Працюємо

Геловін — 2019: як організувати свято для гостей

gelovin-2019-4

У жовтні все завмирає в очікуванні найбільш містичного свята — Геловіна. Історія цього свята почалася на сучасних територіях Великобританії та Північної Ірландії. Хоча День усіх святих не традиційне для України свято, проте з кожним роком воно стає все популярнішим.

Якщо для гостей Геловін — це привід приміряти на себе костюм Джокера чи Харлі Квін та випити кривавий коктейль, то для власників готельно-ресторанного бізнесу — можливість збільшити потік гостей та залучити нових клієнтів. Сфера HoReCa пропонує безліч варіантів святкування найстрашнішої ночі в році. Неважливо, бар у вас, сімейний ресторан, кав’ярня чи заклад швидкого харчування, ви можете втілити будь-яку ідею та здивувати ваших гостей. METRO підготував декілька порад, які допоможуть вам продумати свято до дрібниць.

Створіть концепцію

Здебільшого заклади обмежуються стандартним декором та декількома пропозиціями до Геловіну. Щоб виділятися на їхньому фоні, варто вигадати цікаву концепцію свята. Вона допоможе організувати подію в єдиному стилі. Надихайтеся відомими фільмами жахів чи літературою. Наприклад, ви можете запросити гостей на вечірку Франкенштейна, сімейки Адамсів, Ганнібала Лектера. Це налаштує клієнтів на певний настрій, допоможе вибрати відповідні костюми.

Складіть програму

Відштовхуючись від вашої тематики, ви можете запропонувати гостям перегляд фільмів жахів, вечірку з диджеєм та конкурсами, театральну виставу. Для маленьких гостей можна організувати майстер-класи, де вони разом із шефом будуть готувати “жахливі” солодощі. Крім цього, ваш заклад може ініціювати благодійну акцію чи долучитися до вже наявних. Наприклад, випустити лімітовані набори геловінського печива чи брендованих сувенірів, кошти з продажу яких підуть у благодійний фонд.

gelovin-2019-3

Продумайте оформлення

Усе починається з оформлення. Щоб створити відповідний настрій, використовуйте традиційні атрибути свята — гарбуза, павутиння, кажанів, скелетів, штучний туман тощо. Палітра кольорів має бути з акцентом на чорний та помаранчевий. Не забувайте про освітлення: напівтемрява, червоні неонові вивіски чи лампи, свічки доповнять містичну атмосферу. Також зверніть увагу на сервірування та подачу страв: гості стовідсотково оцінять посуд як із замку графа Дракули. Тематична фотозона стане чудовою локацією для гостей, тож якщо хочете побачити в мережі безліч відгуків і фотоконтенту про ваше свято, подбайте про оформлення.

Якщо у вас є можливість запросити професійного декоратора, обов’язково скористайтеся нею. Він підкаже вам, як оригінально прикрасити заклад до свята.

gelovin-2019-5

Оновіть меню

Традиційно напередодні Геловіна заклади розробляють нові позиції меню. Це можуть бути страви, напої, десерти, випічка. Тут ви можете дати волю своїй уяві як у рецептурі, так і в оформленні. Зазвичай під час приготування сезонних страв використовують багато гарбуза, кориці, спецій, сиропів, червоних продуктів, які можуть створити той самий “кривавий” ефект. Тістечка у формі монстрів і привидів, палаючі коктейлі, закривавлені закуски з моторошними назвами — класика жанру в Геловін. Пропонуємо вам три рецепти, які чудово доповнять святкове меню.

