Їмо

Корисне домашнє печиво для дітей: оберіть свій рецепт дитячого печива з 5 ідеальних

korysne-domashnye-pechyvo-dlya-ditej-oberit-svij-retsept-dytyachogo-pechyva-z-5-idealnyh-6

Коли малюки починають потроху куштувати «дорослу» їжу, це, з одного боку, прогрес і радість для батьків. Ну а з іншого — новий головний біль на тему того, чим нагодувати дитину, щоб було корисно та смачно. Перекуси — важлива частина раціону для малюків. Дитяче печиво — чудовий варіант боротьби з голодом, коли час обіду або вечері ще не настав, а що-небудь погризти вже хочеться.

Промислові солодощі, навіть різноманітні варіанти пісочного й вівсяного печива — це «джерело» цукру й токсичних трансжирів. Водночас готові ласощі відомих закордонних брендів коштують стільки, що купувати їх кожен день дуже неощадливо. А ось знайти рецепт печива для дітей і приготувати його своєму малюкові зовсім не складно. Адже полиці супермаркетів ломляться від різних видів корисного борошна, свіжого сиру, фруктів та інших інгредієнтів для кулінарної творчості.korysne-domashnye-pechyvo-dlya-ditej-oberit-svij-retsept-dytyachogo-pechyva-z-5-idealnyh-1

Рецепт дитячого печива: просто та смачно

Щоб ласощі вийшли дійсно корисними, варто спробувати скоротити кількість цукру (можна, якщо в дитини немає алергії, замінити його медом), а також покласти трохи менше жиру. Окрім того, бажано, щоб домашнє печиво для дітей не дуже кришилося й тривалий час залишалося свіжим.

Пропонуємо приготувати кілька безпрограшних видів смачного дитячого печива.

korysne-domashnye-pechyvo-dlya-ditej-oberit-svij-retsept-dytyachogo-pechyva-z-5-idealnyh-8№ 1. Вівсяне печиво для дітей — просто й апетитно

Вівсянка становить важливу частину раціону багатьох українських сімей. Мюслі, каша на молоці або воді, кисіль, вівсяні млинці — варіантів ціла купа. Чому б не приготувати печиво для дітей з улюбленою вівсянкою?

Вам знадобиться:

  • 2 склянки вівсяних пластівців швидкого приготування;
  • сухофрукти за смаком (оптимально — 100 г світлих родзинок);
  • 2 яйця;
  • щіпка ваніліну, щіпка солі, кориці.

Збийте яйця з ваніліном в окремому посуді. Змішайте сухі інгредієнти. Потім з’єднайте все в одній мисці, ретельно перемішайте, дайте крупі набрякнути. Сформуйте печиво, помістіть на пекарському папері на деко. Випікайте до готовності, стежачи за процесом, — час приготування скоротиться, якщо духова шафа потужна. За кілька хвилин до готовності присипте цукром.

Таке печиво з молоком, компотом або кефіром — хороший перекус для дітей.korysne-domashnye-pechyvo-dlya-ditej-oberit-svij-retsept-dytyachogo-pechyva-z-5-idealnyh-2

№2. Пісочне печиво для дітей: чи може воно бути корисним?

Пісочне тісто має одну особливість — у нього потрібно додавати досить велику кількість жиру. Печиво дітям не може бути занадто важким, перенасиченим промисловим маргарином. Складаючи оптимальний рецепт печива для дитини, відразу відкиньте дешевий маргарин. Тільки вершкове масло жирністю 82% і вище! Необхідно враховувати, що така випічка досить калорійна й поживна, і зловживати цим печивом, особливо зовсім маленьким ласунам, не варто. 1–2 штуки за перекус — саме те, що потрібно! Дитяче пісочне печиво може бути не тільки ласощами, а й розвагою для всієї родини. Тісто піддатливе та приємне в роботі, і малюка можна залучити до створення печива-фігурок.

Вам знадобиться:

  • 200 г вершкового масла;
  • склянка цукру;
  • 2 яйця;
  • 2,5 склянки борошна (можна взяти половину вівсяного або цільнозернового);
  • чайна ложка харчової соди.

