Їмо

Піца на кефірі, сметані, батоні: як приготувати піцу на сковороді швидко та смачно

pitsa-na-kefiri-smetani-batoni-yak-prygotuvaty-pitsu-na-skovorodi-shvydko-ta-smachno-1

Піца — одна з найулюбленіших страв у всьому світі. Хоча її батьківщиною є Італія, вона давно перестала асоціюватися суто із середземноморською кухнею. Круглий корж із начинкою настільки вподобали в багатьох країнах, що він упевнено перекочував у розряд інтернаціональних страв. Практично в кожному куточку земної кулі тепер готують «свою» піцу: в Японії вона обов’язково подається з морепродуктами та водоростями, на Гаваях — з ананасами, в Індії — з імбиром, у Мексиці начинка викладається на кукурудзяну тортилью.

Крім того, що піца відзначається величезним розмаїттям смаків, її зазвичай легко приготувати в домашніх умовах. Здавалося б, що може бути простіше, ніж зробити дріжджове тісто, викласти наверх бажані інгредієнти та запекти в духовці? А якщо немає духовки або бажання поратися коло тіста? Тоді виручить піца в сковороді. Такий варіант підійде для швидкого сніданку, ситного перекусу або на випадок, якщо раптово нагрянуть гості. Тісто для піци на сковороді можна приготувати за лічені хвилини, а верхівку зібрати з усього, що знайдеться в холодильнику. Прості рецепти пропонуємо випробувати на практиці разом з нами, а потім похвалитися фото в соцмережах.

pitsa-na-kefiri-smetani-batoni-yak-prygotuvaty-pitsu-na-skovorodi-shvydko-ta-smachno-3Рецепт піци на сковороді на кефірі

Тісто на кефірі добре знайоме нам з дитинства, адже саме з нього готуються улюблені багатьма пишні оладки. Такою ж повітряною та м’якою виходить швидка домашня піца на сковороді. Для її приготування знадобиться пательня великого діаметра й зовсім небагато інгредієнтів.

Для тіста:

  • приблизно 100 мл кефіру;
  • 1,5–2 склянки борошна;
  • одне яйце;
  • щіпка солі та чорного перцю.

Для начинки:

  • кетчуп і майонез за смаком;
  • гриби або солоні огірки;
  • шинка, ковбаса;
  • одна цибулина — за бажанням;
  • тертий сир;
  • зелень.

Приготування:

  1. Збиваємо вінчиком яйце, додаємо кефір і сіль. Ще раз ретельно змішуємо інгредієнти.
  2. Через сито просіваємо борошно й невеликими порціями, помішуючи, додаємо до яєць із кефіром. Має вийти еластичне тісто.
  3. Розминаємо тісто руками, формуючи коло, і за формою пательні розкатуємо його завтовшки 2–3 см. Товстіше робити не варто, тому що може не пропектися.
  4. Змащуємо дно й борти сковороди олією, рівномірно розподіляємо тісто. Ставимо на п’ять хвилин пропікатися.
  5. Готуємо інгредієнти для начинки: м’ясні продукти нарізаємо невеликими скибочками, сир тремо на грубій тертці, цибулю ріжемо півкільцями.
  6. Як тільки низ почне рум’янитися, верх коржа змащуємо кетчупом і майонезом, викладаємо начинку, посипаємо сиром і залишаємо готуватися ще на 5–7 хвилин.
  7. Подаємо страву, рясно посипавши свіжою зеленню.

