Працюємо

Найсмачніші події вересня-жовтня

Ця осінь запам’ятається не тільки яскравими фарбами і теплими днями, а й цілою низкою цікавих заходів. Виставка харчової промисловості, конкурс на креативність від шефів, форум для власників готельно-ресторанного бізнесу та інші, не менш захоплюючі заходи вже встигли пройти в Києві. Низка кулінарних івентів подарувала шеф-кухарям, рестораторам, власникам готельного і клінінгового бізнесу, а якщо в цілому, – відвідувачам, багато вражень і знань. Ми вирішили ввести вас в курс справи і підготували репортаж, щоб розповісти, як це було.

III Міжнародний фестиваль шеф-кухарів BEST CHEF

 Дата: 18-19 вересня 2018 року

Уже третій рік поспіль відомі кухарі з європейських країн ділилися своїм досвідом з усіма охочими в рамках міжнародного фестивалю BEST CHEF. З метою донести колегам кулінарні інновації та перспективи, нові підходи і погляди, особисті відкриття і принципи, фестиваль відвідали шефи з Бельгії, Франції, Нідерландів, Іспанії та інших не менш популярних в кулінарних колах країн.

Учасники дізналися про різноманітні тренди і незвичайні підходи до ведення ресторанного бізнесу. Наприклад, латвійський шеф-кухар розповів, як перетворити сезонний локальний продукт в сучасний тренд. Українські майстри продемонстрували можливості 3D food printing, а також говорили про розвиток ідей національної гастрономії і тренди сучасної української кухні. У свою чергу, професіонал з Нідерландів провів майстер-клас з виготовлення посуду ручної роботи.

А шеф-кухарі і власники ресторанів розповіли про те, як перетворити роботу на улюблене хобі, що таке селф-брендинг, навіщо він потрібен і як його побудувати. Вони познайомили учасників фестивалю з сучасними техніками подачі страв і розповіли про авторську молекулярну кухню. Крім того, поговорили про цінності локальних продуктів і показали, як можна найкращим чином підкреслити нетривіальність деяких з них.

Два супернасичені дні, безліч інформативних лекцій, захопливі майстер-класи та конкурси від дванадцяти відомих майстрів кулінарної справи з усієї Європи. Захід відбувся за підтримки МETRO Cash & Carry, а також компанії «ЕРС», EFFO, Convotherm, «Нестле Профешнл» та інших.

 

RestArt

 Дата: 26-27 вересня 2018 року

Протягом двох днів в Pochayna Event Hall в Києві зібралися 5 зіркових спікерів і 3000 рестораторів: теорія і практика кулінарної справи. Усіх їх об’єднав масштабний гастрономічний проект RestArt за участі таких партнерів, як МETRO Cash & Carry, Форвард, Pepsico та інших.

Івент був розділений на кілька тематичних платформ: RestArt Forum, Chef Lab, Manager Lab і Expo & Test. У перший день форуму відомі ресторатори світу розповіли про досвід свого становлення та шляхи до досягнення успіху. Також, говорили про ресторани, як про прибутковий бізнес. Гості із захопленням слухали корисну інформацію про, так звані, факапи — наріжні камені, які врешті-решт привели іменитих лекторів до бажаного результату. А завершальним етапом першого дня стала RestArt Party, де гості змогли неформально поспілкуватися зі спікерами.

На наступний день учасникам було запропоновано послухати лекції про тренди харчових продуктів, окремою темою стало використання птиці в меню від Реджинальда Йуса. В рамках Manager Lab такі фахівці, як Даг Зацман, Альберт Адріа, Алан Йау розповіли про «іншу» сторону ресторанної справи: менеджмент, нюанси ведення бізнесу, стратегії і секрети зростання. Окремо поговорили про те, як тонко відчувати клієнта і адаптувати пропозицію до його запитів і бажань. А також в цей день відбулася виставка RestArt Expo & Test, де зібрали професійне обладнання, товари і послуги для ринку HoReCa. Тут можна було не тільки подивитися на нові продукти і послуги, але і як слід протестувати та продегустувати їх.

 

ПРИМУС: HoReCa Україна 2018

 Дата: 2-5 жовтня 2018 року

На початку жовтня відбувся XIV Міжнародний виставковий проект, де були продемонстровані обладнання, аксесуари, меблі та предмети інтер’єру для готелів і ресторанів — «ПРИМУС: HoReCa Україна 2018».

Представники різних профілів готельного і ресторанного бізнесу зібралися в Києві, щоб визначити перспективи розвитку свого бізнесу на наступний рік. Серед відвідувачів були власники закладів в сфері готельного бізнесу, сфери розваг, фітнесу, громадського харчування, торгівлі, туризму, дистриб’ютори торгових марок, дизайнери, керівники оздоровчих та лікувальних закладів. Програма була присвячена темі сучасних технологій клінінгу. Так Євген Сухарєв розповів про особливості збирання після пожежі, а Тетяна Тимофєєва поділилася порадами, як очистити килими та м’які меблі. Учасникам виставки показали нові сегменти ринку в галузі клінінгу, а також тенденції і перспективи розвитку ринку на найближчі роки.

