобання щодо виробників цих ласощів. Але якщо вам подобається все робити своїми руками, пропонуємо звернути увагу на нижченаведені прості рецепти згущеного молока. Завдяки цим поетапним інструкціям можна швидко та просто створити такий продукт на своїй кухні.

Щоб домашні солодощі вийшли смачними, потрібно використовувати свіжі та якісні інгредієнти. Все необхідне для приготування згущеного молока в домашніх умовах ви знайдете на полицях торгових центрів мережі METRO.

Згущене молоко в домашніх умовах: найпростіший спосіб приготування

Це відмінний рецепт домашнього згущеного молока. Використовуючи його, навіть малодосвідчена господиня зможе приготувати чудові ласощі. Важливо лише придбати необхідні компоненти й ретельно дотримуватися інструкції.

Інгредієнти

  • 250 мл молока (жирність — 3,2 %);
  • 1,5 ст. цукру;
  • 1,5 ст. сухого молока;
  • 15 г ванільного цукру.

Об’єм кінцевого продукту — 500 мл.

Час приготування — 1 година.

Покрокова інструкція

  1. Вилийте в каструлю молоко. Воно не має бути холодним.
  2. Помішуючи, додайте сухе молоко, потім звичайний і ванільний цукор.
  3. Варіть домашнє згущене молоко на водяній бані на невеликому вогні, помішуючи, приблизно 1 годину, доки суміш не загусне.
  4. Отриманий продукт помістіть у скляну ємність.

domashnye-zgushhene-moloko-prosto-nejmovirno-smachno2

Швидке приготування згущеного молока в домашніх умовах

Хочете приготувати домашнє згущене молоко за 15 хвилин? До вашої уваги наступний рецепт. Аби результат виправдав очікування, важливо суворо дотримуватися покрокової інструкції: використовувати тільки згадані нижче інгредієнти, витримувати зазначений час. Наприклад, якщо замість цукрової пудри взяти цукор, суміш не загусне. А якщо згущене молоко в домашніх умовах буде готуватися довше зазначеного часу, маса кристалізується.

Інгредієнти

  • 200 г незбираного молока;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 20 г вершкового масла.

Об’єм кінцевого продукту — приблизно 280 мл (залежить від інтенсивності кипіння).

Час приготування — 15 хвилин.

Покрокова інструкція

  1. У широку каструльку вилийте перший інгредієнт, поставте на маленький вогонь, додайте масло, пудру.
  2. Варіть весь час помішуючи.
  3. Коли почне підніматися пінка, збільште вогонь. Варіть, помішуючи, ще 10 хвилин на середньому вогні.
  4. Приберіть суміш з вогню та остудіть.
  5. Помістіть домашнє згущене молоко в посуд зі скла та поставте на деякий час у холодильник.

domashnye-zgushhene-moloko-prosto-nejmovirno-smachno3

Домашнє згущене молоко: рецепт для мультиварки

Як зробити згущене молоко вдома, але не стояти під час приготування з ложкою над каструлькою, не стежити, щоб суміш не карамелізувалася? Використовуйте мультиварку! Приготований у ній домашній смаколик має виразний аромат сухого молока, що робить його схожим на магазинного «побратима». Якщо хочете нових вражень, але не бажаєте порпатися на кухні, пропонуємо вашій увазі нижченаведений рецепт згущеного молока.

Інгредієнти

  • 300 мл трохи сепарованого молока;
  • 200 г цукру;
  • 150 г сухого молока (жирність — 25 %).

Об’єм кінцевого продукту — приблизно 400 мл.

Час приготування — 40 хвилин.

Покрокова інструкція

  1. Змішайте сухе молоко та цукор.
  2. Влийте незбиране молоко. Розмішайте все в блендері.
  3. Вилийте отриману рідину в мультиварку.
  4. Оберіть режим «Приготування каші» або встановіть час приготування пів години при 90° C.
  5. Під час процесу іноді помішуйте вміст мультиварки, щоб він не пригорів.
  6. Коли продукт буде готовий, розлийте його по банках, поки він теплий і рідкий. Охолонувши, ласощі загуснуть. Зберігайте їх у холодильнику.

domashnye-zgushhene-moloko-prosto-nejmovirno-smachno4

Як зробити згущене молоко ще смачнішим — кілька лайфхаків

Щоб домашнє згущене молоко тішило чудовим смаком і неймовірним ароматом, пам’ятайте про правила приготування цього продукту та вибору інгредієнтів:

  1. Використовуйте домашнє молоко природної жирності. Якщо такого немає, купуйте магазинне. Його жирність має бути не нижче 2 %.
  2. Якщо в рецепті передбачене сухе молоко, обирайте продукт максимальної жирності.
  3. Для приготування солодощів використовуйте широку каструлю або миску з товстим дном, щоб суміш не пригоріла, коли буде варитися.
  4. Якщо боїтеся, що молоко скипиться, всипте в нього пів чайної ложки соди.
  5. Аби суміш вийшла однорідної консистенції та була ніжною, збийте складники віночком, а краще блендером.
  6. Не вживайте домашнє згущене молоко одразу ж після приготування. Смаколик має кілька годин постояти в холодильнику.

Дотримуйтеся цих простих рекомендацій і отримаєте ароматний та поживний продукт.