Енчиладас — традиційна мексиканська страва. Це рулетики з зернових коржів переважно з м’ясною начинкою. Але є й вегетаріанські рецепти, які передбачають наявність овочевої, рисової, яєчної начинок. Такі рулетики виходять дуже соковитими, смачними, ситними й розлітаються зі столу за лічені хвилини!
Вибираємо інгредієнти разом із кулінарним експертом
Не варто думати, що цю мексиканську смакоту складно готувати. Незважаючи на доволі довгий список інгредієнтів, усі вони прості та доступні. Купити свіжі та якісні продукти найпростіше в одному місці — в супермаркеті МЕТRО.
Розібратися, які саме складові знадобляться для приготування енчиладас, допоможе відома телеведуча та кулінарний експерт Тетяна Литвинова. Вона розповіла, чому варто брати ті чи інші продукти, які спеції допоможуть зробити ці рулетики максимально наближеними до оригінального мексиканського рецепту з куркою. Детальніше про все можна дізнатися з відеолайфхаку від Тетяни.
Популярна телеведуча зазначає, що енчиладас — чудове частування для галасливої великої компанії. Завдяки ситному поєднанню пшеничних коржів і соковитої м’ясної начинки не залишаться голодними навіть чоловіки, налаштовані на серйозне застілля!
Готуємо пікантні рулетики
Отже, освоюємо простий рецепт приготування енчиладас з куркою. З перерахованої нижче кількості продуктів у вас вийде 4 порції страви. Приготування енчиладас із курячим фаршем забере близько години.
Складові:
- куряче філе — 800 г;
- сир чеддер (або інший твердий сир із яскравим вершковим смаком) — 300 г;
- тортильї — 5–6 шт.;
- ріпчаста цибуля — 1 шт.;
- часник — 4 зубчики;
- перець чилі — 2 шт.;
- томати у власному соку — 1 банка;
- сметана — 300 мл;
- трохи рослинної олії для смаження;
- сіль, невелика кількість цукру для балансування смаку;
- спеції — чорний перець, зіра, орегано, мускатний горіх;
- свіжа кінза або петрушка для подачі.
Покрокова інструкція
- Зробіть фарш для енчиладас. Можна готувати цю страву й з дрібно посіченим курячим м’ясом. Але варіант з фаршем має кілька переваг. Приготування таких енчиладас забере менше часу, до того ж начинка вийде набагато соковитішою. Подрібніть куряче філе у блендері або зробіть фарш за допомогою м’ясорубки. Добре, якщо маса вийде не дуже кашоподібною.
- Розігрійте на сковороді рослинну олію, викладіть туди подрібнене м’ясо. Додайте в курячий фарш сіль, чорний перець, спеції на смак. Тушкуйте, доки не випарується рідина.
- Поки м’ясо для енчиладас смажиться, займіться соусом. Цибулю, часник, перчик чилі подрібніть, обсмажте протягом 5 хвилин у розжареній олії. Додайте в майбутній дресинг томати у власному соку, приправте сіллю, цукром, чорним перцем. За 7–8 хвилин соус буде готовий.
- Натріть сир на тертушці, посічіть зелень.
- Прогрійте протягом хвилини тортильї в мікрохвильовій печі. Коли коржі стануть м’якими та гнучкими, їх буде простіше згортати.
- Розігрійте духовку до 180 °C.
- Вилийте половину томатного соусу в квадратну форму для запікання.
- Згорніть енчиладас із куркою. Шар фаршу вкрийте тертим сиром, щіпкою зелені.
- Викладіть енчиладас із куркою швами донизу у форму з соусом.
- Полийте рулетики дресингом, що залишився, і посипте їх сиром.
- Запечіть в духовці енчиладас з курячим фаршем. Це забере 25–30 хвилин. Сир зверху має розплавитися.
- Посипте готову страву свіжою зеленню.
- Подайте курячі енчиладас з холодною сметаною — вона трохи пом’якшить пікантну гостроту страви.
Смачного, амігос!