Короп – один з найпопулярніших і найдавніших різновидів річкової риби в усьому світі. Ще в стародавньому Китаї його розводили і готували, як особливий делікатес для китайських імператорів. Пізніше короп став улюбленою рибою по всій Азії, і підкоривши Європу, навіть оселився у водоймах Англії, а згодом і Америки.
Ніжний і трохи солодкуватий смак коропа полюбляють усюди, та в кожній країні є свої секрети приготування цієї риби. У Китаї коропа смажать і запікають з овочами, подають у кисло-солодкому соусі. У Польщі та Німеччині особливо популярний короп, тушений у пиві, у Болгарії коропа фарширують горіхами, також його смажать зі шпиком, запікають і маринують. А у Франції особливий делікатес – короп, начинений рибно-грибним фаршем і тушкований у червоному вині.
Найкращий смак у коропа вагою до 1,5 кг – тоді його м’ясо має особливо ніжний смак, а дрібні кісточки умлівають під час приготування.
Інгредієнти:
- Короп – 1 шт.
- Тісто філо – 500 г
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Помідори Черрі – 200 г
- Часник – 1 шт.
- Розмарин – 1 гілочка
- Лимон – 1 шт.
- Сметана – 200 г
- Вершки – 200 г
- Олія оливкова – 100 мл
- Гірчиця американська – 130 г
- Сир Чеддер – 200 г
- Вино біле сухе – 300 мл
- Сіль, перець
- Салат, зелень
Етапи приготування:
- Готуємо соус:
На оливковій олії обсмажуємо часник, розмарин, додаємо гірчицю, вершки, сметану і вино. Ретельно перемішуємо і нагріваємо до високої температури, але не доводимо до кипіння.
- Обсмажуємо рибу з овочами:
На оливковій олії обсмажуємо порізані моркву, цибулю, помідори та додаємо м’ясо коропа. За смаком додаємо базилік, сіль-перець, трохи вина.
- Готуємо тісто для риби:
Попередньо розморожене тісто філо розкочуємо, обрізаємо до необхідного розміру, загортаємо рибу з овочами, посипаємо тертим сиром.
- Випікаємо 20 хв при температурі 200°C.
- Подаємо готову страву з листям салату, лимоном, помідорами і поливаємо соусом.
Смачного!