Коктейлі на грилі: нова окраса програми BBQ
Тренд цього літа: BBQ-коктейлі! Принцип дуже простий: перед тим, як готувати стейки, ковбаски й гамбургери, на гриль викладають фрукти й овочі та перемішують, і виходять смачні BBQ-коктейлі. Чи то смажені лайми для «Мохіто» або «Кайпіріньї», чи то візерунчастий ананас із легким відтінком барбекю для особливого «Пінья колада», або ж димчастої «Кривавої Мері» — творчість не знає меж. Пушн, смеш, смузі, шот чи коктейль: можливості майже нескінченні, коли йдеться про смажені інгредієнти.
Дізнайтеся, що саме підходить для приготування гриля й на що вам потрібно зважати, створюючи ваші коктейлі — чому б вам не скуштувати один з наших трьох ексклюзивних барбекю-напоїв просто зараз!
Ідеальна основа — інгредієнти, які найбільше підходять для цих коктейлів:
- Фрукти, такі як банан, ананас, диня, манго, персик або абрикос.
- Цитрусові, такі як лайм, лимон, апельсин, грейпфрут.
- Зефір — використовують як прикрасу разом зі шматочками фруктів на рожні.
- Ароматичні овочі, такі як томат, перець або селера, для пікантних смузі.
Ідеальне доповнення — завершіть барбекю-коктейль такими спиртними напоями:
- Горілка — можна всіляко використовувати, бо вона не має певного смаку.
- Джин — присмак ялівцю ідеально підходить до димних ароматів.
- Ром — тут рекомендують сильні золотисті й темно-коричневі.
- Текіла — неперевершений дар від агави.
- Деякі спиртні напої додають свого власного димного аромату (наприклад, копчене віскі чи горілка).
Прекрасні поєднання для барбекю-коктейлю:
- Усі види димного барбекю-соусу — вони надають коктейлям додаткового димного смаку й посилюють аромат різних сортів пива, особливо темних.
- Копчена сіль, наприклад, як глазур на скляному обідку для будь-яких напоїв і коктейлів на основі текіли.
- Ідеально поєднується з коктейлями або авторським пивом на мангалі: домашній копчений мигдаль — дуже легко зробити на перфорованому лотку для гриля.
Дим і вогонь: три барбекю-коктейлі — три хіти сезону
Солодкий, кислий чи солоний? Ваш новий улюблений напій знайдеться тут!
Пряний «Кайхіто» (Caijito)
Цей напій узяв найкраще від двох «батьків»: готування «Кайпіріньї» та інгредієнти від «Мохіто», оброблені на грилі.
Інгредієнти (для 1 напою)
- 1 великий або 2 маленьких лайми
- 1 гілочка свіжої м’яти
- 2 чайні ложки цукру
- 60 мл коричневого рому
- Лід (подрібнений)
- Содова вода (Sprite)
- Чилі до смаку
Готування
Вимийте лайми, відріжте кінчики й розріжте на дві частини. Покладіть зрізаною частиною вниз на гарячий гриль і тримайте, доки не почнуть загортатися. Залиште ненадовго охолонути, відтак поріжте половинки на четвертинки.
Додайте фрукти разом зі свіжою м’ятою та цукром у склянку (виберіть велику склянку або глечик у разі готування кількох напоїв), потовчіть усі інгредієнти в дерев’яній ступці (ковганці).
Улийте ром, додайте лід, заповніть содовою та перемішайте все ложкою.
Прикрасьте м’ятою й подавайте.
Порада експерта: гарячий і пряний
Декому подобається напій гарячим: будь-хто, хто любить пряність чилі, може додати ще більше спецій у цей коктейль — у різні способи:
- Вимийте перець чилі, видаліть насіння й дрібно наріжте, відтак додайте щіпку в кожну склянку.
- Наріжте перець чилі, видаліть насіння й покладіть перець у склянку на кілька хвилин, так самісінько, як чайний пакетик. Вийміть чилі, коктейль збереже пряність.
Мрія водія: безалкогольний варіант
Цей напій можна приготувати й без рому — просто замініть ром рожевогрейпфрутовим соком, і у вас буде безалкогольний «Кайхіто».
«Пінья ґрільяда» (Piña grillada)
Натхненний класичним коктейлем «Пінья колада», але з ароматом ананаса на грилі.
Інгредієнти (для 1 напою)
- 60 мл рому
- 20 мл кокосового лікеру
- 2 скибочки/шматочки ананаса на грилі (див. нижче)
- 20 мл збитих вершків
- 40 мл кокосового молока
- Лід (подрібнений)
Готування
Зріжте нижню, листяну корону й шкіру ананаса. Наріжте ананас шматочками завтовшки з палець або кружальцями, і виріжте стебло.
Покладіть шматочки або четвертинки ананаса на гарячий гриль і відразу зніміть їх, тільки-но проступить візерунок решітки гриля і в них буде злегка димчастий аромат. Залиште ненадовго охолонути, поріжте одну частину ананаса на дрібні шматочки, а другу залиште для прикрашення склянки.
Додайте ром, лікер, вершки, кокосове молоко, шматочки ананаса й подрібнений лід у блендер і збийте на високій швидкості.
Подавайте у високій склянці й прикрасьте шматочками смаженого ананаса.
Потрійна «Барбекю Мері» (BBQ Mary)
Цей тропічний коктейль на смак такий самий чудовий і без рому й кокосового лікеру — додайте 1 чи 2 чайні ложки тростинного цукру, мигдалевого сиропу або безалкогольного ромового сиропу для підсолоджування.
«Кривава барбекю Мері», або просто «Барбекю Мері», змішується з ароматичним соком смажених помідорів.
Інгредієнти (для 1 напою)
- 40 мл горілки
- 1 великий або 2 маленьких помідори
- 80 мл томатного соку
- 10 мл лимонного соку
- 4 краплі соусу табаско
- 4 краплі вустерширського соусу
- Селерова сіль і мелений перець
- Кубики льоду
- Шматочок селери для прикрашення
Готування
Помийте помідори, видаліть стебло, поріжте хрестоподібно до основи.
Помістіть на гарячий гриль або в смокер і, залежно від їхнього розміру, тримайте на грилі або в смокері протягом 7-10 хвилин.
Залиште помідори злегка охолонути, видаліть шкірку, насіння й дрібно наріжте.
Збийте помідори в блендері, відтак додайте томатний сік, щоб було приблизно 80 мл.
Додайте горілку, томатний сік, лимонний сік, табаско, вустерширський соус і кубики льоду в шейкер і добре збийте, потім додайте селерову сіль і мелений перець до смаку.
Прикрасьте гарним шматочком селери.
«Мексиканець» — з алкоголем або без
Цей пряний напій так само добрий без горілки — просто додайте більше томатного соку.
Алкогольний чи безалкогольний: налийте потрійну «Барбекю Мері» в склянки й насолоджуйтеся гострим, пряним «Мексиканцем»!
Підказка щодо прикрашання: помістіть міні-шпажку з коктейльними помідорами та маслинами в склянку. Кілька свіжих листків базиліку теж не завадять.