ЇмоП'ємо

Два рецепти ресторанних страв: лазанья з цвітною капустою та пиріг із сиром брі — і вдало підібране вино

dva-retsepty-restorannyh-strav-lazanya-z-tsvitnoyu-kapustoyu-ta-pyrig-iz-syrom-bri-vdalo-pidibrane-vyno

Щоб оптимізувати закупки і не допустити списання продуктів, закладу варто максимально задіяти в стравах наявні інгредієнти. Тож у нових рецептах краще використовувати знайомі продукти, більшість з яких ви можете знайти на своїй професійній кухні. Саме тому Олексій Міллер підготував для вас два рецепти, які приготовані з популярних продуктів, а Олексій Гіжко підібрав до цих страв вдалі вина. Познайомтеся з ними просто зараз й експериментуйте.

Рецепт № 1. Лазанья із сиром і цвітною капустою

Цей рецепт підійде для закладів з італійською й європейською кухнею, щоб додати нову позицію у вегетаріанське та пісне меню. Подавати лазанью можна порційно або одразу у формі для великої компанії. 

Інгредієнти на 4 порції:

  • 500 г листів лазаньї;
  • 500 г слайсів цвітної капусти товщиною 5 мм;
  • 100 г тертої м’якої моцарели «Фіоре ді лате»;
  • 250 мл вершків 36 % жирності;
  • 1 столова ложка оливкової олії першого віджиму;
  • Хрустке листя шавлії й підсмажений мигдаль для подачі;
  • Соус бешамель сирний;
  • 500 г маскарпоне;
  • 360 г сиру рікота;
  • 120 г тертого пармезану і ще трохи для посипання;
  • Морська сіль;
  • Чорний перець;

Спосіб приготування:

  • Для приготування сирного соусу бешамель змішайте у великій мисці маскарпоне, рікоту, пармезан, сіль і перець. 
  • Розігрійте духовку до 220 °C.
  • Візьміть форму для запікання й змастіть її оливковою олією. Виложіть на неї шар листів лазаньї, а потім залийте двома чашками соусу бешамель і рівномірно розмастіть його. 
  • Повторіть ці кроки з рештою листів лазаньї і соусом. Останнім шаром викладіть листи лазаньї.
  • Зверху додайте цвітну капусту, терту моцарелу, вершки, сіль і перець. Збризніть лазанью оливковою олією і посипте залишками тертого пармезану.
  • Запікайте страву 2530 хвилин до золотистої скоринки.
  • Готову лазанью прикрасьте хрусткою шавлією й мигдалем.

Вино до лазаньї від сомельє dva-retsepty-restorannyh-strav-lazanya-z-tsvitnoyu-kapustoyu-ta-pyrig-iz-syrom-bri-vdalo-pidibrane-vyno

Назва: Michel Laurent Vouvray off-dry.

Колір і смак: біле напівсухе.

Сорт винограду: «шенен блан».

Регіон: Долина Луари, Франція.

Міцність: 12 %.

Цей напій має легкий свіжий смак. Його аромат поєднує в собі ноти квітів акації й фруктові тони солодких персиків. Воно пасуватиме до вегетаріанських страв, а також до жирної риби, птиці й м’яких сирів.

Рецепт № 2. Пиріг із сиром брі, артишоками й песто

Цей вишуканий рецепт буде доречним для закладу із європейською кухнею, а також у кав’ярні або кафе. Подавайте його трохи розігрітим, щоб зберегти тягучість сиру брі. 

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 лист замороженого листкового тіста;
  • 100 г сиру брі;
  • 4 маринованих артишоки;
  • 1 злегка збите яйце;
  • 1 столова ложка соусу песто для сервірування.

Спосіб приготування:

  • Розморозьте заморожене листкове тісто, йому достатньо буде постояти 20 хвилин в холодильнику.
  • Розігрійте духовку до 200 °C.
  • Застеліть деко папером для випічки з антипригарним покриттям і викладіть тісто.
  • Акуратно надріжте ножем краї приблизно по 2,5 см та злегка проколіть тісто, яке на дні форми, виделкою. 
  • Розріжте артишоки навпіл.
  • Викладіть на тісто сир брі й артишоки, посипте їх сіллю та перцем. 
  • Змастіть краї тіста злегка збитим яйцем і випікайте протягом 20 хвилин або до золотистої скоринки.
  • Перед подачею збризніть соусом песто.

Вино до пирога від сомельє

Назва: Monte Baixo Vinho Verde White.

Колір і смак: біле сухе.

Сорт винограду: «лоурейро», «трейщадура», «арінто». 

Регіон: Міньо, Португалія.

Міцність: 10,5 %.

Це молоде вино зі збалансованою та освіжною кислотністю має легкий смак. Його аромат розкривається нотами білих квітів і цитрусових. Ідеально подавати цей напій охолодженим у літню спеку для втамування спраги. Також можна поєднувати його із стравами з риби, морепродуктів і овочів.

Як бачите, практично всі інгредієнти для цих страв можна використовувати у багатьох рецептах. Тож спробуйте приготувати ці страви у вашому закладі, а потім поділіться враженнями.