П'ємо

Напій з кавуна — смачний ковток сонячного літа

napij-z-kavuna-smachnyj-kovtok-sonyachnogo-lita-4

Величезна соковита ягода з червоною солодкою м’якоттю — фаворит літнього меню у всіх без винятку українських сім’ях. У розпал сезону цей чудовий природний десерт є частим гостем на нашому столі. Кавун смачний сам по собі, без жодних доповнень. Однак не зайве буде поекспериментувати з соковитою ягодою. Наприклад, зробити напої з кавуна. Можна приготувати безалкогольні коктейлі для дітей і дорослих. Або «серйозніші» напої, які підходять для молодіжної вечірки. Головний інгредієнт краще придбати заздалегідь (ідеально, якщо це будуть баштанні без кісточок), помити й охолодити в холодильнику.

Отже, заміксуємо літні ритми! Пропонуємо шість варіантів коктейлів з ароматної червоної м’якоті.

 Корисні коктейлі з кавуном, що мають тропічну нотку

Смузі — унікальний напій. Він замінює повноцінний прийом їжі, допомагає бути бадьорими і мати гарний настрій протягом дня. Щоб зберегти максимум вітамінів, готують смузі безпосередньо перед вживанням. Або роблять відразу декілька порцій, ставлять в холодильник і насолоджуються вже готовим холодним продуктом протягом дня.napij-z-kavuna-smachnyj-kovtok-sonyachnogo-lita-1

Інгредієнти на декілька порцій:

  • половина невеликого кавуна, очищена від кісточок і шкірки;
  • склянка ягід (малини, полуниці, чорниці або смородини);
  • 500 мл фруктового соку;
  • 2 стиглі банани;
  • 2 ложки вівсяних пластівців;
  • м’ята для прикрашання.

Збити всі інгредієнти в блендері, подати в широкій склянці, оздобивши листочками свіжої м’яти.

Кавуновий коктейль з динею: вдвічі більше літа

Диня достигає практично одночасно з кавуном, тож деколи складно визначитися з тим, чого саме хочеться зараз більше. Не варто обмежувати себе в сезонних насолодах: приготуйте ароматну суміш з обох плодів!napij-z-kavuna-smachnyj-kovtok-sonyachnogo-lita-2

Складові:

  • 1 літр солодкої газованої води типу «Спрайта»;
  • половина підготовленого кавуна;
  • дві половини динь різних сортів;
  • колотий лід.

М’якоть кавуна і дині змішати в однорідне пюре, додати лимонад і лід, акуратно розмішати ложкою. Подавати в охолоджених високих келихах.

Святковий пунш у половинці кавуна

Коктейлі з кавуном не лише смачні, а й мають ефектний вигляд, котрий потішить рідних і гостей. Для цього виберіть у «МЕТРО» найбільший стиглий кавун. Розріжте його навпіл. Виберіть м’якоть ложкою, видаліть кісточки. Це буде основа смачного освіжаючого напою. Половинки шкірки потрібно зробити більш стійкими, щоб подавати коктейль в них.napij-z-kavuna-smachnyj-kovtok-sonyachnogo-lita-3

Окрім м’якоті, перетертої на пюре, знадобляться:

  • 1,5 л несолоної мінеральної води;
  • подрібнений лайм;
  • кілька столових ложок цукру;
  • 50 мл сиропу (полуничного або іншого ягідного);
  • форма для льоду.

Заздалегідь підготуйте кавуновий лід, наповнивши форми м’якоттю і поклавши їх у морозилку. Потім змішайте всі інгредієнти в підготовлених половинках кавунової шкірки — літні ласощі готові! 

Напій з кавуна: версія для дорослих

Ароматна, трохи хрустка, наповнена корисними речовинами кавунова м’якоть — чудова основа для смачних алкогольних напоїв. Ці варіації підходять винятково дорослим, особливо компаніям, які збираються від душі повеселитися на природі. Основа для алкогольних коктейлів буде така сама — очищена від кісточок серцевина стиглої гігантської ягоди. Доповненням стануть улюблені алкогольні напої в гармонійному поєднанні.

Класичний пунш з літнім настроєм

Пунш — легкий алкогольний напій із ягід і фруктів. Його готують у великій кількості, щоб вистачило для всіх. Зробіть такий коктейль для гостей і їхньому захопленню не буде меж! Напій можна подавати в ємностях з очищеної від м’якоті кавуна шкірки, як у попередньому рецепті, або розлити в прозорі скляні келихи.

Інгредієнти коктейлю на компанію із 7–10 осіб:

  • м’якоть великого стиглого кавуна, очищена від кісточок, подрібнена в блендері;
  • 1 пляшка сухого розе (рожевого вина);
  • 1 пляшка напівсолодкого ігристого вина (шампанського);
  • 200 мл кампарі або вермуту «Апероль» (підійде також мартіні);
  • трохи сиропу «Гренадін»;
  • 2 грона винограду сорту кишмиш без кісточок.

Змішати всі інгредієнти, кинути в коктейль ягоди винограду, додати трохи льоду — все, насолоджуйтесь. У такий напій можна влити біле вино (не забувайте лише, що спиртне не має бути занадто «важким» і солодким). Фантазуйте, створюйте незабутні поєднання. Кавун — досить нейтральна ягода, тож, коли його змішують з алкоголем, він не домінуватиме, а, навпаки, гармонійно підкреслюватиме нотки кожного доданого інгредієнта.napij-z-kavuna-smachnyj-kovtok-sonyachnogo-lita-6

«Гарячий» кавун

Мабуть, найпопулярніший мікс — кавунова м’якоть із горілкою. Це досить сміливе, ризиковане поєднання. Але за виваженого підходу до приготування такий коктейль цілком може стати фаворитом на вишуканій вечірці. Головне, не переборщити з найміцнішим інгредієнтом, і тоді свято буде веселим, а ранок — добрим.napij-z-kavuna-smachnyj-kovtok-sonyachnogo-lita-8

 

Складові на чотири порції (за необхідності можна відповідним чином збільшувати кількість інгредієнтів):

  • кавунова свіжа м’якоть однієї середньої ягоди;
  • 1 л журавлинного або смородинового соку;
  • 1 л лимонаду або мінеральної води;
  • 300 г горілки;
  • 150 г апельсинового або лимонного лікеру;
  • колотий лід.

Змішати всі інгредієнти безпосередньо перед вечіркою, лід краще додавати порційно в кожен келих. Ідеальною закускою до такого напою стануть легкі м’які сири, фруктова нарізка, ягоди, невеликі тістечка, тарталетки.napij-z-kavuna-smachnyj-kovtok-sonyachnogo-lita-5

Кавуновий мохіто

Популярний у всьому світі коктейль буде ще смачнішим, якщо додати в нього літню нотку у вигляді кавунового пюре. Це як раз той випадок, коли з класичним рецептом можна і потрібно експериментувати.

Щоб здивувати гостей смачним напоєм, заздалегідь підготуйте:

  • пучок свіжої м’яти;
  • 50 г тростинного цукру;
  • 200 г білого рому;
  • половину кавуна (без кісточок і шкірки), нарізану скибочками;
  • один подрібнений лайм;
  • газовану воду або «Спрайт»;
  • колотий лід.

Коктейль змішують безпосередньо в келиху. Розтирають м’яту з цукром, додають лід, ром, зверху кладуть шматочки кавуна. Прикрашають напій скибочкою лайма і листочками м’яти. Подають з двома широкими недовгими трубочками.