Проект «ПРИМУС: HoReCa Україна 2018» поєднав в собі корисну інноваційну інформацію і фахівців з різних, але наближених сфер в одному місці та в один час.

Конкурс творчої кухні CULINART’2018

Дата: 15-31 жовтня 2018 року

Цілий рік професійні шефи чекали захід, де можна продемонструвати свій талант, оригінальність і творчий підхід. І він відбувся! До кінця жовтня проходить конкурс для всіх талановитих і креативних майстрів кулінарної справи — CULINART’2018. Це місце, де кухарі зможуть довести світові свої вміння та можливості.

Змагання відбувається в два етапи. Організатори створили максимально комфортні умови для всіх охочихпродемонструвати свої здібності. До складу журі увійшли такі відомі шеф-кухарі, як John Cadieux, Aylin Yazıcıoğlu, Daniel Phippard, Juan Arbelaez і ін.

Для участі в першому етапі необхідно було всього лише відправити електронною поштою фото своєї конкурсної роботи. Після чого всі надіслані матеріали були дистанційно оцінені провідними кухарями з Європи. У другийетап відберуть лише сім кращих робіт, які оцінять судді в фіналі 14 листопада. Варто відзначити, що він пройде в рамках виставки FoReCH 2018 — найбільшого міжнародного експофоруму ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу в Україні.

За перше місце професіонал отримає диплом переможця конкурсу, а також грошовий приз у розмірі 50 тис. гривень. Крім цього, йому вручать подарунки від спонсорів та організаторів. Фіналіст, який завоює друге місце, отримає такі ж корисні і необхідні призи від партнерів конкурсу, а також грошовий приз на суму 30 тис. гривень. Конкурсант, що посяде 3 місце, також отримає подарунки від співорганізаторів і забере свою грошову нагороду на суму 15 тис. гривень.

Крім цього, на майданчику конкурсу відбудеться кілька майстер-класів від членів журі. А поки залишається таємницею, хто саме з шефів покаже вищий пілотаж в кулінарному мистецтві.

Ресторанний форум клубу Hoteliero

Дата: 23 жовтень 2018 року

Вже традиційно четвертий рік поспіль для рестораторів пройшов форум клубу Hoteliero. Протягом дня тут звучали поради з перших вуст від досвідчених і компетентних спікерів на тему «Больові точки ресторатора: прибутковість концепції, гендерні стереотипи, логістика локальних продуктів».

Форум безумовно заслужив на особливу увагу, оскільки лектори давали слушні рекомендації та говорили про важливі, певною мірою, несподівані тонкощі ведення бізнесу. Наприклад, фахівець з комунікацій HoReCa METRO Наталія Стороженко розповіла слухачам, як використовувати digital-технології в ресторанному бізнесі і при цьому ставати все ближчим і помітнішим для свого гостя.

Шеф-кухар Юрій Приємський поділився порадами про те, як створити авторське меню, а не копіювати чужі ідеї, а Virginia Anne Newton повідала, ким же є ті експерти, що дають ресторанам зірки, і якими критеріями вони керуються. У свою чергу, Дар’я Цівіна говорила про те, як закрити ресторан. Адже кожному рестораторові варто вчасно відчути, коли варто не тільки відкривати заклад, а й прощатися з ним. А власниця Prynada Ukrainian café Олена Жигун-Журба розповіла, як заробляти на українському і по-українськи, а також про відкриття з мінімальними інвестиціями.

Крім теорії, експерти приділили увагу і практиці. Вони розглядали конкретні приклади та концепції на прикладі реальних кейсів учасників форуму, давали свої прогнози щодо затребуваних на ринку ідей. Також лектори не забули ознайомити публіку з успішними і провальними проектами і разом проаналізували їхні плюси та мінуси.

WorldFood Ukraine

Дата: 23-25 жовтня 2018 року

В кінці жовтня в Києві відбулася наймасштабніша українська виставка харчових продуктів та напоїв — WorldFood Ukraine. Всі охочі змогли не тільки подивитися на запропоновані експонати, а й продегустувати продукти, взяти участь в майстер-класах, насолодитися презентаціями та долучитись до food-батлів.

Уже в перший день кращі сомельє України та Європи дали професійну експертну оцінку винам та іншим видам алкоголю, привезеним з різних куточків світу. До того ж, усі, хто цікавиться еногастрономією і барним мистецтвом, могли пройти школу сомельє і барменів під керівництвом досвідчених викладачів.

Зацікавлені тематикою новітніх технологій в харчовій індустрії отримали багато корисної та цікавої інформації під час другого дня на конференції OPEN R & D LIETUVA. Гості заходу почули про створення нових функціональних матеріалів та інноваційних харчових продуктів, а також дізналися про сучасні технології виробництва.

Очевидно, що початок холодного сезону в Україні запам’ятається всім учасникам заходів яскравими знаннями і плідною роботою. Гості здобули нові знайомства і безцінний досвід, отримали заряд творчих емоцій і мотивацію до досягнення чергових висот. Однак, ми точно знаємо, що смачні івенти точно на цьому не закінчаться, а далі — тільки більше!