Їмо

Морозиво з печивом в домашніх умовах

morozyvo-z-pechyvom-v-domashnih-umovah

Морозиво ніколи не набридає, його люблять і діти, і дорослі. Про популярність ласощів свідчить також кількість їх видів із найрізноманітнішими наповнювачами.

Попри те, що представлений в магазинах асортимент цього десерту величезний, ніхто не забороняє вам готувати власні його варіації. Пропонуємо зробити морозиво з печивом, рецепт якого можна вдосконалювати на свій смак. Усі продукти, які потрібні для приготування такої смакоти, ви завжди знайдете в торгових центрах мережі METRO.

Готуємо морозиво з печивом і шоколадом

Готувати такий десерт досить просто та швидко: на ваші активні дії піде максимум пів години. Щоправда, процес охолодження солодощів триватиме значно більше часу. Ласощі мають провести в холодильнику мінімум 4 години.

Урізноманітнити морозиво з печивом можна горішками (мигдалем, фісташками). Особливого смаку десерту нададуть також ягоди — шматочки полуниці, чорниця, лохина. Крім того, за бажання ви можете використовувати не пісочне, а шоколадне печиво.

Інгредієнти morozyvo-z-pechyvom-v-domashnih-umovah

Щоб приготувати 12 порцій смакоти, візьмемо:

  • шоколад (бажано темний, але можна використовувати й різновид, який ви найбільше любите) — 1 плитку;
  • пісочне печиво (без прошарку) — 24 шт.;
  • вершки (жирність — 33 %) — 0,5 л;
  • згущене молоко (не варене) — 200 мл.

Покрокова інструкція: morozyvo-z-pechyvom-v-domashnih-umovah

  1. Ставимо в холодильник не лише вершки, а й згущене молоко. Завдяки такому нехитрому лайфхаку ці продукти краще збиватимуться.
  2. Поки згущене молоко та вершки охолоджуються, готуємо місткість для морозива. Це може бути деко з бортиками. Головне, щоб на таку місткість помістилася половина печива. Застеляємо форму харчовою плівкою так, аби краї звисали з запасом. Викладаємо на деко 12 печив.
  3. Дві третини шоколадної плитки січемо ножем, залишок дрібно натираємо на тертушці в окрему тарілку.
  4. Близько 3–5 хвилин збиваємо на середніх оборотах вершки, не припиняючи процес, вливаємо до них згущене молоко. Збиваємо масу до утворення на ній стійких піків.
  5. Всипаємо в отриману суміш насічений шоколад, акуратно (але швидко) перемішуємо. Викладаємо солодку масу на печиво, розрівнюючи її лопаткою.
  6. Зверху накриваємо майбутнє морозиво другою половиною печива. Укутуємо десерт плівкою, ставимо в морозилку мінімум на 4 години.
  7. Перед дегустацією дістаємо морозиво з печивом. Знімаємо плівку, яка покриває ласощі. Порційно нарізаємо готовий десерт. Боки брикетиків обвалюємо в тертому шоколаді. Викладаємо смакоту на блюдо та подаємо на стіл.

Смачного!