Їмо

Овочі гриль: барвиста свіжість

Як гарнір чи основна страва свіжі овочі з гриля яскраві й по-літньому свіжі!
ovoshhi-gril-krasochnaya-svezhest-1

Багато видів овочів можна готувати досить просто, швидко й ефективно на вогні — просто на грилі, на алюмінієвих підкладках або в спеціальному овочевому кошику. Кукурудзяні качани, спаржа, кабачки, стручкові перці, гриби, морква та інші свіжі овочі збагачують барбекю «шведський стіл», яке набуває дедалі більшої популярності, оскільки під час смаження на грилі молоді овочі виділяють новий, особливо інтенсивний аромат.

ovoshhi-gril-krasochnaya-svezhest-2

Лосось і кисломолочний сир: чудова альтернатива

Справжній класичний гарнір — це смачна картопля, приготована на грилі. Її подають переважно з кисломолочним сиром із травами. Проте є ще більш вишуканий і не менш свіжий варіант: чому б не побалувати ваших гостей лососем і сиром? Він має витончений пряний смак, його легко приготувати. Шматочки копченого лосося й зеленої цибулі додають до кремової суміші нежирного кисломолочного сиру, сметани та знежиреного йогурту. Потім суміш варто приправити лимонним соком, сіллю, перцем чилі й паприкою. Результат — дивовижна підлива для барбекю з картоплі, яке, до речі, прекрасно поєднується зі свіжим хлібом.

Ніколи не смажте овочі на занадто гарячому грилі або занадто довго, оскільки вони втратять свій прекрасний смак, а також цінні мінерали й вітаміни.

ovoshhi-gril-krasochnaya-svezhest-3

Творчість овочевої розмаїтості

Природа пропонує багато ідей для рослинного барбекю. Наприклад, помідори, четвертинки перцю й печериці можна фарширувати безліччю способів: кус-кусом і сиром, свіжим сиром і маслинами або навіть ніжним сиром фета й кубиками помідорів. Великі страви для барбекю можна поставити на гриль цілком, наприклад стручковий перець, баклажани й популярні кукурудзяні качани. Це гарнір, який має великий попит та ідеально поєднується з невеликими дерев’яними або металевими «ручками», які дозволяють чистити кукурудзяні качани й насолоджуватися ними.

 Глазурована морква

Візьміть молоду моркву, звільніть її від більшої частини зелені,
обчистьте й бланшуйте в киплячій воді. Потім
остудіть її крижаною водою. Саме перед тим, як покласти до барбекю, занурте її в глазур, приготовану з меду, розтопленого масла й бальзамічного оцту. Залиште моркву на грилі на кілька хвилин, щоб вона набрала кольору й аромату, і знову занурте її в глазур перед подаванням на стіл.