Їмо

Готуємо желе — смачний і легкий десерт

gotuyemo-zhele-smachnyj-legkyj-desert1

Думаючи про те, що приготувати для сім’ї або гостей на солодке, зверніть увагу на желе. Адже ця страва набагато корисніша, ніж торти та тістечка з жирним солодким кремом.

Калорійність однієї порції цього десерту мінімум втричі менша, ніж у традиційних ласощів із кондитерського відділу. А якщо знати кілька кулінарних лайфхаків і використовувати натуральні інгредієнти, то рецепти з желе цілком можна віднести до здорових. Такі солодощі можна без докорів сумління їсти навіть тим, хто прагне харчуватися правильно.

Як зробити желе з фруктового соку

Приготувати цей смачний здоровий десерт зможе навіть абсолютно недосвідчена в кулінарних премудростях людина. Крім того, увесь процес забере мінімум часу.

Для створення кулінарного шедевра знадобиться лише кілька інгредієнтів, які можна придбати в будь-якому торговому центрі мережі METRO. Активні дії заберуть 20 хвилин, на застигання желе піде 1,5 години.

Щоб зробити 4 порції цих ласощів, вам знадобляться:

  • 1 л соку з червоного винограду (перевірте лишень, щоб він був достатньо солодким);
  • 2 великі, бажано стиглі, груші;
  • 200 мл води;
  • 1,5 пакетика швидкорозчинного желатину (можна замінити агар-агаром, використовуючи його відповідно до інструкції);
  • трохи меленої кориці;
  • виноград без кісточок для декорування готового фруктового желе.

Покрокова інструкція

  1. Груші ретельно вимити під проточною водою, порізати на акуратні невеликі шматочки, присипати корицею.
  2. Підготувати широкі склянки або креманки. Розкласти у них шматочки груш.
  3. Виноградний сік перелити в каструлю, нагріти на помірному вогні, але не доводити до кипіння.
  4. Додати в розігрітий сік желатин, розмішати, щоб порошок повністю розчинився.
  5. Розлити майбутнє фруктове желе у креманки із розкладеними в них шматочками груш.
  6. Дати десерту повністю охолонути. Поставити в холодильник.
  7. Прикрасити застигле фруктове желе розрізаними навпіл ягідками винограду та подати на стіл.

Як приготувати желе для романтичної вечері

Наведений вище рецепт є базовим. Замінюючи основу страви, можна створити безліч її варіацій.

Наприклад, як зробити желе для романтичної вечері? Замінивши виноградний сік на ігристе вино або розе та взявши полуницю замість груші, ви отримаєте чудові ласощі, які налаштовують на грайливий лад. І можете не сумніватися: завдяки їм закінчення вечора буде незабутнім!

Замінивши сокову основу на нежирне молоко, а фрукти — на бісквітне печиво, отримаєте ніжний вершковий десерт. Така страва з легкістю компенсує відсутність на святковому столі навіть найвигадливішого кремового торта.gotuyemo-zhele-smachnyj-legkyj-desert2

Вишуканий подарунок італійської кухні

Італійська кухня може похвалитися безліччю смачних десертів. Водночас зробити їх не завдасть великих труднощів.

Як приготувати желе панакота, щоб воно вийшло не гіршим, ніж подають в італійському ресторані? Зробити це так само просто, як зварити пасту та створити до неї ароматний соус.

Активні дії із приготування панакоти заберуть 20 хвилин. Потім мінімум 1,5 години страва має постояти в холодильнику.

Щоб отримати 4 порції даного десерту, вам знадобляться:

  • 500 мл жирних вершків;
  • пакетик желатину;
  • 0,5 ст. цукру-піску;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 100 мл теплої кип’яченої води;
  • шоколадний (карамельний) соус або полуниця, малина, ожина, листочок м’яти або порошок какао для прикрашання десерту.

Покрокова інструкція

  1. Поставити каструльку з вершками на невеликий вогонь, додати в ємність сухі інгредієнти.
  2. У теплій воді ретельно розвести желатин так, щоб у ньому не було грудочок.
  3. Тонкою цівкою влити воду з желатином у гарячі вершки, водночас не даючи їм закипіти.
  4. Розлити суміш у фігурні ємності. Для цього оптимально підійдуть форми для кексів.
  5. Охолодити, поставити ласощі в холодильник.
  6. Застигле вершкове желе перевернути на тарілку, прикрасити ягодами, шоколадним або карамельним соусом, листочком свіжої м’яти.

Желе — рецепти приготування страв на будь-який смак

Желе, рецепти приготування якого дуже різноманітні, — величезний простір для кулінарної творчості. Адже ця страва може виступати не тільки як десерт, що «увінчує» недільний сімейний обід або святкову трапезу. Наприклад, із желе з бульйону чудово поєднуються морепродукти, червона риба, язик, червоне м’ясо та птиця. Ця страва може стати відмінною альтернативою куди менш корисним традиційним «важким» салатам.

Бажаємо вам кулінарного натхнення, винахідливості та, звичайно ж, смачного!