Їмо

Найкращі рецепти пончиків для гурманів і ласунів

najkrashhi-retsepty-ponchykiv-dlya-gurmaniv-lasuniv-1

Пончик, пампушка, берлінер, донат — цей круглий солодкий смажений пиріжок, відомий у різних країнах під різними назвами, підкорив увесь світ. Практично в кожній державі є свій традиційний і улюблений спосіб того, як можна готувати цю страву. І хоча дієтологи проти високої калорійності пончиків і обсмажування у фритюрі, популярності цих смаколиків це не шкодить.

Є безліч рецептів солодких смажених пиріжків. У нашій добірці ми зібрали найпростіші способи приготування цих апетитних ласощів.

Сирні пончики

Ця страва з сиру чудово підходить для сніданку. Щоб зробити такі запаморочливо смачні смаколики, знадобиться всього 20 хвилин.

najkrashhi-retsepty-ponchykiv-dlya-gurmaniv-lasuniv-2

Інгредієнти:

  • сир — 300 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • розпушувач;
  • сметана — 1 ст. л.;
  • манка — 1 ст. л.;
  • борошно — 130 г;
  • сіль, ванілін.

Приготування:

  1. Приготування пончиків стартує з того, що яйця необхідно змішати з сіллю та цукром, трохи збити, додати до сиру. Наприкінці кладемо сметану.
  2. Борошно змішуємо з манкою, додаємо розпушувач, ванілін і з’єднуємо з сирною масою.
  3. Формуємо невеликі кульки, посипаючи їх борошном. Утворені колобки смажимо у фритюрі до золотавого кольору.
  4. Викладаємо сирні пампухи на серветку, щоб із них стекла олія.
  5. Подаємо з варенням або зі згущеним молоком.

Пончики на молоці: рецепт Гордона Рамзі

Гордон Рамзі — відомий британський шеф-кухар і ведучий кулінарних телешоу, чиї ресторани відзначені 16 мішленівськими зірками. Улюблений рецепт пончиків Гордона ми назвали «Шоколадний хіт».

Інгредієнти:

  • молоко — 900 мл;
  • свіжі дріжджі;
  • цукор — 3-4 ст. л.;
  • пачка вершкового масла (240 г);
  • борошно — 2,5 склянки;
  • яйця — 2 шт.;
  • дрібка солі;
  • густі вершки — 500 мл;
  • рідкий мед — 3-4 ст. л.;
  • гіркий шоколад.

najkrashhi-retsepty-ponchykiv-dlya-gurmaniv-lasuniv-3

Приготування:

  1. Розігріваємо молоко з цукром до 30 °C.
  2. Розламуємо дріжджі на дрібні шматочки, заливаємо половиною теплого молока. Гарненько перемішуючи інгредієнти, залишаємо на годину, щоб дріжджі «ожили».
  3. До другої частини молока додаємо вершкове масло. Потім розтоплюємо суміш на повільному вогні.
  4. До борошна додаємо сіль, яєчні жовтки. Наступний крок — вливаємо туди ж молоко з маслом і дріжджі. Беремо дерев’яну ложку та ретельно все перемішуємо.
  5. На столі або дошці замішуємо м’яке еластичне тісто, перекладаємо в миску, залишаємо «відпочити» в теплому місці під харчовою плівкою на 1-1,5 години.
  6. У каструльці розігріваємо вершки з медом.
  7. Шоколад подрібнюємо ножем на невеликі шматочки, додаємо вершкове масло, заливаємо вершково-медовою сумішшю. Ретельно змішавши, збиваємо вінчиком. Готову шоколадну начинку ставимо в холодильник охолоджуватися.
  8. Повертаємося до тіста, розкачуємо його товщиною 1,5 см, нарізуємо невеликими брусочками. Викладаємо заготовки на дошку та залишаємо ще на 30-40 хвилин у теплому місці, щоб піднялися.
  9. У глибоку сковороду наливаємо олію, прогріваємо, смажимо «хітові» пончики до золотавого кольору.
  10. У кондитерський мішок із насадкою перекладаємо шоколадну масу та начиняємо ще теплі пампухи. Викладаємо їх у мисочку.

