Їмо

РИБАЙ НА ГРИЛІ З ЧАСНИКОМ І ШАВЛІЄЮ

ribaj-na-grile-s-chesnokom-i-shalfeem-1

Підготування: 15 хвилин

Інгредієнти (4 порції):

  • Рибай-стейк — 4 шт. по 250 г (можна замінити на яловичину до антрекота)
  • Оливкова олія
  • Гілочки шавлії — 20 шт.
  • Часник — 4 зубки
  • Сіль (рекомендуємо «флер-де-сель»)

ribaj-na-grile-s-chesnokom-i-shalfeem-2Готування:

  1. Розпалюємо вугілля на мангалі.
  2. Часник чистимо й ріжемо скибочками. У м’ясі робимо надрізи, наповнюємо їх часником і гілочками шавлії.
  3. Змащуємо олією решітку (тільки не перестарайтеся!). Смажимо стейк 7 хвилин на середньому вогні, перевертаємо й тримаємо на вогні ще 5 хвилин.
  4. Знімаємо м’ясо й даємо йому відпочити (приблизно 10 хвилин). Ріжемо м’ясо на шматки, посипаємо сіллю, викладаємо на дерев’яну дошку й додаємо соус.