Їмо

Індичка на грилі: рецепт для пікніка та домашнього застілля

indychka-na-gryli-retsept-dlya-piknika-ta-domashnogo-zastillya

М’ясо цієї птиці легко засвоюється, корисно дорослим і дітям, містить мінімум жиру. В останньому факті і криється каверза, адже індичка на сковороді-гриль або решітці може стати занадто сухою і практично неїстівною.

Щоб ваші домашні або гості насолодилися апетитними соковитими стейками, попередньо філе варто замаринувати. Перед термічною обробкою майбутню індичку-гриль тримають в різноманітних рідинах. До того ж, обираючи ті чи інші інгредієнти для маринаду, ви зможете приготувати з цього м’яса страви різних кухонь світу. Ну а всі необхідні продукти чекають вас у торгових центрах мережі METRO.

Як приготувати індичку на гриліindychka-na-gryli-retsept-dlya-piknika-ta-domashnogo-zastillya

Щоб поласувати по-справжньому смачною стравою, приготованою на грилі, запам’ятайте кілька нескладних правил:

  1. М’ясо має бути свіжим, максимум — охолодженим. Не беріть для гриля заморожені шматки. Вимивши індичку під водою, дайте їй стекти, витріть рушником і замаринуйте тільки сухі шматочки.
  2. Філе цього птаха, як правило, готують суцільним шматком. Щоб м’ясо добре присмажилося, і водночас не засохло, його притискають гнітом. Якщо такої можливості немає або ви не впевнені, що точно впораєтеся з подібним завданням, наріжте філе плоскими рівномірними стейками товщиною 1–1,5 см, а після маринування обсмажте на грилі по 4–8 хвилин із кожного боку. Тривалість термічної обробки залежить від характеристик плити або пристосування, на якому ви готуєте.
  3. Маринуючи основу страви, ретельно змастіть кожен шматочок або ціле філе маринадом, а потім залийте м’ясо залишками рідини. Після цього накрийте ємність з індичкою харчовою плівкою і відправте на холод. Щоб основа страви якісно промаринувалася, як правило, потрібно мінімум 2–3 години.
  4. Подають індичку-гриль гарячою з овочевими салатами, зеленню, гарніром, наприклад, рисом.

Із технологією приготування розібралися, далі обираємо маринад на свій смак.indychka-na-gryli-retsept-dlya-piknika-ta-domashnogo-zastillya

Мандариновий соус

Щоб замаринувати м’ясо в мандариновому соусі, візьміть:

  • індичку — 0,5 кг;
  • невеликі солодкі мандарини — 2 шт.;
  • червоний винний оцет — 1 ст. л.;
  • рафіновану рослинну олію — ​​1 ст. л.;
  • часник — 2–3 зубчики;
  • сіль, перець, приправа для птиці — на смак.

Покроковий рецепт

  1. Виделкою або вручну вичавіть в миску сік мандаринів. Якщо у фреш потрапить м’якоть, нестрашно, головне — в ньому не має бути кісточок.
  2. Додайте в мандариновий сік оцет, масло, подрібнений часник, приправи і спеції. Ретельно перемішайте інгредієнти соусу.
  3. Замаринуйте майбутню індичку-гриль. Час від часу перевертайте/перемішуйте шматочки.

Оригінальний томатний маринад для індички-гриль

Простий соус, завдяки якому м’ясо виходить дуже м’яким, смачним і незвичайним. Коли така індичка на грилі буде готова, подайте її на лаваші із зеленню.

Щоб зробити томатний маринад, візьміть:

  • м’ясо індички — 1 кг;
  • томатну пасту — 5–6 ст. л.;
  • соєвий соус — 50 мл;
  • середнього розміру цибулини — 3 шт.;
  • сильногазовану мінеральну воду — 1 стакан;
  • спеції — на смак.

Покроковий рецепт

  1. Воду, пасту, спеції помістіть у глибоку миску, додайте нарізану тонкими кільцями цибулю.
  2. Покладіть у маринад шматочки індички.
  3. Гарненько вимішайте м’ясо в томатному соусі. Поки основа страви буде маринуватися, цю процедуру бажано повторити кілька разів.
  4. Перед тим як відправити м’ясо на сковорідку, дайте рідині стекти з нього. Якщо будете готувати індичку-гриль, можете помістити її на решітку одразу ж, як дістанете з маринаду.

Індичка-гриль в медовому маринаді

Якщо ніколи не куштували страву в маринаді, серед інгредієнтів якого є мед, терміново виправте цей прикрий кулінарний недолік. Адже згаданий продукт не тільки має унікальні властивості, а й чудово поєднується з м’ясом.

Щоб приготувати індичку-гриль в медовому маринаді, візьміть:

  • м’ясо — 1 кг;
  • зернисту гірчицю — 80 г;
  • мед — 120 г;
  • оцет — 1,5 ст. л.;
  • оливкову олію — 2 ст. л.;
  • сіль — на смак.

Покроковий рецепт

  1. Змішайте всі інгредієнти медового соусу.
  2. Обмакніть в маринаді кожен шматочок індички.
  3. Покладіть м’ясо в зручну миску. Вилийте в неї залишки соусу. Залиште основу страви маринуватися.

Якщо будете готувати індичку-гриль на вугіллі, під час смаження можна поливати м’ясо соусом.

Вдалих вам кулінарних експериментів!