М’ясо цієї птиці легко засвоюється, корисно дорослим і дітям, містить мінімум жиру. В останньому факті і криється каверза, адже індичка на сковороді-гриль або решітці може стати занадто сухою і практично неїстівною.
Щоб ваші домашні або гості насолодилися апетитними соковитими стейками, попередньо філе варто замаринувати. Перед термічною обробкою майбутню індичку-гриль тримають в різноманітних рідинах. До того ж, обираючи ті чи інші інгредієнти для маринаду, ви зможете приготувати з цього м’яса страви різних кухонь світу. Ну а всі необхідні продукти чекають вас у торгових центрах мережі METRO.
Як приготувати індичку на грилі
Щоб поласувати по-справжньому смачною стравою, приготованою на грилі, запам’ятайте кілька нескладних правил:
- М’ясо має бути свіжим, максимум — охолодженим. Не беріть для гриля заморожені шматки. Вимивши індичку під водою, дайте їй стекти, витріть рушником і замаринуйте тільки сухі шматочки.
- Філе цього птаха, як правило, готують суцільним шматком. Щоб м’ясо добре присмажилося, і водночас не засохло, його притискають гнітом. Якщо такої можливості немає або ви не впевнені, що точно впораєтеся з подібним завданням, наріжте філе плоскими рівномірними стейками товщиною 1–1,5 см, а після маринування обсмажте на грилі по 4–8 хвилин із кожного боку. Тривалість термічної обробки залежить від характеристик плити або пристосування, на якому ви готуєте.
- Маринуючи основу страви, ретельно змастіть кожен шматочок або ціле філе маринадом, а потім залийте м’ясо залишками рідини. Після цього накрийте ємність з індичкою харчовою плівкою і відправте на холод. Щоб основа страви якісно промаринувалася, як правило, потрібно мінімум 2–3 години.
- Подають індичку-гриль гарячою з овочевими салатами, зеленню, гарніром, наприклад, рисом.
Із технологією приготування розібралися, далі обираємо маринад на свій смак.
Мандариновий соус
Щоб замаринувати м’ясо в мандариновому соусі, візьміть:
- індичку — 0,5 кг;
- невеликі солодкі мандарини — 2 шт.;
- червоний винний оцет — 1 ст. л.;
- рафіновану рослинну олію — 1 ст. л.;
- часник — 2–3 зубчики;
- сіль, перець, приправа для птиці — на смак.
Покроковий рецепт
- Виделкою або вручну вичавіть в миску сік мандаринів. Якщо у фреш потрапить м’якоть, нестрашно, головне — в ньому не має бути кісточок.
- Додайте в мандариновий сік оцет, масло, подрібнений часник, приправи і спеції. Ретельно перемішайте інгредієнти соусу.
- Замаринуйте майбутню індичку-гриль. Час від часу перевертайте/перемішуйте шматочки.
Оригінальний томатний маринад для індички-гриль
Простий соус, завдяки якому м’ясо виходить дуже м’яким, смачним і незвичайним. Коли така індичка на грилі буде готова, подайте її на лаваші із зеленню.
Щоб зробити томатний маринад, візьміть:
- м’ясо індички — 1 кг;
- томатну пасту — 5–6 ст. л.;
- соєвий соус — 50 мл;
- середнього розміру цибулини — 3 шт.;
- сильногазовану мінеральну воду — 1 стакан;
- спеції — на смак.
Покроковий рецепт
- Воду, пасту, спеції помістіть у глибоку миску, додайте нарізану тонкими кільцями цибулю.
- Покладіть у маринад шматочки індички.
- Гарненько вимішайте м’ясо в томатному соусі. Поки основа страви буде маринуватися, цю процедуру бажано повторити кілька разів.
- Перед тим як відправити м’ясо на сковорідку, дайте рідині стекти з нього. Якщо будете готувати індичку-гриль, можете помістити її на решітку одразу ж, як дістанете з маринаду.
Індичка-гриль в медовому маринаді
Якщо ніколи не куштували страву в маринаді, серед інгредієнтів якого є мед, терміново виправте цей прикрий кулінарний недолік. Адже згаданий продукт не тільки має унікальні властивості, а й чудово поєднується з м’ясом.
Щоб приготувати індичку-гриль в медовому маринаді, візьміть:
- м’ясо — 1 кг;
- зернисту гірчицю — 80 г;
- мед — 120 г;
- оцет — 1,5 ст. л.;
- оливкову олію — 2 ст. л.;
- сіль — на смак.
Покроковий рецепт
- Змішайте всі інгредієнти медового соусу.
- Обмакніть в маринаді кожен шматочок індички.
- Покладіть м’ясо в зручну миску. Вилийте в неї залишки соусу. Залиште основу страви маринуватися.
Якщо будете готувати індичку-гриль на вугіллі, під час смаження можна поливати м’ясо соусом.
Вдалих вам кулінарних експериментів!