Подається на 6 осіб / Час приготування: прибл. 60 хв.
Інгредієнти:
Для пирога:
- 220 г масла
- 220 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 4 яйця
- 500 г борошна
- 1 пакетик розпушувача
- 125 мл молока
- 90 г какао-порошку
- 2 ст. л. молока або рому
Для яблук:
- 110 г цукру
- 6 маленьких яблук, нарізаних скибочками
- 1 лимон
- Ром або віскі для фламбування
Приготування
Для пирога
Змішайте борошно і розпушувач. Потім збийте масло, поки воно не стане пінистим. Це найлегше зробити, попередньо підігрівши масло в каструлі. При перемішуванні додайте яйця, цукор і ванільний цукор.
Тепер повільно по черзі додайте в суміш борошно і молоко. Молоко забезпечить однорідність тіста. Тісто має правильну консистенцію, коли воно вільно падає з ложки.
Потім розділіть суміш на дві частини і вилийте половину тіста в рівних кількостях в змащені маслом форми. Змішайте решту тіста з какао і двома столовими ложками молока або рому.
Вилийте шоколадну суміш в форму і проведіть вилкою по тісту, щоб отримати типовий мармуровий візерунок. Випікати пиріг в духовці при температурі 180 °C протягом приблизно 40 хвилин.
Для яблук
Насипте цукор в каструлю і дайте йому закарамелізуватися. Додайте скибочки яблука, трохи лимонного соку і лимонну цедру і кип’ятіть до м’якості.
Для фламбування додайте ром або віскі і підпаліть довгим сірником. Зачекайте, поки вогонь погасне, потім подавайте гарячим.