Підготування: 15 хвилин
Інгредієнти (4 порції):
- Рибай-стейк — 4 шт. по 250 г (можна замінити на яловичину до антрекота)
- Оливкова олія
- Гілочки шавлії — 20 шт.
- Часник — 4 зубки
- Сіль (рекомендуємо «флер-де-сель»)
Готування:
- Розпалюємо вугілля на мангалі.
- Часник чистимо й ріжемо скибочками. У м’ясі робимо надрізи, наповнюємо їх часником і гілочками шавлії.
- Змащуємо олією решітку (тільки не перестарайтеся!). Смажимо стейк 7 хвилин на середньому вогні, перевертаємо й тримаємо на вогні ще 5 хвилин.
- Знімаємо м’ясо й даємо йому відпочити (приблизно 10 хвилин). Ріжемо м’ясо на шматки, посипаємо сіллю, викладаємо на дерев’яну дошку й додаємо соус.