Гарбуз викликає в людей суперечливі емоції. Хтось обожнює це джерело вітамінів і готовий вживати його в будь-якому вигляді. Інші ж не можуть змиритися з характерними присмаком і ароматом цього продукту. В результаті багато хто відмовляє собі в корисних і смачних стравах, які швидко та просто можна приготувати з гарбуза.
Батьківщина цього плоду — Мексика. Поряд із кукурудзою гарбуз є однією з найдавніших сільськогосподарських культур, освоєних людиною. Корінні племена Мексики вживали в їжу помаранчеві плоди вже 6 тисяч років тому! До Європи ця рослина потрапила завдяки Христофору Колумбу.
Індіанці запікали шматочки м’ясистих овочів на вугіллі. Ми ж пропонуємо приготувати ніжний гарбузовий крем-суп. Завдяки кільком кулінарним лайфхакам смак знайомої з дитинства страви докорінно зміниться.
Крем-суп з гарбуза — смачно та дуже корисно
Яскравий, ароматний гарбузовий суп може поліпшити настрій навіть одним своїм виглядом. Але багато дорослих і дітей вперто відмовляються від цієї страви, позбавляючи себе величезної кількості вітамінів і мінералів.
Досвідчені господині знають, як приготувати подібний суп, щоб він припав до смаку навіть найвибагливішим домочадцям або гостям. Головна особливість цього помаранчевого плода — яскраво виражена солодкість. Її можна належним чином «приглушити», грамотно використовуючи сіль і спеції. В результаті у вас вийде дуже смачний суп-пюре з гарбуза. Ну а тим, кому цей овоч здається занадто солодкою основою для приготування першої страви, рекомендуємо скористатися нижченаведеним рецептом.
Гарбузовий крем-суп із блакитним сиром
Щоб приготувати такий вишуканий крем-суп, гарбуза, звичайно, недостатньо. Він потребує гідної «компанії», яка підкреслить переваги основи страви та перетворить її на шедевр, здатний прикрасити навіть ресторанне меню. Секрет цього крем-супу в тому, що серед його складових — як найпростіші інгредієнти, так і справжні делікатеси.
Щоб приготувати 3–4 порції цієї ароматної страви, вам знадобиться близько 40 хвилин. Всі необхідні продукти можна придбати в торговельних центрах мережі METRO.
Інгредієнти
- 500 г солодкого гарбуза;
- 300 мл курячого або овочевого бульйону (може знадобитися менший об’єм);
- 150 мл жирних вершків;
- 1 цибулина;
- 3–4 зубчики часнику;
- кілька ложок оливкової олії;
- 50 г пармезану;
- 80 г дорблю або іншого сиру з блакитною пліснявою;
- сіль, мелений чорний перець — на смак.
Покрокова інструкція
- Гарбуз миємо, ріжемо на невеликі шматочки, ставимо в розігріту до 180 °C духовку. Запікаємо 20 хвилин.
- Остиглий гарбуз звільняємо від шкірки, ріжемо м’якоть кубиками.
- У каструлі з товстим дном на розігрітій оливковій олії обсмажуємо подрібнену цибулю та часник. Кладемо в ємність з овочами шматочки гарбуза. Якщо необхідно, вливаємо в каструлю з майбутнім супом трохи бульйону.
- Додаємо до овочів подрібнені сири (залишаємо трохи дорблю для сервірування), прогріваємо, доки вони не розплавляться.
- Стаціонарним блендером робимо з вмісту каструлі пюре, перетворюючи його на гарбузовий суп-крем. Якщо маса вийде дуже густою, вливаємо трохи бульйону.
- Останніми додаємо вершки, сіль і перець. Ще раз подрібнюємо блендером, але не кип’ятимо.
- Подаємо крем-суп з гарбузом порційно, додавши в кожну тарілку шматочки сиру з пліснявою.
Як приготувати крем-суп з гарбуза: «кастомізуємо» рецепт
Практично кожен рецепт крем-супу з гарбуза гранично простий. Різниця між такими покроковими інструкціями зазвичай полягає лише в способі приготування основного інгредієнта: його можна запекти або зварити.
Багато хто рекомендує додавати в такий суп картоплю, моркву, корінь селери. Дійсно, перераховані вище коренеплоди чудово гармоніюють з основою страви.
Переймаючись питанням «Як приготувати крем-суп з гарбуза, щоб він вийшов максимально апетитним?», орієнтуйтеся на свої смакові уподобання. Любите хрусткий підсмажений бекон? Додайте в гарбузовий суп шматочки улюблених ласощів!
Помаранчевий овоч чудово поєднується й з морепродуктами. Отже, ви можете потішити своїх близьких гарбузовим крем-супом із креветками або мідіями. Страва стане більш ситною та поживною, якщо додати в неї відварену сочевицю.
Експериментуйте, опановуйте нові рецепти, тіште себе та близьких смачною, оригінальною й корисною їжею!