Працюємо

Море морепродуктів від METRO

moreproduktiv-vid-metro-1

Морепродукти — це вишуканий делікатес та ознака статусу ресторану. До того ж, позиції в меню з цими продуктами є високоприбутковими, адже страви з ними любить багато хто з ваших гостей. Не тільки тому, що це дуже смачно, а й тому, що морепродукти надзвичайно корисні для здоров’я. Риба та молюски є важливою частиною здорового харчування. Вони містять високоякісний білок та інші необхідні поживні речовини і є обов’язковою складовою добре збалансованої дієти.

Що включити в меню?

Якщо ви плануєте порадувати ваших гостей морепродуктами, додайте до меню страви з різними продуктами, щоб урізноманітнити пропозицію та задовольнити кожного клієнта. Наприклад, страви з соковитим м’ясом молюсків, екзотичними й маловідомими у нас морськими черенками — це вид великих їстівних морських двостулкових молюсків, або ніжним м’ясом морського гребінця. Всі вони є чудовим джерелом якісного легкозасвоюваного білку, що містить незамінні для людини амінокислоти. Крім того, вони містять велику кількість вітамінів: вітамін А, вітаміни групи В, вітамін РР. Цей коктейль в нашому організмі покращує енергетичні реакції й сприяє очищенню крові та покращенню імунітету.

Делікатесне м’ясо морського гребінця також знижує рівень холестерину в крові, нормалізує обмін речовин, покращує роботу нервової, ендокринної та серцево-судинної систем та підвищує загальний тонус організму людини. До їстівних частин гребінця відносяться білий м’яз та ікряний мішечок. Гребінець, як правило, злегка відварююсь або підсмажують. Ці екзотичні та рідкісні морепродукти найчастіше продаються без мушлі. Проте подача страви з гребінцями в мушлі, яка є чудовою прикрасою, виглядає набагато оригінальніше.

Смажені гребінці в мушлі в соусі з ніжним крем-фреш

moreproduktiv-vid-metro-2

Інгредієнти:

Гребінці в мушлі ТМ Алігатор із Великобританії — 500 г
крем-фреш — 1 стакан
масло вершкове — 4 ст. л.
сік лимонний
вершки жирністю 10-20% — 1 склянка
базилік свіжий — 4 листочки
часник — 3 зубчики
крохмаль — 1 ст. л.
бренді або вино — 1 ст. л.
вода — 4 ст. л.
сіль за смаком

Спосіб приготування:

Розігріти вершкове масло, додати часник і лимонний сік. Викласти морепродукти в сковороду й обсмажувати 3 хвилини. (Головний лайфхак з приготування гребінців – не довше 5 хвилин, інакше вони стануть гумовими).

Додати бренді, повернути на вогонь сковороду. Розвести крохмаль у воді й додати в сковороду разом з крем-фрешем. Зменшити вогонь до мінімуму й, помішуючи, прогріти соус 2 хвилини до загустіння. Повернути в соус морепродукти з соком, що виділився. Присипати нарізаним базиліком.

Цікаво проекспериментувати із соковитими бейбі восьминогами – їх можна додавати до салатів, пасти або різото цілими, адже це виглядає дуже ефектно. Восьминоги – смачний і досить популярний інгредієнт середземноморської кухні, що відома своїм позитивним впливом на здоров’я. Окрім чудового смаку, це м’ясо багате на вітамін В12, селен, цинк, залізо та інші важливі для нашого організму речовини.

І родзинкою меню можна вважати страви з вишуканим елітним лобстером. М’ясо лобстера нежирне і завжди вважалось делікатесом. Також  воно містить надзвичайну кількість вітамінів і корисних речовин. 100г лобстера забезпечує більшу частину добової норми селену, третину норми йоду й частково кальцію та магнію.

Можна приготувати, наприклад, ніжного Лобстера зі спаржею у ароматному вершково-апельсиновому соусі.

moreproduktiv-vid-metro-3

Інгредієнти:

Американський лобстер ТМ Aligator (Канада) — 100 г
спаржа – 60 г
вершки (жирністю 33%) – 100 г
апельсиновий сік – 30 г
імбир (свіжий) – 10 г
голландський сир – 30 г
сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

Вершки й апельсиновий сік змішати, додати дрібно нашаткований імбир, випарити до отримання консистенції густого соусу, додати сіль і перець за смаком, перемішати.

У спаржі відрізати задерев’янілі кінчики, бланшувати в окропі з додаванням солі і цукру за смаком. М’ясо лобстера швидко прогріти в соусі. Гарячу спаржу і лобстера викласти на тарілку, декорувати тонкими смужками сиру і клешнями лобстера.

До речі, дуже зручно для рестораторів використовувати лобстера вже розділеного порційно. Знайти такий продукт можна в мережі гіпермаркетів METRO.

Також урізноманітнити своє меню ви можете, використовуючи паелью з рибою та/або морепродуктами ТМ Aligator з Іспанії, супову суміш морепродуктів ТМ Aligator з Іспанії, філе тріски ТМ Aligator з Ісландії, філе Пангасіуса ТМ Aligator із В’єтнаму, омара норвезького ТМ Aligator із Великобританії. Усі ці ексклюзивні продукти ви можете знайти в METRO.

Нюанси

moreproduktiv-vid-metro-4

Морепродукти — делікатні інгредієнти, присутність котрих у меню, з одного боку, додає до рівня і статусу ресторану, а з іншого — ускладнює життя рестораторам. Адже якість молюсків, восьминогів, гребінців, лобстерів та іншого морського улову потребує пильного нагляду. Це дорогі продукти, які швидко псуються і доставляють в Україну здалеку.

В METRO ми враховуємо всі ці нюанси, щоб забезпечити ваш бізнес і ваших гостей якісними морепродуктами.