Їмо

Як приготувати рибу?

Добірка цікавих рецептів приготування лосося, форелі та дорадо
yak-prygotuvaty-rybu-3

Севіче з лосося з кроповою олією, огірками та йогуртом

Інгредієнти

  • Філе лосося — 150 г
  • Кріп з коренем — 150
  • Оливкова олія
  • Йогурт (без смакових добавок) — 50 г
  • Огірок свіжий — 100 г
  • Перець чилі — 1 стручок
  • Лайм — 1 шт.
  • Кінза — 20 г

yak-prygotuvaty-rybu-2Інструкції з приготування

  1. Кропова олія: подрібніть корінь кропу в блендері разом з оливковою олією. Перетріть суміш через дрібне сито.
  2. Свіжі огірки очистьте від шкірки, наріжте великими трикутниками.
  3. Змішайте огірки з сіллю і зеленню кропу. Добре посоліть і помніть руками. Залиште на 20 хвилин.
  4. Філе лосося наріжте великими кубиками зі стороною 3 см.
  5. У мисці змішайте рибу, сік лайма, залишки оливкової олії, дрібно нарізаний перець чилі й рубану кінзу. Посоліть і залиште на 15 хвилин.
  6. Налийте кропову олію на тарілку так, щоб вона вкрила дно. Зверху полийте йогуртом, щоб він ліг краплями. Викладіть лосося й огірки.

yak-prygotuvaty-rybu-1Дорадо з овочами й соусом айолі

Інгредієнти

  • Дорадо — 1 шт.
  • Броколі — 1 головка
  • Фенхель — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цукіні — 1 шт.
  • Картопля — 100 г
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Цибуля-порей — 1 стебло
  • Часник — 1 зубок
  • Оливкова олія — ​​350 г
  • Лавровий лист
  • Чебрець

Інструкції з приготування

  1. Для приготування соусу айолі спечіть картоплю у фользі. Коли вона буде готова, очистьте від шкірки й перетворіть на пюре.
  2. Змішайте картоплю з жовтком яйця і рубаним зубком часнику.
  3. Збиваючи міксером, поступово додайте 350 г оливкової олії. Соус готовий.
  4. Наріжте моркву, цукіні й фенхель брусочками. У цибулі-порею відріжте зелену частину й корінь. Додайте овочі й броколі в сотейник. Туди ж покладіть лавровий лист і чебрець. Залийте 1 літром води. Варіть, поки овочі стануть м’якими. Вийміть овочі, але збережіть бульйон.
  5. Розберіть дорадо на філе й відваріть в отриманому овочевому бульйоні.
  6. На тарілку викладіть овочі. Цибулю-порей розріжте на 4 частини. Подавайте рибу, поливши її соусом айолі.

yak-prygotuvaty-rybu-4

Форель з молодою картоплею, спаржею і панчетою

Інгредієнти

  • Форель — 1 шт.
  • Панчета або бекон — 100 г
  • Картопля молода — 150 г
  • Спаржа — 2 шт.
  • Масло вершкове — 50 г
  • Часник — 1 зубок
  • Оливкова олія для смаження
  • Чебрець

Інструкції з приготування

  1. Очистьте форель від луски й виріжте філе. Почистьте молоду картоплю і спаржу.
  2. На сковороду додайте оливкової олії. Обсмажте картоплю (велику розріжте навпіл). Коли з’явиться золотиста скоринка, додайте панчету або бекон і спаржу, нарізану шматочками по 5-7 см.
  3. Паралельно нагрійте ще одну сковороду, налийте оливкову олію, додайте чебрець і роздавлений зубок часнику. Через хвилину викиньте часник і чебрець.
  4. Посоліть філе форелі й покладіть на сковороду тим боком, де шкіра. Коли утвориться коричнева скоринка, переверніть рибу й додайте скибочку вершкового масла.
  5. Зніміть рибу зі сковороди на паперовий рушник.
  6. Викладіть картоплю, спаржу й панчету на тарілку. Зверху покладіть рибу.