Їмо

Картопляні часточки в паніровці: як приготувати дієтичну страву

kartoplyani-chastochky-v-panirovtsi-yak-prygotuvaty-diyetychnu-stravu

Страви з картоплею — одні з найпопулярніших. Воно й не дивно, адже цей овоч не набридає, його люблять практично всі, а кожен новий рецепт відразу втілюється в життя, оскільки готувати такий коренеплід дуже просто.

Пропонуємо вам потішити себе та близьких, зробивши картопляні часточки в паніровці в духовці. Це не тільки смачна та поживна, а й цілком здорова їжа. Адже під час її приготування використовують лише невелику кількість рослинної олії, до того ж запечені продукти значно корисніші за смажені.

Запечені часточки картоплі в сухарях для обкачування kartoplyani-chastochky-v-panirovtsi-yak-prygotuvaty-diyetychnu-stravu

Готуючи картопляні часточки в паніровці, рецепт яких ми пропонуємо нижче, ніхто не забороняє поекспериментувати з приправами. Підібрати їх мікс, а також придбати всі інші продукти, які знадобляться, щоб зробити цю страву, ви завжди можете в торгових центрах мережі METRO. Пам’ятайте лише, що сухі трави в цьому випадку краще не використовувати або додавати лише під кінець термічної обробки, оскільки вони можуть обвуглитися та зіпсувати таку їжу.

Весь процес приготування триватиме близько 50 хвилин, з яких левову частку часу картопляні часточки в паніровці запікатимуться.

Інгредієнти

Щоб зробити 2–3 порції страви, візьмемо:

  • картоплю — 0,5–0,6 кг;
  • мелену паприку — 1 ч. л.;
  • чорний мелений перець — 1 ч. л.;
  • кмин — 1 ч. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • сухарі для обкачування — 2 ст. л.;
  • олію —​​ 3 ст. л.

Покрокова інструкція: kartoplyani-chastochky-v-panirovtsi-yak-prygotuvaty-diyetychnu-stravu

  1. Вмикаємо духовку, розігріваємо її до 190–200 °C.
  2. Чистимо, миємо картоплю, даємо стекти воді, ріжемо коренеплоди на великі часточки. В ідеалі використовувати чималі довгасті бульби.
  3. Викладаємо шматочки в глибокий посуд, вливаємо 2 ст. л. олії, добре перемішуємо.
  4. В окремій невеликій мисці з’єднуємо паніровку, приправи, спеції. Далі висипаємо суху суміш до картоплі та все перемішуємо або кожну часточку обкачуємо в подрібнених сухарях і відразу переміщаємо на деко. Останнє попередньо змащуємо олією, що залишилася. Шматочки викладаємо одним шаром.
  5. Ставимо деко в духовку на 30–40 хвилин (тривалість термічної обробки залежить від можливостей техніки). Запікаємо картопляні часточки в паніровці, поки страва не підрум’яниться. Аби впевнитися в її готовності, досить зубочисткою простромити кілька шматочків. Подаємо картопляні часточки в сухарях для обкачування гарячими з різними соусами, салатами.

Смачного!