Кривава Мері

Інгредієнти 

  • Горілка — 45 мл
  • Томатний сік — 90 мл
  • Лимонний сік — 15 мл
  • Вустерський соус — 2-3 краплі
  • Табаско — 2-3 краплі
  • Суміш солі з порошком селери — за смаком
  • Чорний перець — за смаком
  • Селера — 15 г
  • Кубики льоду

Технологія приготування

  1. Інгредієнти обережно змішуємо в шейкері.
  2. Переливаємо коктейль у скляний келих хайбол, наповнений льодом.
  3. Прикрашаємо селерою та шматочком лимона.
  4. Подаємо коктейль у склянці, що має форму черепа.

gelovin-2019-6

Шоколадні капкейки 

Інгредієнти 

Для тіста:

  • Вершкове масло METRO Chef — 150 г
  • Цукор — 220 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Борошно METRO Chef — 300 г
  • Какао-порошок — 60 г
  • Розпушувач — 1,5 ч. л.
  • Сіль — 1/4 ч. л.
  • Молоко — 170 мл

Для крему:

  • Вершкове масло — 250 г
  • Ванілін — 1 ч. л.
  • Цукрова пудра — 600 г
  • Молоко METRO Chef — 2 ст. л.
  • Чорний шоколад — 100 г

Технологія приготування

  1. Готуємо тісто. Розм’якле вершкове масло збиваємо з цукром. Додаємо яйця та ванілін.
  2. Окремо змішуємо какао, борошно, розпушувач і сіль.
  3. Вливаємо молоко й з’єднуємо всі інгредієнти. Змішуємо до однорідної маси.
  4. Духову шафу розігріваємо до 180 градусів. Змащуємо маслом форми для мафінів або використовуємо паперові форми-обгортки. Ложкою викладаємо в них тісто.
  5. Випікаємо їх до готовності 20-25 хвилин.
  6. Готуємо крем. У мисці збиваємо масло та ванілін, додаємо цукрову пудру. Далі вливаємо молоко та продовжуємо збивати до тих пір, поки крем не стане однорідним і легким.
  7. Після того як капкейки охолонуть, змащуємо їх кремом.
  8. Розтоплюємо чорний шоколад, переливаємо його в мішечок та малюємо на капкейках павутиння. В якості декору можна використовувати різні шоколадні фігурки, посипки тощо.

gelovin-2019-1

Яблука в карамелі 

Інгредієнти

  • Коричневий цукор METRO Chef — 480 г
  • Чорний харчовий барвник — 1 упаковка
  • Яблука — 10 шт.
  • Вода — 200 мл
  • Вершкове масло METRO Chef — 10 г
  • Кориця — 1 ч. л.
  • Оцет — 2 ч. л.
  • Дерев’яні палички — 10 шт.

Технологія приготування

  1. Змішуємо в каструльці воду з цукром і барвником, ставимо її на вогонь. Перемішуємо до повного розчинення цукру.
  2. Після закипання сиропу зменшуємо вогонь.
  3. У каструлю додаємо масло, оцет і корицю за бажанням.
  4. Залишаємо сироп кипіти на 5 хвилин, постійно помішуючи його.
  5. Наливаємо у велику каструлю окріп та ставимо її на вогонь.
  6. Нанизуємо фрукти на дерев’яні шпажки й занурюємо їх в окріп на 2 хвилини. Виймаємо плоди та витираємо їх насухо.
  7. Перевіряємо готовність карамелі: капаємо на тарілку та слідкуємо, щоб вона добре тягнулась і застигала.
  8. Занурюємо яблука в карамель, прокручуємо їх декілька разів, щоб утворилася щільна оболонка. Далі висушуємо наші фрукти на пергаментному папері.

gelovin-2019-2

Подбайте про рекламу

Якщо ви влаштовуєте вечірку чи проводити акції до Дня всіх святих, то для максимального охоплення аудиторії необхідно розказати про свій захід заздалегідь. Один із найефективніших каналів — соціальні мережі. Подбайте про яскравий анонс події, вкажіть точну дату та час, спеціальні пропозиції чи гостей. Це може бути як одна публікація, так і серія дописів із нагадуванням про свято.

Також ви можете влаштувати розіграш безкоштовних квитків чи святкової вечері у вашому закладі на сторінці серед підписників, роздати промокод на безкоштовну Криваву Мері, оголосити конкурс на найкращий костюм. Головне — не обмежувати себе у креативі.

Геловін — важлива подія для сфери HoReCa, адже вона допомагає підкреслювати свою унікальність та підвищувати лояльність клієнтів. Надихайтеся нашими ідеями та готуйтеся до свята заздалегідь. Не забудьте завітати до METRO, щоб підготуватися до свята!