Їмо

Як приготувати барбекю

Смажити на грилі великі шматки м’яса — серйозна справа, але це легше, ніж ви думаєте! Дізнайтеся як!

kak-prigotovit-barbekyu-10

Влаштовуючи барбекю, дозвольте собі бути щедрим! Великі шматки м’яса й цілі тушки вимагають трохи терпіння, але потім запам’ятовуються найбільше з будь-якого барбекю.

Скористайтеся можливістю й подаруйте своїм гостям і собі максимум задоволення.

Ось деякі орієнтовні значення для великих шматків:

  • Філе яловичини (1,5 кг): 15 хв. на прямому середньому жару, відтак 20-30 хв. на непрямому середньому жару
  • Смажена свиняча корейка (на кісточці, 2 кг): 1,5 год. на непрямому середньому жару
  • Корона з баранячих ребер (1,7 кг): 1 год. на непрямому середньому жару
  • Індичка (ціла, без начинки, 5 кг): 3 год. на непрямому середньому жару

Рецепт: Фарширована індичка в беконі

Соковите смажене м’ясо не з духовки, а з барбекю, вражає своїми смаковими якостями. Аромат диму підкреслює смак яловичини, свинини, баранини або птиці. Тому фаршироване м’ясо індички дивовижне в усьому, оскільки гармонійно поєднує в собі цілий букет ароматів і смаків. Плетена «мантія» з бекону також робить смажене м’ясо візуально яскравим.

Інгредієнти (6 порцій)

  • 1 кг грудинки індички
  • 400 г бекону
  • 200 г сушених помідорів
  • 2 цибулини
  • 1 зубок часнику
  • 50 г білих панірувальних сухарів
  • 2 гілочки розмарину
  • 45 г свіжого пармезану
  • 0,5 пучка петрушки
  • Сіль, перець

Готування

Готуємо начинку: дрібно наріжте кубиками помідори й цибулю. Дрібно наріжте зубок часнику й трави та змішайте все з білими панірувальними сухарями.

Начинювання й обгортання: Розріжте грудинку індички вздовж, помістіть її між двома листами фольги й відбийте. Відкрийте грудинку, приправте її невеликою кількістю солі й перцю та нафаршируйте. Натріть свіжий пармезан для начинки та щільно загорніть грудинку індички. Розмістіть скибочки бекону одну біля одної на робочій поверхні й покладіть грудинку індички на них уздовж. По черзі обгорніть м’ясо скибочками бекону впоперек. Закріпіть бекон кухонною ниткою так, щоб він рівномірно лежав на м’ясі. Готуйте барбекю протягом 40 хв. на непрямому жару (із закритою кришкою). Потім поріжте м’ясо й подавайте шматочками.

Дуже смачно: курка на пивній банціkak-prigotovit-barbekyu-3

Курка на пивній банці має популярність серед майстрів барбекю в багатьох країнах. За такого способу готування щедро заправлена чи маринована птиця вбирає аромати випарів пива і стає цілком особливим делікатесом на барбекю, дивовижно соковитим і надзвичайно ніжним. Курку на пивній банці можна смажити на грилі від 45 до 60 хв. на непрямому середньому жару.

kak-prigotovit-barbekyu-1Надзвичайно ніжно: каре ягняти

Цінувальникам подобається засмажувати добре каре ягняти одним шматком — навіть якщо потім порції подають окремо. Тому що приготоване у вигляді цілого шматка каре ягняти буде ще соковитішим і ніжнішим. Ніжне м’ясо тане в роті. Готують каре ягняти на прямому середньому жару приблизно протягом 15 хвилин. Якщо виникне вогонь, перемістіть м’ясо в ту частину гриля, де є непрямий жар. Перед розділянням і подаванням дайте каре постояти 5 хв. під алюмінієвою фольгою.