Ароматний глінтвейн із вишневим соком зігріє в мерзлякуватий осінній день або зимову холоднечу. Мінімум часу, набір доступних продуктів — і чарівний напій, що лікує від простудних захворювань і поганого настрою, готовий!
Як варити глінтвейн із вишневим соком
Кажуть, напій, схожий на глінтвейн, готували ще стародавні римляни. Вони змішували прянощі з вином, настоювали їх і пили, не нагріваючи. Поставити настоянку на вогонь додумалися жителі долини Рейну: там і клімат суворіший, і народ практичніший. У результаті невідомо скількох експериментів вийшов зігрівальний та протизастудний напій, без якого тепер складно уявити зимові посиденьки.
Мінімум зусиль і часу
Важлива перевага цього гарячого коктейлю — щоб його приготувати, потрібно зовсім трохи зусиль і часу. Ба більше, ви не потребуватимете жодного спеціального обладнання.
Спробуйте і ви зробити ароматний глінтвейн із вишневим соком і вином або його безалкогольний варіант. Усі необхідні продукти в будь-який момент можна придбати в торгових центрах мережі METRO.
Вишневий глінтвейн зі спеціями 
Готуючи будь-який гарячий коктейль, пам’ятайте: вино кип’ятити не можна! Інакше ви зіпсуєте смак напою, та й більша частина алкоголю випарується.
Другий момент, на який слід звернути увагу, — набір спецій. Якщо сумніваєтеся, не кидайте в глінтвейн все одразу. Почніть з декількох знайомих прянощів, а кожного наступного разу додавайте нову. Так ви підберете оптимальний для себе букет.
На приготування 2 порцій глінтвейну з вишневим соком потрібно 20–30 хвилин. Не забувайте також, що пити цей напій слід гарячим, у жодному разі не розігрівати.
Інгредієнти:
Щоб зробити глінтвейн удома з вишневим соком, беремо:
- червоне вино (сухе/напівсухе) — 250 мл;
- вишневий сік — 250 мл;
- мед/цукор — 2 ст. л. або за смаком;
- гвоздику — 4 шт.;
- бодян — 2 шт.;
- паличку кориці — 1 шт.;
- розмарин — 1 гілочку;
- м’яту — кілька листочків;
- лимон — половину;
- сушені скоринки апельсина — 1 ч. л.
Покрокова інструкція:
- Вино виливаємо в каструлю, туди ж кидаємо порізаний кружальцями лимон, потім розмарин, м’яту, прянощі, скоринки.
- Ставимо основу глінтвейну на вогонь (чим менше буде останній, тим ароматнішим вийде напій) і нагріваємо під кришкою.
- Коли над сумішшю вина і спецій утвориться невеликий пар, додаємо в неї мед, розмішуємо. Потім вливаємо в каструлю сік.
- Нагріваємо напій до 75–78 °C, вимикаємо вогонь. Тримаємо коктейль під закритою кришкою приблизно 10 хвилин.
- Розливаємо глінтвейн із вишневим соком у спеціальні келихи / товстостінні стакани з ручкою, прикрашаємо шматочками лимона й одразу ж подаємо.
Безалкогольний глінтвейн із вишневим соком 
Такий напій сподобається не тільки дітям, а й їхнім батькам. Щоб зробити 4 порції безалкогольного зігрівального глінтвейну, знадобиться десь 20 хвилин.
Інгредієнти:
- вишневий сік (можна замінити насиченим компотом) — 1 л;
- великий апельсин — половина;
- мед/цукор — за смаком;
- імбир — 0,5 ч. л.;
- кориця — 1–2 палички;
- гвоздика — 4 шт.;
- бодян — 4 шт.
Покрокова інструкція:
- У каструлю ріжемо кубиками апельсин, засипаємо його прянощами, заливаємо соком. Нагріваємо основу глінтвейну на дуже повільному вогні.
- Коли напій стане гарячим, додаємо в нього мед, розмішуємо і гріємо далі приблизно до 80 °C (не кип’ятити!). Вимикаємо вогонь і настоюємо глінтвейн 10 хвилин.
- Проціджуємо гарячий напій в келихи, прикрашаємо їх часточками апельсина й одразу ж подаємо.
Смачних вам посиденьок!