Їмо

Цвітна капуста з карі

Неперевершене доповнення літнього меню

tsvitna-kapusta-z-karri-1

Подається на 6 осіб / Час приготування: прибл. 45 хв. 

Інгредієнти

  • 1 ст. л. пасти карі
  • 400 мл кокосового молока
  • 200 мл рослинної сировини (овочевого бульйону)
  • 1 маленький корінь імбиру
  • 2 палички кориці
  • 2 ст. л. насіння гірчиці
  • 2 листочка каффіра
  • 4 цибулі-шалот
  • 2 зубчики часнику
  • 1 цвітна капуста зі стеблом і листям
  • 2 моркви
  • 150 г кеш’ю
  • Сіль, перець

Приготування

Обсмажте пасту карі на вок з невеликою кількістю жиру з кокосового молока. Долийте решту кокосового молока і рослинної сировини. Доведіть до кипіння зі шматочками імбиру, паличками кориці, насінням гірчиці і листям каффіра. Очистіть цибулю-шалот і часник, поріжте цибулю-шалот на четвертинки і дрібно наріжте часник. Додайте обидва інгредієнти до карі і тушкуйте 10 хвилин.

Тим часом, розділіть цвітну капусту на маленькі суцвіття і виріжте дрібні смужки зі стебла. Покладіть листя в одну сторону. Поріжте моркву на смужки уздовж. Додайте суцвіття і стебла і варіть 8 хвилин, а потім додайте листя цвітної капусти і моркви. Варити ще 5 хвилин і приправити сіллю і перцем. Прикрасити смаженими горіхами кеш’ю

Порада: подавайте з ароматним рисом або кус-кусом.

Рекомендації щодо вина

Ця страва смакує з сухим білим вином із фруктовим відтінком, кислинкою і багатьма складовими. Совіньон Бланш, наприклад, з Нової Зеландії, є ідеальними, оскільки в ньому є всі ці компоненти. Вино фантастично пасує до цієї страви, і їх поєднання забезпечує чудові смакові відчуття.