Їмо

Грибний крем-суп відкриває новий сезон

grybnyj-krem-sup-vidkryvaye-novyj-sezon

Страви з грибів актуальні в будь-яку пору року. Літо та осінь щедрі на свіжих лісових красенів, взимку й навесні ми із задоволенням ласуємо сушкою та консервацією. Печериці, гливи доступні цілий рік. І з таким багатством ви досі не намагалися приготувати крем-суп грибний? Ніжна консистенція, аромат і простота приготування приваблюють, варто одного разу скуштувати, й страва залишиться у сімейному меню назавжди.

Рецепт грибного крем-супу з грінками з батона

grybnyj-krem-sup-vidkryvaye-novyj-sezon2

Ми будемо готувати зі свіжих печериць, але ви можете змінювати рецепт крем-супу з грибами відповідно до свого смаку: використовувати сушені або заморожені варіанти.

Окремо скажемо про основу, в нашому рецепті крем-суп грибний готується на курячому бульйоні, але його легко замінити овочевим. Також не обов’язково перетворювати філе на пюре (у такому разі м’ясо не потрібно нарізати) — його можна витягнути й використовувати для салатів, других страв. Загалом, наш рецепт грибного крем-супу — відмінна основа для експериментів.

Грибний крем-суп: інгредієнти з об’ємами

grybnyj-krem-sup-vidkryvaye-novyj-sezon3

Підібрати в грибний крем-суп інгредієнти нескладно — свіжі та перевірені продукти є в торгових центрах мережі METRO. Вам знадобляться:

  • вершки 10 % — 150 мл;
  • філе куряче — 200–250 г;
  • печериці — 400 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • вода — 1–1,5 л;
  • картопля — 2 шт. (середні);
  • батон (бажано не дуже свіжий) — 4 шматочка;
  • сіль, перець — за смаком;
  • масло вершкове — 1 ст. л .;
  • олія рослинна — 40 мл (для смаження).

Із зазначеної кількості продуктів вийде 3–4 повноцінні порції, а скуштувати грибний суп-пюре можна буде за 40–50 хвилин.

Як готувати грибний крем-суп: покрокова інструкція

grybnyj-krem-sup-vidkryvaye-novyj-sezon4

  1. Філе помийте, дайте стекти воді, поріжте невеликими шматочками (якщо будете робити з нього пюре), опустіть у киплячу воду. Зніміть піну, трохи посоліть бульйон. Варитися м’ясо буде хвилин 20.
  2. Підготуйте сухарики. Зі шматочків батона зніміть скоринку, поріжте їх кубиками, сковороду змастіть вершковим маслом, обсмажте на ній хліб до золотавого кольору. Викладіть грінки на тарілку й поки що відставте.
  3. На сковорідку налийте олії, нагрійте її та викладіть туди смажитися порізану кубиками цибулю. Коли цибуля стане золотавою, додайте порізані печериці. Смажте, доки не випарується рідина, посоліть і поперчіть.
  4. Картоплю почистіть, поріжте кубиками, киньте в бульйон, варіть до готовності (приблизно 10–15 хвилин).
  5. У готовий бульйон із картоплею висипте вміст сковорідки, проваріть все разом 5 хвилин.
  6. Каструлю зніміть з плити, почекайте, щоб грибний крем-суп трохи охолов, перетворіть його на пюре за допомогою блендера. Якщо блендер стаціонарний, а не ручний, висипте все в нього, збийте, потім поверніть суп до каструлі.
  7. Пюре залийте вершками, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи (не варимо! Даємо лише закипіти).
  8. Посипте страву сухариками, як будете подавати.

grybnyj-krem-sup-vidkryvaye-novyj-sezon5

Тепер ви знаєте, як готувати грибний крем-суп, і точно здивуєте близьких ніжною та вишуканою стравою. Як бачите, немає нічого складного, й вже вдруге ви готуватимете, навіть не заглядаючи у підказки.