Їмо

Дитячі обіди: рецепти страв для найвибагливіших малюків

dytyachi-obidy-retsepty-strav-dlya-najvybaglyvishyh-malyukiv

Деякі батьки знесилюються, намагаючись нагодувати дитину їжею, яка містить усі необхідні організму мікроелементи та вітаміни. Дітям марно говорити про збалансований раціон, користь для здоров’я — для малюків це абстрактні поняття. Але вихід із ситуації, звісно, є.

Як приготувати дитячий обід, який точно зацікавить малечу

Аби навіть найпримхливіший малюк зацікавився корисною їжею, потрібно не так вже й багато:

  1. Оригінально оформлюйте страви. Наприклад, дитина з задоволенням з’їсть картоплю з сосискою, перетворені на острів з пальмами.
  2. Вигадуйте для звичної їжі нові цікаві назви. Борщ, суп, рис, макарони на обід — хіба так повинні іменуватися страви героїв і принцес?..
  3. Їжте разом з дитиною, адже малюки люблять у всьому наслідувати батьків.

Звісно, вам не обійтися і без нових рецептів. Пропонуємо зробити апетитні та корисні дитячі страви на обід, які сподобаються всій родині. Продукти, необхідні для приготування такої смачної їжі, в будь-який момент можна придбати в торгових центрах мережі METRO.

Суп із сирними кульками

Зазвичай хлопчики та дівчатка не люблять перші страви. Рекомендуємо зварити на обід ситний суп на курячому бульйоні, доповнивши його сирними кульками. Приготуйте цю їжу разом з малюком, і він стовідсотково не відмовиться нею поласувати.

Інгредієнти

Щоб зварити цей суп, вам знадобляться:

  • куряче (індиче) філе — 300 г (одним шматком);
  • плавлений сир — 1 пачка;
  • морква, цибуля — по 1 шт. середнього розміру;
  • тонка вермішель — 70 г;
  • картопля — 4–5 шт. невеликого розміру;
  • сіль — на свій смак;
  • чорний перець горошком, лавровий лист, пір’я зеленої цибулі.

Щоб зробити сирні кульки, візьміть:

  • яйця — 1 шт.;
  • борошно — 40 г;
  • натертий твердий сир.

Покроковий рецепт

  1. Поставте варити філе, не забудьте зняти з бульйону піну, коли він закипить. Посоліть м’ясо, киньте до нього горошок.
  2. Поки вариться бульйон, займіться кульками. Тертий сир змішайте з яйцем, додайте до них борошно. Мокрими руками сформуйте кульки, викладіть їх на тарілку і відправте в холодильник.
  3. Вийміть з каструлі готове філе. Поріжте м’ясо кубиками, поверніть у бульйон. Киньте в майбутній суп подрібнені картоплю, цибулю, натерту моркву. Варіть страву до готовності овочів.
  4. Висипте в каструлю з дитячим супом вермішель. Коли вона буде майже готовою, введіть у страву плавлений сир, лавровий лист. Щойно суп закипить, киньте в нього сирні кульки. Дайте їм спливти, проваріть кілька хвилин, вимкніть вогонь. У тарілку з супом накришить пір’я цибулі. Подавайте цю страву з сухариками, грінками, тостами.

Кабачково-м’ясні «кекси»

Дитячий обід має бути повноцінним, тому на друге приготуємо котлети. Щоб м’ясні вироби вийшли максимально корисними, запечемо їх, а не посмажимо.

Інгредієнти

  • курячий фарш з філе — 350 г;
  • цибуля, морква — по 1 шт. невеликого розміру;
  • кабачок — 150 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • сіль — на свій смак.

Покроковий рецепт

  1. На дрібній тертці (жодних блендерів!) тремо морквину та кабачок. Невеликими кубиками ріжемо цибулю. Змішуємо подрібнені овочі з фаршем, яйцем і сіллю.
  2. Формуємо котлети. Їх можна зробити руками або скористатися формою для кексів. Якщо така місткість не силіконова, попередньо змастіть її маслом.
  3. Ставимо котлети в духовку, запікаємо до готовності.
  4. Прикрашаємо «кекси». Наприклад, з тієї ж морквини можна вирізати оченята, посмішку і з їх допомогою перетворити кожний м’ясний виріб на симпатичну мордочку.
  5. Подаємо дитячі котлети з будь-яким гарніром і овочами.

Корисні дитячі цукерки

dytyachi-obidy-retsepty-strav-dlya-najvybaglyvishyh-malyukivДля приготування корисного десерту, який увінчає дитячий обід, потрібно взяти в рівних кількостях курагу, фініки, в’ялений чорнослив, підсмажені на сухій сковороді горіхи (волоські, арахіс) і мед. Усі перелічені вище продукти (крім останнього) подрібніть в блендері. Отриману масу перемішайте з медом. Його знадобиться небагато, головне, щоб цукерки склеювалися. Потім вологими руками скачайте кульки, обваляйте їх в посипці — це може бути какао, кокосова стружка, насіння кунжуту. За бажання наколіть невеликі кругленькі цукерки на шпажки. Поставте корисний десерт на 1 годину в холодильник.

Освоюйте нові рецепти та готуйте смачні й корисні дитячі обіди!