Приготування швидкої піци можливе навіть на електричній плиті. Але в такому разі необхідно робити тісто дуже тонким і рівномірно випікати з двох боків.

pitsa-na-kefiri-smetani-batoni-yak-prygotuvaty-pitsu-na-skovorodi-shvydko-ta-smachno-2Смачна піца на сметані

Буває, що вдома залишається небагато різних продуктів, а вигадувати складну вечерю немає ні часу, ні бажання. Найліпше рішення — зробити швидку домашню піцу з найпростіших інгредієнтів. Існує безліч варіантів її приготування, які відрізняються не тільки начинкою, але й рецептом тіста. Тому перед тим, як приготувати піцу на сковороді, зазирнемо в холодильник. Якщо знайдеться трохи сметани, то можна використати простий і водночас улюблений рецепт черепашок-ніндзя. На відміну від піци на кефірі, корж на сметані виходить більш щільним і пишним.

pitsa-na-kefiri-smetani-batoni-yak-prygotuvaty-pitsu-na-skovorodi-shvydko-ta-smachno-7Інгредієнти:

  • два курячих яйця;
  • чотири столові ложки сметани;
  • приблизно дев’ять столових ложок борошна;
  • 3–4 столові ложки майонезу;
  • половина чайної ложки солі;
  • томатна паста або кетчуп.

Для начинки візьміть традиційні інгредієнти на свій смак: салямі або будь-який інший вид ковбаси, солоні огірки, мариновані печериці, оливки або маслини і, звичайно ж, твердий сир.

pitsa-na-kefiri-smetani-batoni-yak-prygotuvaty-pitsu-na-skovorodi-shvydko-ta-smachno-5Приготування:

  1. У глибокій мисці трохи збиваємо яйця, щоб жовток рівномірно змішався з білком. Додаємо сіль, сметану, майонез і борошно: замішуємо густе тісто. Воно має вийти пастоподібної консистенції.
  2. Широку пательню змащуємо олією та викладаємо тісто. Розподіляємо його таким чином, щоб краї були трохи товщі за середину. Зверху рясно змащуємо кетчупом.
  3. Готуємо начинку. Формуємо її з доступних продуктів на свій смак. Інгредієнти нарізаємо тонкими невеликими шматочками та рівномірно розкладаємо на тісто. Зверху посипаємо тертим сиром.

Найкращим для піци вважається поєднання пармезану та моцарели. Пармезан тонкими скибочками укладають на основу й зверху посипають тертою моцарелою. Ще більш насичений аромат надають приправи, наприклад, італійські трави.

  1. Ставимо все на повільний вогонь і накриваємо кришкою. Приблизний час випікання на сковорідці — 15–20 хвилин. Готова піца добре підніметься та матиме золотисті краї.

pitsa-na-kefiri-smetani-batoni-yak-prygotuvaty-pitsu-na-skovorodi-shvydko-ta-smachno-4Найлегша піца на сковороді: без тіста

Як спекти піцу на сковороді за кілька хвилин? Виявляється, елементарно — без тіста. Звучить дивно, але виходить дуже смачно. Таку страву можна сміливо назвати «лінивою» або «вечерею а-ля хвилинка». Усе, що знадобиться, — це свіжий смачний батон, трохи улюбленої ковбаси, кетчуп і сир. А якщо додати традиційні маслини, мариновані гриби, помідори й італійський сир моцарела, то ця проста страва цілком підійде і для святкового столу. Перевірено — гості навіть не здогадаються, що це піца на швидку руку.

Для основи:

  • скибки батона або білого хліба;
  • молоко — за кількістю хліба;
  • 3–4 яйця;
  • молотий чорний перець і сіль — за смаком.

Начинку формуємо з доступних інгредієнтів.

Приготування:

  1. Нарізаємо батон або білий хліб тонкими скибочками, укладаємо в глибокий посуд і на хвилину заливаємо молоком. Стежте, щоб хліб не розмокнув і не перетворився на кашу: нам потрібні цілі скибки.
  2. Збиваємо яйця із сіллю і перцем.
  3. Готуємо інгредієнти для начинки.
  4. Укладаємо хліб на розігріту пательню, щільно притиснувши край до краю, заливаємо збитими яйцями, зверху викладаємо начинку та закриваємо кришкою. Випікаємо на повільному вогні до готовності яєць.
  5. Подаємо піцу, традиційно розрізавши її на однакові трикутники.

 

Піца на сковороді своїми руками готується швидко, але виходить дуже смачною. Фантазуйте та тіште себе простими ласощами. Смачного!