Їмо

Салат-бар барбекю: барвиста демонстрація вітамінів

Свіжі, яскраві салати не лише смачні, але й стануть наснажливою прикрасою вашого барбекю. Цього сезону додайте відтінок зеленого!
salat-bar-barbekyu-barvysta-demonstratsiya-vitaminiv

Свіжі, хрумкі салати — незамінне доповнення до барбекю. Оскільки страви на грилі дуже різноманітні, мудрі господарі, які роблять усілякі салатні шведські столи, пропонують своїм гостям можливість вибрати й зібрати інгредієнти на власний смак.salat-bar-barbekyu-barvysta-demonstratsiya-vitaminiv-3

Сам вигляд цієї барвистої свіжості — це свято для очей: салат-бар, приготований з любов’ю, по-справжньому приваблює гостей на барбекю. У чашах, блюдах і на тарілках їх чекає безліч листкових салатів і свіжої їжі. Бенкет кольорів можна об’єднати індивідуально. Це — усілякі салати, які можна легко розмістити на тарілці, використовуючи невеликі ложки, що ідеально підходять для неглибоких чаш; інші види, такі як терта морква, можна подавати в глибших блюдах зі щипцями. Гості можуть зверху полити обраний салат з різноманітних соусників чи резервуарів із соусом відповідним ополоником. В ідеалі, асортимент начинок має бути розміщено поруч, щоб підходити на будь-який смак. Маленькі блюда або склянки, в яких, наприклад, грінки, горіхи, проростки, оливки чи консервовані страви, такі як сушені помідори й кульки з буряка. Різні порційні соуси розміщують поруч із хлібом і сирими продуктами, щоб створити додаткові кольори й доповнити асортимент.

Пройтися для різноманітності

Презентація в посуді різної глибини чи на кількох рівнях забезпечує просторовий ефект і покращує зовнішній вигляд фуршету.

Натуральне оформлення зі смаком

Правило, що заслуговує на увагу під час оформляння салатного фуршету: «менше — це більше». Оскільки це свіжі інгредієнти, які є зірками шоу. Отже, для прикрашання окремих блюд чи тарілок нарізані овочі або фрукти, такі як дині, які потім можна з’їсти разом із салатом, дуже підходять. Індивідуальні декоративні фрукти, як-от гранати, мають такий самий гарний вигляд на фуршеті, як і маленькі склянки з запаленими свічками чи квітами. Важливо: декоративні елементи не повинні бути завеликими або зависокими, бо в противному разі вони можуть перешкодити гостеві швидко й легко дістатися до фуршету. Для барбекю фуршет із салату зазвичай установлюють зовні. Щоб хрумкі інгредієнти залишалися прохолодними, їх треба розміщувати якомога далі в тіні. Тенти або великі парасольки захистять їх від прямих сонячних променів, дощу або листя, що можуть падати на них.

Золоті правила для фуршету з BBQ-салату

  1. Організуйте фуршет логічно. Почніть із тарілок, столового начиння й серветок.
  2. Якщо у вас багато гостей, розподіліть їх рух, створивши кілька буфетних стійок.
  3. Презентуйте салат і решту страв на різних рівнях, щоб зекономити місце й полегшити доступ до самообслуговування.
  4. Дайте кожному посуд або тарілку, особисту ложку чи салатні щипці.
  5. Наприкінці викладіть соуси й начинки разом.