П'ємо

Глінтвейн із вишневим соком

glintvejn-iz-vyshnevym-sokom

Ароматний глінтвейн із вишневим соком зігріє в мерзлякуватий осінній день або зимову холоднечу. Мінімум часу, набір доступних продуктів — і чарівний напій, що лікує від простудних захворювань і поганого настрою, готовий!

Як варити глінтвейн із вишневим соком

Кажуть, напій, схожий на глінтвейн, готували ще стародавні римляни. Вони змішували прянощі з вином, настоювали їх і пили, не нагріваючи. Поставити настоянку на вогонь додумалися жителі долини Рейну: там і клімат суворіший, і народ практичніший. У результаті невідомо скількох експериментів вийшов зігрівальний та протизастудний напій, без якого тепер складно уявити зимові посиденьки.

Мінімум зусиль і часу

Важлива перевага цього гарячого коктейлю — щоб його приготувати, потрібно зовсім трохи зусиль і часу. Ба більше, ви не потребуватимете жодного спеціального обладнання.

Спробуйте і ви зробити ароматний глінтвейн із вишневим соком і вином або його безалкогольний варіант. Усі необхідні продукти в будь-який момент можна придбати в торгових центрах мережі METRO.

Вишневий глінтвейн зі спеціями glintvejn-iz-vyshnevym-sokom

Готуючи будь-який гарячий коктейль, пам’ятайте: вино кип’ятити не можна! Інакше ви зіпсуєте смак напою, та й більша частина алкоголю випарується.

Другий момент, на який слід звернути увагу, — набір спецій. Якщо сумніваєтеся, не кидайте в глінтвейн все одразу. Почніть з декількох знайомих прянощів, а кожного наступного разу додавайте нову. Так ви підберете оптимальний для себе букет.

На приготування 2 порцій глінтвейну з вишневим соком потрібно 20–30 хвилин. Не забувайте також, що пити цей напій слід гарячим, у жодному разі не розігрівати.

Інгредієнти:

Щоб зробити глінтвейн удома з вишневим соком, беремо:

  • червоне вино (сухе/напівсухе) — 250 мл;
  • вишневий сік — 250 мл;
  • мед/цукор — 2 ст. л. або за смаком;
  • гвоздику — 4 шт.;
  • бодян — 2 шт.;
  • паличку кориці — 1 шт.;
  • розмарин — 1 гілочку;
  • м’яту — кілька листочків;
  • лимон — половину;
  • сушені скоринки апельсина — 1 ч. л.

Покрокова інструкція:

  1. Вино виливаємо в каструлю, туди ж кидаємо порізаний кружальцями лимон, потім розмарин, м’яту, прянощі, скоринки.
  2. Ставимо основу глінтвейну на вогонь (чим менше буде останній, тим ароматнішим вийде напій) і нагріваємо під кришкою.
  3. Коли над сумішшю вина і спецій утвориться невеликий пар, додаємо в неї мед, розмішуємо. Потім вливаємо в каструлю сік.
  4. Нагріваємо напій до 75–78 °C, вимикаємо вогонь. Тримаємо коктейль під закритою кришкою приблизно 10 хвилин.
  5. Розливаємо глінтвейн із вишневим соком у спеціальні келихи / товстостінні стакани з ручкою, прикрашаємо шматочками лимона й одразу ж подаємо.

Безалкогольний глінтвейн із вишневим соком glintvejn-iz-vyshnevym-sokom

Такий напій сподобається не тільки дітям, а й їхнім батькам. Щоб зробити 4 порції безалкогольного зігрівального глінтвейну, знадобиться десь 20 хвилин.

Інгредієнти:

  • вишневий сік (можна замінити насиченим компотом) — 1 л;
  • великий апельсин — половина;
  • мед/цукор — за смаком;
  • імбир — 0,5 ч. л.;
  • кориця — 1–2 палички;
  • гвоздика — 4 шт.;
  • бодян — 4 шт.

Покрокова інструкція:

  1. У каструлю ріжемо кубиками апельсин, засипаємо його прянощами, заливаємо соком. Нагріваємо основу глінтвейну на дуже повільному вогні.
  2. Коли напій стане гарячим, додаємо в нього мед, розмішуємо і гріємо далі приблизно до 80 °C (не кип’ятити!). Вимикаємо вогонь і настоюємо глінтвейн 10 хвилин.
  3. Проціджуємо гарячий напій в келихи, прикрашаємо їх часточками апельсина й одразу ж подаємо.

Смачних вам посиденьок!