Страви з грибів актуальні в будь-яку пору року. Літо та осінь щедрі на свіжих лісових красенів, взимку й навесні ми із задоволенням ласуємо сушкою та консервацією. Печериці, гливи доступні цілий рік. І з таким багатством ви досі не намагалися приготувати крем-суп грибний? Ніжна консистенція, аромат і простота приготування приваблюють, варто одного разу скуштувати, й страва залишиться у сімейному меню назавжди.
Рецепт грибного крем-супу з грінками з батона
Ми будемо готувати зі свіжих печериць, але ви можете змінювати рецепт крем-супу з грибами відповідно до свого смаку: використовувати сушені або заморожені варіанти.
Окремо скажемо про основу, в нашому рецепті крем-суп грибний готується на курячому бульйоні, але його легко замінити овочевим. Також не обов’язково перетворювати філе на пюре (у такому разі м’ясо не потрібно нарізати) — його можна витягнути й використовувати для салатів, других страв. Загалом, наш рецепт грибного крем-супу — відмінна основа для експериментів.
Грибний крем-суп: інгредієнти з об’ємами
Підібрати в грибний крем-суп інгредієнти нескладно — свіжі та перевірені продукти є в торгових центрах мережі METRO. Вам знадобляться:
- вершки 10 % — 150 мл;
- філе куряче — 200–250 г;
- печериці — 400 г;
- цибуля — 1 шт.;
- вода — 1–1,5 л;
- картопля — 2 шт. (середні);
- батон (бажано не дуже свіжий) — 4 шматочка;
- сіль, перець — за смаком;
- масло вершкове — 1 ст. л .;
- олія рослинна — 40 мл (для смаження).
Із зазначеної кількості продуктів вийде 3–4 повноцінні порції, а скуштувати грибний суп-пюре можна буде за 40–50 хвилин.
Як готувати грибний крем-суп: покрокова інструкція
- Філе помийте, дайте стекти воді, поріжте невеликими шматочками (якщо будете робити з нього пюре), опустіть у киплячу воду. Зніміть піну, трохи посоліть бульйон. Варитися м’ясо буде хвилин 20.
- Підготуйте сухарики. Зі шматочків батона зніміть скоринку, поріжте їх кубиками, сковороду змастіть вершковим маслом, обсмажте на ній хліб до золотавого кольору. Викладіть грінки на тарілку й поки що відставте.
- На сковорідку налийте олії, нагрійте її та викладіть туди смажитися порізану кубиками цибулю. Коли цибуля стане золотавою, додайте порізані печериці. Смажте, доки не випарується рідина, посоліть і поперчіть.
- Картоплю почистіть, поріжте кубиками, киньте в бульйон, варіть до готовності (приблизно 10–15 хвилин).
- У готовий бульйон із картоплею висипте вміст сковорідки, проваріть все разом 5 хвилин.
- Каструлю зніміть з плити, почекайте, щоб грибний крем-суп трохи охолов, перетворіть його на пюре за допомогою блендера. Якщо блендер стаціонарний, а не ручний, висипте все в нього, збийте, потім поверніть суп до каструлі.
- Пюре залийте вершками, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи (не варимо! Даємо лише закипіти).
- Посипте страву сухариками, як будете подавати.
Тепер ви знаєте, як готувати грибний крем-суп, і точно здивуєте близьких ніжною та вишуканою стравою. Як бачите, немає нічого складного, й вже вдруге ви готуватимете, навіть не заглядаючи у підказки.