П'ємо

Коктейлі з лімончелло: урізноманітнимо барне меню

koktejli-z-limonchello-uriznomanitnymo-barne-menyu1

Власники барів та ресторанів повсякчас розшукують нові цікаві страви і напої. Особливо ретельно професіонали працюють над коктейльною картою. Класичні поєднання алкоголю є в меню кожного закладу, та ось потішити відвідувача чимось дійсно оригінальним досить складно.

Рекомендуємо звернути увагу на ароматний, освіжальний і досить міцний лікер лімончелло. Цей традиційний для кількох регіонів Італії напій готують шляхом настоювання лимонної цедри на спирті з подальшим додаванням цукру та лимонного соку.

Коктейлі з лімончелло вирізняються насиченим смаком і вишуканою кислинкою. Ну а всі необхідні для приготування таких сумішей інгредієнти можна придбати в торгових центрах мережі METRO.

Лімончелло — як пити цей лікер

Споживати чистий лімончелло — як пити пекучий і водночас крижаний лимонад, змішаний із алкоголем. Цей міцний лікер потрібно подавати тільки холодним і, як заведено, після трапези (дижестив), можна в супроводі фруктів і десертів. Коли будете його пити, розтягуйте ковтки та видихайте після кожного.

З чим змішують лімончелло

Це традиційний напій для таких регіонів Італії, як Капрі, Амальфі, Іск’я, Сицилія та Сардинія. Тамтешні місцеві жителі п’ють його зі спеціальних маленьких чарочок після тривалих застіль із антипасті, піцою та пастою.

Завдяки своїй простоті та головним інгредієнтам цей лікер чудово поєднується з іншими алкогольними напоями. З лімончелло коктейлі виходять освіжальними, з яскраво вираженим смаком лимона.

Обов’язкова умова, яку ставить лімончелло, — коктейлі, що готують на основі цього лікеру, мають бути дуже холодними. Отже, доведеться використовувати лід.

Пропонуємо вашій увазі шість рецептів алкогольних напоїв у італійському стилі, зроблених із використанням лимонного лікеру. Всі покрокові інструкції розраховані на приготування однієї порції коктейлю. Щоб зробити кожен напій, вам знадобиться кілька хвилин.

koktejli-z-limonchello-uriznomanitnymo-barne-menyu2Кенді шот

Інгредієнти:

  • 20 мл крижаного лімончелло;
  • 20 мл кавового лікеру;
  • щіпка дрібно натертої цедри лимона;
  • 100 мл соку манго;
  • лід.

Все змішати в шейкері, вилити в охолоджений келих з кубиками льоду на дні.

koktejli-z-limonchello-uriznomanitnymo-barne-menyu3Мандариновий світанок

Інгредієнти:

  • 30 мл мартіні, чинзано або маренго;
  • 50 мл охолодженого лімончелло;
  • півсклянки свіжовичавленого мандаринового соку;
  • колотий лід або перебите в блендері крижане пюре.

Вичавити сік із мандарина, процідити, щоб у ньому не було кісточок. Келих для мартіні наповнити льодом, вилити туди добре перемішані інгредієнти.

koktejli-z-limonchello-uriznomanitnymo-barne-menyu4Кремончелло, або морозиво під лимонним лікером

Італійський лікер чудово поєднується з молочними продуктами. Відмінний варіант десерту — вершкове морозиво, щедро полите крижаним міцним алкогольним напоєм із яскравим цитрусовим смаком.

Є і традиційний коктейль на вершковій основі. Щоб його зробити, вам знадобляться лише два інгредієнти:

  • 50 мл охолоджених вершків;
  • 50 мл холодного лімончелло.

З’єднати вершки та лікер у маленькому витонченому келиху, в який можна додати трохи льоду.

Гранатово-лимонний дайкірі

Оригінальний варіант популярного коктейлю, який точно вразить вас своїм яскравим освіжальним смаком. Лімончелло чудово поєднується з білим ромом, ці два види міцного алкоголю прекрасно доповнюють і врівноважують один одного.

Щоб приготувати гранатово-лимонний дайкірі, вам знадобляться:

  • 30 мл білого рому;
  • 20 мл лімончелло;
  • 10 мл цукрового сиропу;
  • 50 мл гранатового фрешу (сік обов’язково має бути натуральним!);
  • 15 мл соку лайма;
  • кубики льоду.

Змішати все, процідити, якщо є така необхідність. Помістити кубики льоду на дно келиха. Перелити в нього дайкірі. За бажанням келих можна прикрасити часточкою лайма.

koktejli-z-limonchello-uriznomanitnymo-barne-menyu5Морозний полудень

Ще один напій, з яким «дружить» лімончелло, — якісна горілка. Ці два інгредієнти стали основою міцного коктейлю, що бадьорить навіть у спеку.

Інгредієнти:

  • 50 мл горілки;
  • 50 мл лімончелло;
  • лід, перебитий на пюре;
  • кілька листочків м’яти.

Змішати алкогольні складові, вилити в келих з льодом, прикрасити м’ятою.

Скітлс

Яскравий, насичений і оригінальний коктейль, який припаде до смаку молоді завдяки більш ніж незвичайній подачі. Щоб приготувати скітлс, вам знадобляться:

  • 1 великий лимон;
  • 15 мл сиропу з меду;
  • 50 мл лімончелло;
  • 3 свіжі або морожені полуниці.

З лимона потрібно зробити келих — обрізати верхівку, акуратно витягнути м’якоть. Вичавити сік. Змішати чверть отриманої рідини із сиропом, лікером, додати подрібнену полуницю та приготуватися до насолоди!