Пончики на кефірі та без дріжджів

Цей рецепт приходить на допомогу, коли хочеться потішити себе солодким, але немає ні часу, ні бажання довго возитися з тістом.

najkrashhi-retsepty-ponchykiv-dlya-gurmaniv-lasuniv-4

Інгредієнти:

  • кефір (2,5 %) — 250 мл;
  • борошно — 400 г (3 склянки);
  • яйця — 1 шт.;
  • цукор — 4-5 ст. л.;
  • сіль;
  • сода — ½ ч. л.;
  • вершкове масло — 30 г;
  • олія — 3-4 ст. л.

Приготування:

  1. Яйце збиваємо з цукром до однорідної консистенції.
  2. У яєчно-цукрову суміш виливаємо кефір і розтоплене вершкове масло, сиплемо сіль, соду. Все ретельно перемішуємо.
  3. Невеликими частинами вводимо в суміш борошно, замішуємо тісто.
  4. У готовій кульці з тіста робимо посередині невелику ямку. У це заглиблення акуратно наливаємо олію та вмішуємо її в тісто.
  5. Ділимо тісто на дві частини, кожну розкачуємо товщиною до 1 см. Борошно не додаємо, щоб пончики не горіли під час смаження. Вирізаємо заготовки.
  6. Смажимо пончики на пательні або у фритюрі в добре розігрітій олії. Викладаємо на паперові серветки, посипаємо цукровою пудрою.

Американські різнокольорові donuts, що випікають у духовці

najkrashhi-retsepty-ponchykiv-dlya-gurmaniv-lasuniv-5

В Америці популярність цієї страви не поступається любові до бургерів. У знаменитій пончиковій Randy’s (Лос-Анджелес) готують близько 30 видів донатсів. Одним із рецептів цієї культової закусочної ми пропонуємо скористатися вдома.

Інгредієнти:

  • молоко — 100 мл.;
  • борошно — 200 г;
  • цукор — 50 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • сіль;
  • сухі дріжджі — 7 г;
  • ванільний сироп або екстракт;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукрова пудра — 100 г;
  • лимон;
  • харчові барвники;
  • кондитерська посипка.

najkrashhi-retsepty-ponchykiv-dlya-gurmaniv-lasuniv-6

Приготування:

  1. Переливаємо молоко в каструльку, нагріваємо приблизно до 40 °C.
  2. Яйце збиваємо, додаємо сіль, цукор і ванільний екстракт.
  3. У яєчну суміш вливаємо молоко, всипаємо дріжджі, перемішуємо.
  4. Просіюємо борошно та всипаємо його частинами до дріжджів, замішуємо м’яке тісто.
  5. Розтоплюємо вершкове масло. Потроху додаємо його до тіста. Продовжуємо вимішувати, поки масло повністю не вбереться. Тісто має бути трохи рідкуватим і липнути до рук.
  6. Готову суміш накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на годину підходити в теплому місці.
  7. Тісто місимо, перекладаємо в кондитерський мішок і заповнюємо формочки для приготування донатсів. Залишаємо його в теплому місці ще приблизно на 15-20 хвилин.
  8. Розігріваємо духовку до 180 °C і 10 хвилин випікаємо майбутній кулінарний шедевр.
  9. Готуємо глазур — цукрову пудру змішуємо з водою та лимонним соком, додаємо харчові барвники.
  10. Занурюємо донатси в глазур і прикрашаємо посипкою.

Берлінер із повидлом, приготований на воді

Берлінер із начинкою — це німецькі пончики. Готують такі солодощі на дріжджах, які роблять страву повітряною та пишною.

najkrashhi-retsepty-ponchykiv-dlya-gurmaniv-lasuniv-8

Інгредієнти:

  • борошно — 500 г;
  • вода — 180-200 мл;
  • вершкове масло — 100 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукор — 1-2 ст. л.;
  • сухі дріжджі — 6 г;
  • сіль;
  • повидло.

Приготування:

  1. У просіяне борошно додаємо цукор, сіль, дріжджі та яйце, перемішуємо.
  2. Вливаємо теплу воду, замішуємо тісто.
  3. Розтоплюємо масло, додаємо в тісто, добре вимішуємо, поки масло не вбереться.
  4. Накриваємо тісто харчовою плівкою, залишаємо на 15 хвилин у теплому місці.
  5. З тіста робимо круглі заготовки, залишаємо підійти на 20 хвилин.
  6. Смажимо берлінери занурювальним способом у фритюрі, потім викладаємо на паперову серветку або сито.
  7. У кондитерський мішок з насадкою для еклерів перекладаємо повидло та начиняємо пампухи.

Смачного!