П'ємо

Коктейлі орчата — доступна екзотика

koktejli-orchata-dostupna-ekzotyka

Орчата — безалкогольні напої, батьківщиною яких вважається іспанський регіон Валенсія. Крім того, ці коктейлі популярні в Мексиці, Венесуелі, Пуерто-Рико, Сальвадорі.

Смачно та корисно

Готують ці напої з натуральних інгредієнтів — рису, мигдалю, ячменю. Найбільш екзотична для нас основа орчати — бульби чуфи (земляного мигдалю). Вона росте в Середземномор’ї та країнах Латинської Америки.

Орчата з чуфи — традиційний напій у Валенсії. Тут його вживають максимально холодним, уприкуску з довгастою білою булочкою.

Зробити цей коктейль можна й з того, що продається в Україні. Якщо хочеться потішити сім’ю незвичайним прохолодним напоєм, приготуйте орчату з доступних інгредієнтів. Все необхідне ви легко знайдете на полицях торговельних центрів мережі METRO.

Що таке орчата? Лимонад? Молочний коктейль?.. Приготуйте орчату, насолодіться її неординарним смаком і додайте у свою колекцію оригінальних рецептів ще одну перлину!

Орчата: склад адаптованого напою

Орчата з рису популярна в Мексиці. Наведений нижче рецепт — адаптований варіант покрокової інструкції з приготування улюбленого жителями цієї країни коктейлю.

Роблять такий мікс на основі рослинного молока. Але можна взяти й коров’яче. Його використовують для приготування орчати навіть у ресторанах традиційної мексиканської кухні.

Смак цього ніжного молочного коктейлю вирізняється приємною рисовою ноткою. Для надання напою аромату в нього додають трохи горіхів і спеції.

Як приготувати орчату на основі рису

Для приготування 4–5 порцій знадобиться 10 хвилин (плюс деякий час піде на настоювання орчати).

Інгредієнти

  • 200 г білого рису;
  • 200 мл молока;
  • 1 паличка ванілі;
  • трохи меленої кориці (для прикрашання);
  • ваніль або ванільний цукор;
  • 10 горіхів (підійдуть мигдальні або кеш’ю);
  • 700 мл води;
  • 10 фініків без кісточок;
  • цукор — на смак.

koktejli-orchata-dostupna-ekzotykaПокрокова інструкція

  1. Рис ретельно промити, дочекатися, доки крупа повністю просохне.
  2. Паличку ванілі розібрати, розламати на кілька шматочків.
  3. Рис, ваніль, горіхи залити холодною водою (вона має покривати суміш) і залишити на ніч.
  4. Вранці злити рідину, рис помістити в блендер і збити до однорідності. За необхідності можна додати трохи води.
  5. Процідити суміш через марлю, відокремивши рисову макуху. Потім повернути відчавлену масу в чашу блендера, додати трохи води. Процедуру збивання потрібно повторити до трьох разів, потім відчавити та викинути макуху.
  6. Окремо в блендері до пастоподібного стану подрібнити фініки, додати до коктейлю. Підсолодити його можна й за допомогою звичайного цукру, але фініки підсилюють смак орчати.
  7. Додати в мікс молоко.
  8. Подати рисову орчату охолодженою, прикрасивши меленою корицею.

koktejli-orchata-dostupna-ekzotykaГоріхова орчата: рецепт корисних ласощів

Орчата, основним компонентом якої є кеш’ю або інші горіхи, має дуже приємний смак. Професійні бармени нерідко використовують такий мікс як інгредієнт незвичайних алкогольних коктейлів.

Питні суміші на рослинній основі зараз на піку популярності. Тому пропонуємо вам приготувати корисний і смачний напій орчата, рецепт якого передбачає використання кеш’ю та манго. Щоб зробити 2–3 порції таких ласощів, на активні дії вам доведеться витратити всього 10 хвилин.

Інгредієнти

  • 100 г кеш’ю (не смажених);
  • 750 мл теплої води;
  • 50 г білого рису;
  • 1 стигле манго;
  • паличка натуральної кориці;
  • цукор — на смак.

Покрокова інструкція

  1. Рис, горіхи, корицю залити водою, настоювати не менше ніж вісім годин.
  2. Злити рідину, в масу додати пюре зі свіжого манго, збити до однорідності в блендері.
  3. Відчавити через марлю, охолодити коктейль. Після цього його можна подавати на стіл. Зберігають таку орчату в холодильнику. Вжити її потрібно протягом п’яти днів.

Цей варіант коктейлю можна використовувати для приготування алкогольного міксу з незвичайним смаком. Наприклад, спробуйте змішати горіхову орчату з льодом, віскі, лимонним соком.

Експериментуйте та дивуйте своїх близьких авторськими варіаціями неординарних коктейлів!