Яйця перетріть із цукром, вмішайте в суміш м’яке вершкове масло. Додай соду, гашену кислотою (оцтом або лимонним соком). Підсипаючи просіяне борошно, замісіть пісочне тісто. Після цього залиште його на 30 хвилин у холодильнику. Потім розкачайте, склянкою або формочками зробіть печиво. Випікайте на пергаменті або силіконовому килимку.

korysne-domashnye-pechyvo-dlya-ditej-oberit-svij-retsept-dytyachogo-pechyva-z-5-idealnyh-3№ 3. Смачне печиво для дітей із сирком

Сир у дитячому раціоні обов’язковий, якщо немає протипоказань. Він багатий на кальцій, необхідний для повноцінного росту кісток, зубів. Дітям подобається солодкий сирок, але спробуйте розвивати смак свого малюка — запропонуйте йому корисне пікантне сирне печиво у формі паличок. Також його можна поєднувати з рідкими стравами: супами, пюре.

Вам знадобиться:

  • 1 пачка м’якого сиру (не зернистий, максимально сухий);
  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки пшеничних висівок;
  • 2 столові ложки вівсяних висівок;
  • сіль, трохи сушеного часнику.

Ретельно змішайте всі складові, за допомогою кондитерського мішка видавіть тісто у формі смужок на деко або пергамент, залишаючи проміжки. Посипте маком або кунжутом. Випікайте до готовності.

korysne-domashnye-pechyvo-dlya-ditej-oberit-svij-retsept-dytyachogo-pechyva-z-5-idealnyh-7№ 4. Печиво на кефірі

Тим крихіткам, у яких ще не з’явились усі зубки, приготуйте м’яке печиво на кефірі. Воно невагоме й сподобається навіть маленьким вередунам.

Вам знадобиться:

  • 350 г борошна;
  • склянка кефіру (можна взяти сметану або кисле молоко, підійде також домашній йогурт);
  • 100 г цукру (або щіпка солі, випічку можна зробити й несолодкою);
  • половина чайної ложки соди;
  • 2 чайні ложки рослинної олії.

Збийте кефір із цукром, додайте масло й гашену соду. Порційно досипаючи борошно, замісіть тісто. Довівши до потрібної консистенції, дайте йому настоятися з півгодини в холодильнику. Потім розкачайте пласт завтовшки 0,5 см, сформуйте вироби. Випікайте до рум’яної скоринки.

korysne-domashnye-pechyvo-dlya-ditej-oberit-svij-retsept-dytyachogo-pechyva-z-5-idealnyh-4№ 5. Бісквітне дитяче печиво — святкові ласощі

Читаючи рецепти печива для дітей із фото, усвідомлюєш, що господині, у яких є багато вільного часу, здатні створювати справжні шедеври. Пропонуємо приготувати своєму ласунчику печиво, схоже на улюблені дітьми «Пінгві» і «Барні». Головне — створити суперповітряне тісто!korysne-domashnye-pechyvo-dlya-ditej-oberit-svij-retsept-dytyachogo-pechyva-z-5-idealnyh-5

Вам знадобиться:

  • 3 яйця;
  • півсклянки цукру;
  • півсклянки борошна;
  • 0,5 чайної ложки розпушувача;
  • щіпка солі.

korysne-domashnye-pechyvo-dlya-ditej-oberit-svij-retsept-dytyachogo-pechyva-z-5-idealnyh-9Збийте 3 білки до міцних піків. 2 жовтки окремо з цукром також збийте. У жовткову суміш частинами додайте просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Потім порціями влийте збитий білок, обережно перемішуючи м’якою лопаткою знизу вгору. На змащене маслом деко або пергамент помістіть за допомогою спеціального мішечка майбутнє печиво (можна випекти цілісний корж і потім нарізати його на прямокутники). Посипте цукровою пудрою, випікайте 10–15 хвилин, температура — 150 градусів.

Пригощайте своїх малюків корисним печивом, і нехай вони зростають вам на радість!