Їмо

Фунчоза з тунцем: рецепт приготування екзотичної страви

funchoza-z-tuntsem-retsept-prygotuvannya-ekzotychnoyi-stravy-b

Фунчозу називають скляною локшиною через те, що вона стає напівпрозорою після приготування. Хоча виготовляють її, звичайно, не зі скла, а з крохмалю: рисового, картопляного чи бобів мунг. За право вважатися батьківщиною фунчози змагаються Китай, Корея, Японія та Індія. Але ми пропонуємо не слідкувати за тим, хто переможе у цій боротьбі, а приготувати оригінальну страву із фунчози самостійно. За продуктами не треба відправлятися до Азії, усе, що необхідне, ви знайдете у МЕТRО.

Як правильно готувати фунчозу

Скляна локшина не потребує довгого варіння, навпаки, при такому поводженні вона злипнеться грудками. Варити її треба менш, як 5 хвилин, а ще краще — просто залити окропом, залишити на деякий час і промити холодною водою.

У цієї локшини немає яскраво вираженого смаку, тому її подають не самостійно, а як гарнір з різними соусами, або ж використовують як інгредієнт салатів і перших страв.

Якщо рисова локшина поєднується з пряними гострими соусами, то витончена фунчоза розкривається і з більш делікатними заправками. Готують її з куркою, свининою, рибою, морепродуктами. Що стосується овочів, то ця локшина дружить з тушкованою пекінською капустою і свіжою зеленню, красиво виглядає на тарілці з яскравим червоним болгарським перцем або морквою.

Фунчоза з тунцем

Рецепт від  Іллі Сьоміна, шеф-кухаря ресторану Tin Tin

Інгредієнти:   

  •    Фунчоза 50 г
  •    Тунець консервований 75 г
  •    Кальмар 50 г
  •    Помідори чері 30 г
  •    Перець болгарський 30 г
  •    Капуста пекінська 30 г
  •    Перець чилі 3 г
  •    Імбир 3 г
  •    Часник 2 зубчики
  •    Соєвий соус 15 мл
  •    Устричний соус 15 мл
  •    Рибний соус 10 мл
  •    Біле вино 30 мл
  •    Зелена цибуля 7 г
  •    Кунжут 5 г
  •    Кінза 3 гілочки
  •    М’ята 2 гілочки
  •    Лайм 1 скибочка
  •    Перець чорний, сіль, цукор за смакомfunchoza-z-tuntsem-retsept-prygotuvannya-ekzotychnoyi-stravy-3

Приготування:

  • Відкрийте банку з тунцем та злийте з неї олію. Розчавіть часник, додайте його в олію та залишіть на 15 хвилин.
  • Поки олія вбирає в себе ефірні масла часнику, займіться фунчозою. Залийте її окропом і залишіть на 5 хвилин.
  • Тим часом на часниково-тунцевій олії обсмажте почищений та порізаний кальмар. Для нашої страви краще брати пательню вок. Кальмар треба обсмажувати не більше хвилини, для того, щоб він не був “гумовим”.
  • Для наступного етапу нам потрібні: болгарський перець, помідори чері, імбир, перець чилі та пекінська капуста. Починайте з болгарського перцю. Додайте ще трошки часникової олії на пательню та по черзі обсмажуйте всі овочі.
  • Долийте ще трішки олії. Тепер введіть у суміш кальмари та тунець. Далі додайте трішки перцю, білого вина та випарюйте.
  • Тепер час додати фунчозу. Після того, як вона постояла в окропі 5 хвилин, злийте його та промийте фунчозу в холодній воді. Після цього додавайте соуси, сіль та перець. Не забудьте перемішати!
  • Далі вимкніть вок, додайте зелену цибулю та кунжут.
  • Тепер викладіть все на тарілку, прикрасьте кінзою, м’ятою та лаймом.

Як бачите, готувати страви азіатської кухні з фунчози нескладно. Особливо, коли усі необхідні продукти під рукою. До того ж, фунчоза корисна. Будучи джерелом рослинного білку, вона не містить глютену. У самій локшині містяться вітаміни групи В, РР та інші, а також мікроелементи. Овочі, обсмажені у воку, цей список поповнюють, оскільки при такому швидкому способі приготування зберігають користь.