Їмо

Вегетаріанські страви: вегетаріанське карпачо

Овочеве і фруктове карпачо: освіжаюча вишукана закуска
vegetarianski-stravy-vegetarianske-karpacho-1

Тонко нарізані, ароматні і художньо викладені овочі або фрукти, що подаються в карпачо, виглядають дуже витончено. Важко уявити собі хорошу кухню без цих смачних страв.

Чимало варіантів карпачо, в яких овочі або нарізані сирими, або бланшовані заздалегідь, надихають творчу уяву багатьох професійних кухарів. Морква, авокадо, баклажани, кабачки, капуста, редька, буряк (попередньо зварена й очищена), цукровий горошок і багато інших овочів надають яскравої вишуканості страві. У поєднанні ж із фруктами – манго або груші – виходить дуже смачно, особливо коли подаються шматочки цілого фрукта зі шкіркою і стеблом. А найкращим вибором для особливих випадків є карпачо з трюфелями.

vegetarianski-stravy-vegetarianske-karpacho-3Індивідуальний смаковий і ароматичний букет карпачо надають відповідні прованські заправки або дип-соуси, а також поєднання з благородними сирами, такими як козячий сир, Рікотта або пармезан.vegetarianski-stravy-vegetarianske-karpacho-8Останнім штрихом стане прикраса кранчами: насінням кунжуту, смаженими кедровими горішками або просто горіхами, викладеними навколо цього овочевого делікатесу.vegetarianski-stravy-vegetarianske-karpacho-7Підказка

Щоб вийшли дуже тонкі скибочки, найкраще скористатися слайсером для овочів. Тонкі скибочки роблять карпачо особливо ніжним і візуально привабливим.

vegetarianski-stravy-vegetarianske-karpacho-4Карпачо з буряка

Рецепт приготування на 6 персон

Час приготування: приблизно 10 хв. + час приготування буряка

vegetarianski-stravy-vegetarianske-karpacho-5Інгредієнти:

  • 500 г буряка, сирого або попередньо приготовленого / очищеного (у вакуумній упаковці)
  • 150 г маш-салату
  • 60 г кедрових горішків
  • Свіжий пармезан
  • Груба морська сіль
  • Перець
  • Оливкова олія

Приготування

Зваріть сирий буряк в підсоленій воді (приблизно 40 хвилин), потім промийте холодною водою і очистіть. Промийте маш-салат і висушіть його. Обсмажте кедрові горішки на сковороді без олії. Тонко наріжте буряк скибочками і викладіть на тарілці. Покладіть зверху трохи маш-салату, потім посипте свіжим пармезаном і кедровими горішками. Приправте морською сіллю і свіжозмеленим перцем. Для завершення приготування полийте карпачо оливковою олією.