Їмо

Короп, запечений з овочами у тісті

Неперевершений смак, достойний імператорів
korop-zapechenyj-z-ovochamy-u-tisti-1

Короп – один з найпопулярніших і найдавніших різновидів річкової риби в усьому світі. Ще в стародавньому  Китаї його розводили і готували, як особливий делікатес для китайських імператорів. Пізніше короп став улюбленою рибою по всій Азії, і підкоривши Європу, навіть оселився у водоймах Англії, а згодом і Америки.

korop-zapechenyj-z-ovochamy-u-tisti-3Ніжний і трохи солодкуватий смак коропа полюбляють усюди, та в кожній країні є свої секрети приготування цієї риби. У Китаї коропа смажать і запікають з овочами, подають у кисло-солодкому соусі. У Польщі та Німеччині особливо популярний короп, тушений у пиві, у Болгарії коропа  фарширують горіхами, також його смажать зі шпиком, запікають і маринують. А у Франції  особливий делікатес – короп, начинений рибно-грибним фаршем і тушкований у червоному вині.

Найкращий смак у коропа вагою до 1,5 кг – тоді його м’ясо має особливо ніжний смак, а дрібні кісточки умлівають під час приготування.

korop-zapechenyj-z-ovochamy-u-tisti-2Інгредієнти:

  • Короп – 1 шт.
  • Тісто філо – 500 г
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідори Черрі – 200 г
  • Часник – 1 шт.
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Лимон – 1 шт.
  • Сметана – 200 г
  • Вершки – 200 г
  • Олія оливкова – 100 мл
  • Гірчиця американська – 130 г
  • Сир Чеддер – 200 г
  • Вино біле сухе – 300 мл
  • Сіль, перець
  • Салат, зелень

Етапи приготування:

  1. Готуємо соус:

На оливковій олії обсмажуємо часник, розмарин, додаємо гірчицю, вершки, сметану і вино. Ретельно перемішуємо і нагріваємо до високої температури, але не доводимо до кипіння.

  1. Обсмажуємо рибу з овочами:

На оливковій олії обсмажуємо порізані моркву, цибулю, помідори та додаємо м’ясо коропа. За смаком додаємо базилік, сіль-перець, трохи вина.

  1. Готуємо тісто для риби:

Попередньо  розморожене тісто філо розкочуємо, обрізаємо до необхідного розміру, загортаємо рибу з овочами, посипаємо тертим сиром.

  1. Випікаємо 20 хв при температурі 200°C.
  2. Подаємо готову страву з листям салату, лимоном, помідорами і поливаємо соусом.

Смачного!