Мультиварка давно належить до рангу кухонних must have. Цей прилад із легкістю замінює безліч каструль і сковорідок, дає змогу обійтися без духовки, мікрохвильовки та звичайної плити.
Ще один величезний плюс цього девайса — приготована з його допомогою їжа може бути дуже корисною. Наприклад, спробуйте спекти хліб в мультиварці, замінивши ним звичний магазинний.
Як спекти хліб у мультиварці
Відповісти на питання «Як спекти хліб у мультиварці?» нескладно.
Достатньо лише:
- Обрати відповідний рецепт, придбати потрібні інгредієнти.
- Замісити тісто так, як того вимагає покрокова інструкція.
- Змастити чашу мультиварки маслом.
- Перекласти в цю ємність тісто.
- Вибрати режим «Випічка» або спеціальну програму для приготування хліба, якщо вона передбачена у вашій моделі кухонного приладу.
Приготувати домашній хліб у мультиварці здатен навіть кулінар-початківець. Всі продукти для будь-якого рецепту легко відшукати на полицях торгових центрів мережі METRO. Там ви знайдете різні види борошна, розпушувачі, «швидкі» дріжджі найкращих виробників, високоякісну оливкову олію та вершкове масло тощо.
Рецепт хліба в мультиварці
Зважившись спекти хліб у мультиварці, легко розгубитися від різноманіття рецептів, якими рясніє інтернет. Рекомендуємо придивитися до поетапних інструкцій, які можна назвати корисними. Такі рецепти не передбачають використання дріжджів. Зате серед необхідних інгредієнтів ви знайдете корисне цільнозернове або житнє борошно. Завдяки йому домашня випічка міститиме необхідні організму мікроелементи, клітковину, до того ж вона вийде не такою калорійною, як магазинна.
Пропонуємо звернути увагу на рецепт хліба в мультиварці, який готують без дріжджів із житнього та пшеничного борошна. Активні дії з урахуванням часу, який піде на випікання, заберуть 2 години. Готовою стравою зможе кілька днів насолоджуватися родина з декількох осіб.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно — 1,5 склянки;
- житнє борошно — 0,5 склянки;
- вівсяні пластівці — 0,5 склянки;
- кам’яна сіль — 1 ч. л;
- цукор-пісок — 1 ст. л.;
- харчова сода — 2 ч. л.;
- вершкове масло — 70 г;
- нежирний кефір — 1 склянка;
- трохи панірувальних сухарів.
Покрокова інструкція:
- Розтопити масло. Поки воно тепле, з’єднати з кефіром.
- В окремій великій ємності «зміксувати» всі сухі компоненти, крім панірувальних сухарів. Вимішати.
- Влити кефірно-масляну суміш в ємність із сухим міксом. Швидко вимісити тісто.
- Чашу мультиварки змастити вершковим маслом (можна замінити рослинною олією).
- Тонким шаром присипати масло подрібненими панірувальними сухарями.
- Перекласти тісто в чашу.
- Встановити на мультиварці програму «Випічка» або автоматичну програму. Увімкнути девайс. Після сигналу хліб потрібно буде перевернути.
- Дати охолонути готовій випічці, щоб згодом вона не розпалася при нарізуванні на скибочки.
Домашній хліб у мультиварці «Цибулевий»
Сміливо готуйте цей ароматний домашній хліб і в святковий, і в будній день. Пікантна цибулева випічка з мультиварки стане відмінною основою для сніданку, бутербродів.
Сам по собі цей хліб виходить настільки смачним, що не вимагає хитромудрих «партнерів». Достатньо доповнити таку випічку тоненьким шматочком сиру, і дуже смачний перекус готовий!
Щоб зробити буханку цибулевого хліба, яким зможе поласувати сім’я з декількох чоловік, вам доведеться витратити декілька годин.
Інгредієнти:
- тепла вода — 250 мл;
- сухі «швидкі» дріжджі — 5 г;
- сіль і цукор — по 1 ч. л.;
- пшеничне борошно — 0,5 кг;
- невеликі ріпчасті цибулини — 2 шт.;
- трохи рослинної олії;
- сушені трави — за смаком.
Покрокова інструкція:
- Цибулю нарізати півкільцями, перемістити на сковорідку, зарум’янити на олії до золотистого кольору.
- У теплу воду всипати цукор і сіль. Потім, постійно перемішуючи, порційно додати борошно.
- Усипавши половину борошна, помістити в суміш сухі дріжджі.
- Поступово висипати в тісто все борошно. Ретельно вимісити. Маса має стати еластичною.
- У готове тісто акуратно ввести підсмажену цибулю, прованські або італійські трави.
- Відставити масу на півгодини в помірно тепле місце.
- У чашу, попередньо трохи змащену олією, помістити тісто. Залишити на підігріві на півгодини.
- Вибрати режим «Випічка». Увімкнути мультиварку. Після сигналу перевернути хліб і спекти до готовності, знову виставивши той самий режим.
Теплий цибулевий хліб особливо смачний із м’яким вершковим або плавленим сиром, в’яленою шинкою, різноманітними паштетами.
Смачного!