ЇмоПрацюємо

Капуста кейл у меню ресторану та кафе

kapusta-kejl-u-menyu-restoranu-ta-kafe

Кейл — різновид листової капусти, який ідеально вписується в тренд на еко-продукти, свідоме споживання й здоровий спосіб життя. У закладах США страви із капустою кейл стають одразу дорожчі через популярність продукту. Такий ажіотаж можна пояснити корисними властивостями цієї капусти, а також тим, що вона смачна й має дуже широкі кулінарні можливості. Бренд-шеф METRO Олексій Міллер поділився з нами, чому шеф-кухарям слід придивитися до капусти кейл та як додати цей продукт у меню закладів.

Який смак має капуста кейл? 

За смаком капусту кейл доволі часто порівнюють зі шпинатом, але таке зіставлення некоректне. Обидва продукти зеленого кольору, але на смак капуста кейл більш схожа на суміш щавлю й савойської капусти.

Свіже листя досить жорстке й гіркувате, тому його краще поєднати із правильно підібраним соусом або більш яскравими за смаком продуктами.

Які сорти капусти кейл використовувати? kapusta-kejl-u-menyu-restoranu-ta-kafe

Капуста кейл налічує до 50 сортів. Кожен із них трохи відрізняється формою та кольором листя, а також текстурою й смаковими властивостями. Найпоширеніші сорти для закладів — кучерява й тосканська капуста кейл. У кожній окремій страві варто використовувати конкретний сорт цієї капусти. Для приготування страв слід брати лише листя, відділивши його від жорстких стебел.

У які страви меню додати капусту кейл? 

Салати kapusta-kejl-u-menyu-restoranu-ta-kafe

Для салатів краще використовувати свіже листя кучерявої капусти кейл. Цей вид вдало поєднується із авокадо, броколі, томатами, базиліком, кропом, петрушкою, бебі-шпинатом, зеленим чилі, горіхами. Слід відділити листя від стебел і розірвати руками.

Для заправки можна використовувати оливкову олію, сік лимона або лайма, яблучний або бальзамічний оцет, молодий часник.

Чіпси

Свіже листя капусти кейл можна змішати з оливковою олією й сухим часником, а потім висушити в електричній сушарці для овочів або в духовій шафі. Чіпси з капусти кейл можна використовувати як інгредієнт для салатів, тостів, а також як елемент презентації страви.

Супи й овочеві рагу

Капуста кейл прекрасно переносить теплову обробку, тому її можна додавати до гарячих страв на овочевій основі. Він буде доречним у супах на м’ясному або овочевому бульйонах, зелених крем-супах зі шпинатом або молодим горошком, а також в овочевих гарнірах із сочевицею, нутом і прянощами. Додавати свіже листя цієї капусти в страви слід за декілька хвилин до готовності.

Паста

Разом із листям капусти кейл можна приготувати овочеву пасту й вегетаріанську лазанью. Також її можна додати в експериментальну версію соусу песто.

Смузі kapusta-kejl-u-menyu-restoranu-ta-kafe

Капуста кейл — відмінний інгредієнт для зелених низькокалорійних смузі. Для напоїв можна використовувати як свіжий, так і заморожений продукт. У смузі капуста кейл смакуватиме зі шпинатом, стеблами селери, бананом, зеленим яблуком, лаймом, м’ятою, мигдалевим, кокосовим або фундучним молоком.

Як зберігати капусту кейл на професійній кухні?

Кейл — доволі практичний продукт на кухні вашого закладу. У свіжому вигляді його можна зберігати протягом кількох днів у холодильній камері. Щоб подовжити термін придатності продукту й використовувати його через декілька місяців, можна заморозити. Заморожена капуста кейл пасуватиме до смузі й страв, де потрібна термічна обробка. Після заморозки листя стають солодшими.

Капуста кейл — цікавий та смачний інгредієнт. Додайте його в ті страви, які вже є в меню, або в нові, це виділить вас з-поміж інших закладів-конкурентів.