Відпочиваємо

Куди поїхати відпочити влітку — сім ідей для морського відпочинку

kudy-poyihaty-vidpochyty-vlitku-sim-idej-dlya-morskogo-vidpochynku-1

Готуватися до відпустки варто заздалегідь — це знає кожен досвідчений мандрівник. Існує також особлива «каста» авантюристів — мисливців за «гарячими» турами. Безвізовий режим зробив море в Європі настільки доступним, що залишається лише обирати напрямки, курорти, міста, куди можна поїхати або полетіти. Сповнені туристами і популярні курорти Туреччини та Єгипту.

Куди поїхати на море в Європі

Якщо запланована поїздка — це перша подорож на європейські береги, можна починати з найбільш звичних за менталітетом, мовою, кліматом і традиціями країн. Одна з них відкриває наш морський рейтинг.

Болгарія. Відпустку на море в цій, розташованій недалеко від України, чорноморській країні варто обирати сім’ям з дітьми. На більшості курортів є просторі піщані пляжі з пологим входом.kudy-poyihaty-vidpochyty-vlitku-sim-idej-dlya-morskogo-vidpochynku-2
У кожному прибережному місті розвинена індустрія розваг для дітлахів: парки атракціонів, водяні гірки, міні-аквапарки, ігроленди, прокат машинок тощо. Додайте до цього помірні ціни на їжу та напої, схожий клімат — і ідеальна подорож готова.

Популярні курорти: Несебр, Бургас, Сонячний берег, Албена.

Чорногорія. Ця гостинна балканська країна скасувала візи для українців однією з перших у Європі. Це фантастично красива невелика держава зі слов’янським менталітетом, зрозумілою мовою і ласкавим морем. Тут також безліч готелів, апартаментів, вілл на будь-який смак і гаманець.kudy-poyihaty-vidpochyty-vlitku-sim-idej-dlya-morskogo-vidpochynku-3

Відпочинок влітку на море в Чорногорії — шанс не тільки вдосталь поплавати в бірюзових водах Адріатики, а й побачити приголомшливі пейзажі Балкан: красиві гори й озера, бухти, острови та пляжі.

Популярні курорти: Будва, Петровац, Бечичі, Рафаїловичі, Котор.

Греція. Усі ми в дитинстві зачитувалися міфами про грецьких богів і героїв, мріяли відвідати місця, де відбувалися легендарні події, побачити величний Акрополь. Мрії збуваються! Відпочинок на грецьких островах і материку більш ніж доступний, особливо якщо подбати про путівки заздалегідь — купити за акцією раннього бронювання, яку пропонують більшість туроператорів.

Спокійний відпочинок на морі (Іонічне, Егейське), величезна кількість пам’яток, пов’язаних з античними часами, та приголомшлива місцева кухня — це Греція влітку. Особливо люблять їздити сюди шанувальники національних страв: морепродуктів, салатів, м’яса на грилі, мусаки, мезе та інших гурманських смаколиків.

Популярні курорти: острова Родос, Кос, Крит, Санторіні, Халкідікі, Корфу, курорт Лутракі неподалік від Афін.

Кіпр. Острів Афродіти, як його ще називають, близький за духом до грецьких традицій і сильно орієнтований на туристів із країн СНД. Практично в кожному ресторані меню дубльовано російською, а гості з Росії становлять більшість контингенту на пляжах і в готелях.

Кращий відпочинок на морі на Кіпрі буде в готелі, віддаленому від галасливих набережних і дискотек, під пляжною парасолькою, під час морських прогулянок. Пам’яток тут удосталь: залишки давнини, храми (багато православних церков), музеї, заповідники з приголомшливими пейзажами.

Популярні курорти: Айя-Напа, Пафос, Ларнака, Лімасол.

Італія. Це «найсмачніша» красуня, улюблена туристами з усього світу європейська країна. Вирішуючи, де саме провести відпустку, сплануйте подорож Італією. Тут є абсолютно все для туристичної феєрії: красиві гори, фантастичні озера (Гарда, Комо тощо), милі мальовничі містечка, пляжні курорти. Звичайно, вирушаючи в Італію, доведеться одразу вирішити питання, на яке море краще поїхати. Курорти розташовані на берегах Адріатичного, Іонічного, Середземного, Лігурійського та Тірренського морів.kudy-poyihaty-vidpochyty-vlitku-sim-idej-dlya-morskogo-vidpochynku-6

В Італії обов’язково відвідайте загадкову Флоренцію, модний Мілан, романтичну Верону, фантастичну Венецію. Ще один туристичний магніт країни — її легендарна кухня. Піцу, пасту, лазанью, приголомшливі сири та м’ясні вироби тут можна сміливо замовляти у вуличних кафе — якість скрізь відмінна, але за «посадку» усередині ресторану або біля панорамного вікна можуть накинути 50% ціни на їжу та напої.

Популярні курорти для відпочинку на морі: Сицилія, Сардинія, Ріміні, Сан-Ремо, Іск’я і безліч інших.

Туреччина. Куди поїхати відпочивати влітку, щоб максимально відволіктися від робочих буднів, готування та повсякденних турбот? Звичайно, у Туреччину, країну, яка подарувала світові all inclusive. Величезна кількість готелів, від скромних міських апартаментів на віддаленні від узбережжя до великих комплексів з басейнами, парками, аквапарками, спа, ресторанами, кортами та полями для гольфу — обирайте, що по кишені! До ваших послуг чотири моря: Середземне, Егейське, Чорне та Мармурове.kudy-poyihaty-vidpochyty-vlitku-sim-idej-dlya-morskogo-vidpochynku-8

Ще одна величезна перевага — турки просто обожнюють дітей і оточують непідробною турботою кожного маленького гостя. Готелі пропонують безліч дитячих послуг: спеціально обладнані басейни та пляжі, меню для маленьких гурманів, анімацію, розважальні та навчальні заняття.

Популярні курорти: Аланія, Анталія, Кемер, Белек, Сіде, Мармарис, Фетхіє, Бодрум.

Грузія. Ця країна розвиває туристичну галузь небувалими темпами, і хоча тут залишилося чимало радянських традицій морського відпочинку у вигляді продавців їжі на пляжі, завищених цін на житло у приватному секторі із сумнівними умовами, Грузія як місце для пляжного релаксу має безліч переваг. Тепле Чорне море (особливо душевно тут тим, хто відчуває ностальгію за Південним берегом Криму), смачна їжа, гостинні люди, багато цікавих пам’яток і міст.

Перебуваючи у відпустці в Грузії, потрібно знайти в собі сили відірватися від лежака та келиха зі смачним вином, щоб відвідати гори та легендарні старовинні храми. Одна з величезних переваг цієї країни — те, що грузини налаштовані до українців дуже доброзичливо, багато хто знає російську мову. Але варто бути напоготові, адже багато місцевих, прикриваючись привітністю, можуть завищувати ціни, обманювати, хитрувати, щоб нажитися на наївних гостях.

На море у Грузії найкраще відпочивати в Батумі або Кобулеті.

Цікавих вам подорожей і незабутніх вражень!