Заклади активно складають літнє меню, аби залучити увагу гостей. Хочемо поділитися з вами ідеями двох сезонних страв, які ви зможете адаптувати для вашого ресторану або кафе. Наш бренд-шеф METRO Олексій Міллер поділився двома рецептами літніх страв, а сомельє Олексій Гіжко підібрав для них вина. То що, додасте різноманіття своєму меню?
Рецепт № 1. Літній салат із кіноа й халумі та біле вино Michel Laurent Sauvignon Touraine
Інгредієнти для салату:
- 1½ стакана (285 г) білого кіноа;
- 3 стакани (750 мл) води;
- 1 чашка плоских листів петрушки;
- 1 чашка листя м’яти;
- 1 чайна ложка оливкової олії першого холодного віджиму;
- 200 г халумі розрізати на зручні сегменти;
- 150 г молодого горошку очистити, бланшувати й розрізати навпіл;
- 3 маленькі огірки розрізати на четвертинки;
- 1 нарізане авокадо;
- Дольки лимона для подачі.
Інгредієнти для йогуртової заправки:
- ⅓ стакана (95 г) натурального густого йогурту в грецькому стилі;
- ½ стакана листя м’яти;
- ½ стакана плоского листя петрушки;
- 1 столова ложка білого винного оцту;
- 1 чайна ложка діжонської гірчиці;
- Морська сіль;
- Чорний перець.
Метод приготування:
- Покладіть кіноа у велику каструлю з водою й підігрійте на сильному вогні. Доведіть до кипіння, тоді зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою й готуйте 15 хвилин, поки кіноа не вбере всю воду. Відкладіть та дайте трохи охолонути.
- Щоб приготувати йогуртову заправку, помістіть йогурт, м’яту, петрушку, оцет, гірчицю, сіль й перець в невеликий кухонний комбайн і перемішуйте до отримання однорідної маси. А тоді відкладіть в сторону.
- Покладіть кіноа, петрушку, м’яту й половину заправки у велику миску та перемішайте. Розігрійте олію в невеликій сковороді на середньому вогні. Додайте халумі й готуйте 1–2 хвилини з обох боків або до золотистого кольору. Зніміть з вогню й наріжте скибочками.
- Розділіть кіноа, цукровий горошок, молодий огірок, авокадо й залишки заправки між тарілками. Зверху викладіть халумі й подавайте зі скибочками лимона.
Вино до салату від сомельє
Назва: Michel Laurent Sauvignon Touraine.
Колір і смак: біле сухе.
Сорт винограду: Совіньйон Блан.
Регіон: Франція, Долина Луари.
Міцність: 13 %.
Це вино світло-солом’яного кольору із зеленими відблисками ідеально пасуватиме до салату із кіноа та халумі. У його ароматі відчуваються ноти аґрусу й червоної смородини, а в смаку — нотки свіжих зелених фруктів і цитрусових. Такий тонкий смак підійде до легких овочевих страв на основі зернових.
Рецепт 2. Хумус із едамаме й авокадо та біле вино Pfaffl, Grüner Veltliner Vom Haus
Інгредієнти для салату:
- 2 авокадо;
- 3 стакани (780 г) бланшованих бобів едамаме;
- 1 невеликий подрібнений зубчик часнику;
- 2 столові ложки лимонного соку;
- 1 столова ложка води;
- 1 чайна ложка пластівців морської солі;
- 1 столова ложка оливкової олії першого віджиму;
- 1 довгий зелений перець чилі, тонко нарізаний;
- Листя м’яти й підсмажені коржі для подачі.
Метод приготування:
- Помістіть м’якоть авокадо, едамаме, часник, лимонний сік, воду й сіль в кухонний комбайн і подрібніть до однорідної маси.
- Перелийте суміш у сервірувальну миску, полийте олією, прикрасьте перцем чилі, м’ятою й сіллю. Подавайте з коржами.
Вино до хумусу від сомельє
Назва: Pfaffl, Grüner Veltliner Vom Haus.
Колір і смак: біле сухе.
Сорт винограду: Грюнер Вельтлінер.
Регіон: Австрія, Відень.
Міцність: 12 %.
Це вино має яскравий зеленувато-жовтий колір й сильний аромат, що поєднує в собі соковите яблуко, цитрусові, білий перець та скошені літні лугові трави. Післясмак напою демонструє ноти цитрусових фруктів, трав й яблука. Таке вино ідеально доповнить смак легких овочевих або бобових закусок.
Додавайте нові сезонні страви у ваше меню та дивуйте своїх відвідувачів. А ми й надалі будемо ділитися з вами новими ідеями рецептів і смакових поєднань.