П'ємо

Коктейль «Бен Баклер» — освіжальний мікс в австралійському стилі

koktejl-ben-bakler-osvizhalnyj-miks-v-avstralijskomu-styli

Бен Баклер —мальовнича місцевість в Австралії неподалік від Сіднея. Цей район розташований на скелястому березі океану та відомий приголомшливими пейзажами. А ще Бен Баклер — батьківщина однойменного освіжального коктейлю.

Згаданий напій поки не дуже відомий в наших широтах. Це легко пояснити. Адже Австралія далека від України і територіально, і в плані гастрономічної та барної культури. Але це аж ніяк не означає, що варто ігнорувати чудовий коктейль «Бен Баклер»!

Незважаючи на те, що до складу напою входить дуже незвичайний інгредієнт, який складно купити в готовому вигляді, приготувати такий мікс зможе навіть бармен-початківець. Головне — чітко дотримуйтесь викладеної нижче покрокової інструкції.

koktejl-ben-bakler-osvizhalnyj-miks-v-avstralijskomu-styli«Бен Баклер»: рецепт екзотичної складової

Традиційно цей алкогольний мікс складається з трьох основних компонентів — вина з маракуї, горілки та амаро (трав’яного лікеру). Також у цей напій додають лимонний фреш (сік лайма) та трохи негазованої питної води.

Найбільше запитань у наборі інгредієнтів викликає, звичайно, вино з маракуї. Але є «Бен Баклер», рецепт якого передбачає домашнє приготування згаданого екзотичного інгредієнта. Такою покроковою інструкцією поділився відомий австралійський бармен Стюарт Морроу.

koktejl-ben-bakler-osvizhalnyj-miks-v-avstralijskomu-styliЩоб самостійно зробити вино з маракуї, потрібно вміст пляшки «Ліллі Блан» (французького винного аперитиву, настояного на цедрі цитрусових) змішати з лимонною, яблучною та аскорбінової кислотами. Кожної потрібно взяти по 2,5 г. Потім до суміші варто додати цедру двох лаймів, 50 г подрібненого кореня імбиру, 250 мл білого сухого рислінгу та 250 г м’якоті свіжої маракуї.

Ретельно перемішайте всі інгредієнти, помістіть у пластиковий пакет. Відкачайте з нього повітря за допомогою вакууматора. Після цього пакет із міксом потрібно варити протягом години за температури 60 °C.

Охолодивши, процідіть рідину, дайте настоятися 24 години, перелийте в пляшку. Зберігати домашнє маракуєве вино варто в холодильнику.

Як приготувати «Бен Баклер»

Щоб зробити одну порцію «Бен Баклер», вам знадобиться всього 5 хвилин.

Інгредієнти

  • 25 мл горілки «Фінляндія»;
  • 60 мл вина з маракуї;
  • 10 мл «Амаро»;
  • 60 г льоду в кубиках;
  • 20 мл води без газу;
  • 1 кружальце лайма.

Для подавання потрібен великий келих для білого вина.

koktejl-ben-bakler-osvizhalnyj-miks-v-avstralijskomu-styliПокрокова інструкція

  1. Пересипати кубики льоду в підготовлений келих. Його можна попередньо охолодити в морозильній камері.
  2. Налити в келих усі рідкі інгредієнти, крім води.
  3. Додати воду, ретельно перемішати.
  4. Подати з короткою трубочкою, прикрасивши келих скибочкою лайма.

Альтернатива вину з маракуї

Звичайно, виникає закономірне питання: чи можна замінити складне в приготуванні вино з маракуї, зберігши при цьому фірмовий освіжальний смак «Бен Баклер»? Вирішення цього завдання цілком до снаги не лише досвідченим барменам і тим, для кого приготування незвичайних коктейлів — давнє хобі.

Щоб мікс міг похвалитися всіма необхідними смаковими нюансами, візьміть у рівних пропорціях сік із маракуї (мультифруктовий нектар) і біле сухе вино. У напій «Бен Баклер» можна додати трохи цедри й свіжовичавленого лимонного соку. Завдяки їм смак коктейлю збагатиться освіжальною кислинкою та пікантною гірчинкою.