Їмо

Мариновані печериці: вибираємо улюблений рецепт

marynovani-pecherytsi-vybyrayemo-ulyublenyj-retsept1

Гриби мариновані — одна з найпопулярніших в холодну пору року страв. Пікантні печериці — й самодостатня їжа, й відмінна закуска, й чудове доповнення, наприклад, до салатів. Приготування страви з грибів забере трохи часу, зате в результаті ви потішите себе та близьких смачною їжею, яка з легкістю стане окрасою святкового столу.

Врахуйте лише, що печериці мариновані — делікатесна їжа. Вживати її варто в обмеженій кількості. Крім того, гриби не рекомендують вводити в раціон дітей до 5 років.

Готуємо пікантний маринад для печериць

marynovani-pecherytsi-vybyrayemo-ulyublenyj-retsept2У торгових центрах мережі METRO ви можете придбати якісні свіжі печерички, які будуть мати чудовий вигляд і після термічної обробки. Але в даному разі смак майбутньої страви залежить не так від самих грибів, як від того, як замаринувати їх. Ми поділимося рецептом пікантного соусу, завдяки якому у вас вийдуть неперевершені печериці.

Для того, щоб зробити таку страву, передусім вам знадобляться:

  • печериці (бажано невеликого або середнього розміру) — 1 кг;
  • сіль (лише велика, не йодована) — 1 ст. л.;
  • вода — 1 л.

marynovani-pecherytsi-vybyrayemo-ulyublenyj-retsept3Щоб приготувати маринад, візьміть:

  • коріандр (зерна) — на смак;
  • гірчицю (зерна) — на смак;
  • лаврове листя — кілька штук;
  • перець горошком — 4–5 шт.;
  • оцет — 100 г;
  • цукор-пісок — 1 ст. л.;
  • цибулину;
  • солодку перчину.

Покрокова інструкція:

  1. Миємо печериці холодною водою, намагаючись не поламати їх і не пошкодити поверхню грибів. Даємо рідині стекти.
  2. У каструлі розмішуємо воду та ложку солі, кип’ятимо. Кладемо гриби, варимо максимум 10 хвилин. Після цього відкидаємо основу майбутнього кулінарного шедевра на друшляк.
  3. Ріжемо кубиками цибулю, складаємо в мисочку. Подрібнюємо болгарський перець, кладемо в іншу ємність.
  4. Цибулю поливаємо оцтом. Залишаємо маринуватися. Так пікантними вийдуть не тільки печериці, але й цибулька.
  5. Всі інгредієнти, приготовані для маринаду, змішуємо, додаємо подрібнений солодкий перець. Одержаний мікс ставимо на вогонь.
  6. У киплячий маринад кладемо печериці, варимо 4 хвилини. Висипаємо в каструльку цибулю з оцтом. Перемішуємо та відставляємо остигати.
  7. Перекладаємо вміст каструльки в підготовлену чисту банку, накриваємо звичайною кришкою, ставимо в холодильник на маринування. Приготовані в такий спосіб печериці необхідно з’їсти найближчим часом. Втім, вони виходять настільки смачними, що зберігати їх не доведеться. Якщо ви хочете герметично закрити мариновані подібним чином грибочки, насамперед простерилізуйте банки. Потім помістіть у них готові печериці, залийте маринадом. Після цього закрийте банки.

Мариновані печериці з кропом

marynovani-pecherytsi-vybyrayemo-ulyublenyj-retsept4Зроблені за нижченаведеним рецептом печериці виходять ніжними й неймовірно ароматними. Згодом їх можна використовувати, наприклад, як основу для приготування пирогів, вишуканих салатів. Звичайно, цим маринованим делікатесом можна ласувати і як окремою стравою.

Для приготування цієї апетитної закуски вам знадобляться:

  • печериці — 0,5 кг;
  • часник — 2–3 зубчики;
  • кріп — 1 пучок;
  • оцет яблучний (п’ятивідсотковий) — 80 мл;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор — 2 ч. л.;
  • олія — 100 мл;
  • лаврове листя — кілька штук;
  • перець горошком — 8 шт.

Покрокова інструкція:

marynovani-pecherytsi-vybyrayemo-ulyublenyj-retsept5

  1. Миємо гриби, даємо воді стекти. Мініатюрні печерички не подрібнюємо, середні розрізуємо навпіл, великі — на 4–6 частин.
  2. Виливаємо соняшникову олію в глибоку сковороду. Потім кладемо туди грибочки, потертий часник, обсмажуємо на середньому вогні 8–9 хвилин.
  3. Подрібнюємо кріп, міксуємо з печерично-часниковою масою. Солимо, додаємо цукор, приправи та оцет. Все вимішуємо, 5 хвилин тушкуємо під кришкою на вогні середньої інтенсивності.
  4. Трохи остиглі гриби перекладаємо в підготовлені ємності (оптимально, якщо це будуть скляні банки). Заливаємо маринадом зі сковороди, накриваємо кришкою.
  5. Подаємо печериці до столу приблизно через 4 години. За цей час вони вберуть у себе достатню кількість маринаду. Але ще смачнішими грибочки вийдуть, якщо будуть взаємодіяти з соусом 24 години. Зберігати мариновані печериці потрібно в холодильнику.