Їмо

Десерт: пиріг та яблочний десерт — рецепт

ПИРІГ В СКЛЯНІЙ ФОРМІ З ФЛАМБОВАНИМИ ЯБЛУКАМИ
cake_apple_dessert_R_01

Подається на 6 осіб / Час приготування: прибл. 60 хв.

Інгредієнти:

Для пирога:

  • 220 г масла
  • 220 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 4 яйця
  • 500 г борошна
  • 1 пакетик розпушувача
  • 125 мл молока
  • 90 г какао-порошку
  • 2 ст. л. молока або рому

Для яблук:

  • 110 г цукру
  • 6 маленьких яблук, нарізаних скибочками
  • 1 лимон
  • Ром або віскі для фламбування

Приготування

Для пирога

Змішайте борошно і розпушувач. Потім збийте масло, поки воно не стане пінистим. Це найлегше зробити, попередньо підігрівши масло в каструлі. При перемішуванні додайте яйця, цукор і ванільний цукор.

Тепер повільно по черзі додайте в суміш борошно і молоко. Молоко забезпечить однорідність тіста. Тісто має правильну консистенцію, коли воно вільно падає з ложки.

Потім розділіть суміш на дві частини і вилийте половину тіста в рівних кількостях в змащені маслом форми. Змішайте решту тіста з какао і двома столовими ложками молока або рому.

Вилийте шоколадну суміш в форму і проведіть вилкою по тісту, щоб отримати типовий мармуровий візерунок. Випікати пиріг в духовці при температурі 180 °C протягом приблизно 40 хвилин.

Для яблук

Насипте цукор в каструлю і дайте йому закарамелізуватися. Додайте скибочки яблука, трохи лимонного соку і лимонну цедру і кип’ятіть до м’якості.

Для фламбування додайте ром або віскі і підпаліть довгим сірником. Зачекайте, поки вогонь погасне, потім подавайте гарячим.

Порада: Подавайте пиріг з фламбованими яблуками і кулькою ванільного морозива.