Їмо

Паста з соусом песто

Як приготувати la pasta perfetta?
pasta-z-sousom-pesto

Інгредієнти

  • Паста пенне ригате (або будь-яка інша) — 500 г
  • Соус песто
  • Помідори чері — 500 г (або 6 звичайних помідорів)
  • Сушений часник — 1 ст. л.
  • Пармезан — 250 г
  • Пучок свіжого базиліку
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Інструкції з приготування

  1. Поставте каструлю з водою для пасти на сильний вогонь. Води повинно бути 5 літрів — по літру на 100 г пасти.
  2. Вимийте помідори чері й наріжте половинками. Якщо у вас звичайні помідори, розріжте кожен на 8 частин.
  3. Пармезан натріть на дрібній тертці.
  4. У глибоку сковороду налийте оливкової олії й поставте на маленький вогонь. Через півхвилини покладіть у сковороду помідори й базилік, потримайте кілька хвилин. Залиште декілька гілочок базиліку для прикрашання.
  5. Коли вода закипить, додайте в неї 50 г солі (по 10 г на літр води) й пасту. Відваріть до стану аль денте— для цього дотримуйтесь інструкцій на пакованні.
  6. Злийте воду, але не промивайте пасту холодною водою. Викладіть пасту в сковороду й перемішайте.
  7. Додайте песто, половину пармезану, часник і спеції. Обережно перемішайте, насолоджуючись ароматом.
  8. Відразу ж подавайте, посипавши пасту рештою пармезану й прикрасивши листочками базиліку.

Buon appetito!