Купуємо

Як заощаджувати на пакованні вина?

Примітка Sommelier’s. Не паковання прикрашає вино, а його смак: як заощаджувати на пакованні вина, а не на самому вині?
kak-ekonomit-na-upakovke-vina-8

blog.metro.ua-bag-in-box-wine-fillingМи звикли визначати якісне вино за привабливим дизайном пляшки, а справжні поціновувачі впізнають якість у будь-якій подобі. Досвідчений шанувальник вина знає, як придбати якісний продукт дешево, не поступившись своїми смаковими вподобаннями. Винні гурмани, збираючись за місто на пікнік або влаштовуючи гучну вечірку, придбають не шість звичайних пляшок вина, а вино в зручному пакованні — bag-in-box (BIB), тим самим вони заощаджують не на самому вині, а на пакованні. Назва bag-in-box дослівно перекладається як «мішок у коробці». Це паковання складається з полімерного пакета для рідини та вбудованого краника, який спрощує процес розливання вина. Ну і, звичайно ж, пакет захищений міцною картонною коробкою зручної форми: її можна поставити в багажнику машини або на столику під час пікніка, не побоюючись, що вона перекинеться і вино розіллється.

Примітка Sommelier’s. «Скляна пляшка чи bag-in-box?»

Основні переваги bag-in-box:

  • Коли ви відкорковуєте пляшку вина, до неї потрапляє повітря. Якщо не випити вино в найближчі кілька днів, воно окислиться, і залишок доведеться просто вилити. З пакованням BIB такої проблеми немає: краник, через який наливають вино, не пропускає повітря всередину, і вино залишається свіжим.blog.metro-bag-in-bag-win
  • Можна пити по келиху на день, і вино все одно ще довго не зіпсується.
  • Звичайний 5-літровий BIB містить 6,5 звичайної пляшки вина: цього вистачить на велику компанію, що дуже зручно на святі або вечірці.
  • Такий BIB займає менше місця в машині і, звичайно, менше важить (це буде дуже до речі, якщо вам доведеться нести його в руках).
  • Перевага самого паковання в тому, що воно міцне й ніколи не розіб’ється.
  • Заздалегідь охолоджене вино в BIB в разі виїзду на природу нагріється не так швидко, як його аналог у скляній пляшці, а непрозоре паковання не дозволить сонцю зіпсувати вміст.
  • Після використання BIB легше утилізувати, ніж скло. Сучасні паковання виробляються з екологічних матеріалів і не шкодять навколишньому середовищу.
  • А головне — вам не знадобиться штопор і не доведеться ухитрятися, щоб відкоркувати пляшку, якщо штопор залишиться вдома.
  • І ще один вагомий аргумент, який допоможе вам зробити вибір на користь вина в BIB, — це те, що європейські винороби вже давно наливають у Bag-in-Box вино тієї самої якості, що й у пляшки.
  • Якість вина залишається такою ж, а плюсів — куди більше.